Aktier/middag: Lille negativ bevægelse med udsving under 1 pct.

Udgivet den 17-02-2020  |  kl. 11:15  |  
Aktie tabel

Det danske aktiemarked gør ikke meget væsen af sig mandag, hvor det amerikanske aktiemarked holder lukket på grund af President's Day. Ude i Europa er der ligeledes beskedne bevægelser. Ingen C25-aktier bevæger sig med mere end 1 pct.

Mest positivt ligger aktierne i Vestas og Rockwool, der stiger henholdsvis 0,6 pct. til 700,40 kr. og 0,4 pct. til 1749 kr. Vestas har fået en mindre ordre i Sverige på 39 MW og er desuden "ugens aktie" i Børsen mandag.

I bunden ligger DSV Panalpina med et fald på 0,9 pct. til 770,50 kr.

C25-indekset ligger ved middagstid 0,3 pct. lavere i 1351,76 efter fredag at have sat årets niende rekord.

- Mangel på nyheder holder markedet i ave, og omsætningen i Europa er 30-40 pct. under normalen, siger senioraktiehandler Christian Thatje.

Med til at hindre de store bevægelser er også nyt fra Kina, hvor man snart venter coronavirusset under kontrol, og det holder hånden under markedet.

Jyske Bank stiger 0,1 pct. til 272,20 kr., efter at Danske Bank har løftet kursmålet, så det nu lyder på 275 kr. mod tidligere 255 kr. Danske Bank gentager anbefalingen "hold".

ØRSTED TILBAGE MED KØBSANBEFALING HOS SYDBANK

Energiselskabet Ørsted ligger stort set uændret i 742,80 kr. Sydbank har genoptaget analysedækning af selskabet med den positive anbefaling "køb".

- Ørsteds markedsledende position inden for havvind danner grundlag for øget aktivitet i et kraftigt stigende globalt havvindmarked. Ørsted-aktien er ikke billigt prisfastsat, men en stærk projekteksekvering og en stadigt større efterspørgsel efter grøn energi kan løfte aktiekursen yderligere, skriver analytiker Per Fogh som begrundelse for købsanbefalingen.

Danske Banks analytikere har kigget på ISS og løftet sit kursmål for ISS-aktien til 180 kr. fra 160 kr., men fastholdt "hold".

ISS-aktien koster mandag middag 168,35 efter et fald på 0,7 pct.

Genmab-aktien ligger 0,2 pct. højere 1635 kr. Selskabet er regnskabsaktuelt onsdag efter børslukketid.

Det er prognosen for 2020, som kommer i fokus, når Genmab kommer med årsregnskab onsdag, da analytikerkorpset i forvejen har en ret god idé om, hvordan fjerde kvartal forløb, da Genmabs partner Johnson & Johnson allerede i januar offentliggjorde salgstal for Genmabs væsentligste indtægtskilde, kræftmidlet Darzalex.

Væsentligste ubekendte faktor er derfor Genmabs forventninger til 2020.

REGNSKABER FRA MINIPUTTER

Der er nyhedsstille mandag på regnskabsfronten, bortset fra et årsregnskab fra Jutlander Bank, der skal sætte regnskabsmæssigt punktum for et 2019, der har budt på flere opjusteringer.

Jutlander Bank koster mandag middag 204 kr. - 2 pct. mere end fredag.

Også lilleputten Rovsing rapporterer tal. Det er for første halvår af regnskabsåret 2019/20. Selskabet venter inden regnskabet en omsætning på 28-30 mio. kr. og et driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 1-2 mio. kr. i hele regnskabsåret.

Rovsing-aktien stiger 3,4 pct. til 58,45 kr. med blot 148 aktier omsat.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder