Aktier/middag: Mærsk i hopla mens Chr. Hansen falder tungt

Udgivet den 07-07-2022  |  kl. 11:56  |  
Arkiv: Foto

Aktien i Chr. Hansen skiller sig markant negativt ud torsdag middag, efter at ingredienskoncernens regnskab for tredje kvartal blev offentliggjort samme morgen.

Pilen peger ellers op på aktiemarkederne i Europa, heriblandt det danske eliteindeks, C25, som trods et fald til Chr. Hansen på 9,2 pct. til 490,30 kr. samlet stiger 0,5 pct. til 1617,93.

I Frankfurt, London og Paris er stigningerne dog noget større på henholdsvis 1,7 pct., 0,9 pct. og 1,5 pct.

- Underliggende er der et positivt momentum i markedet i dag, men der skal ikke meget til at ændre det momentum. Det danske marked har klaret sig lidt svagere de seneste par dage end udlandet, siger chefhandler Mads Zink fra Danske Bank til MarketWire.

Den danske underperformance i forhold til resten af Europa tilskriver han nedturen i Chr. Hansen og sammensætningen af det danske eliteindeks.

- De defensive aktier, herunder medicinal, er nogen af dem, som stiger mindst, og det er nogen af dem, som er godt repræsenteret i det danske eliteindeks, siger Mads Zink.

CHR. HANSEN FALDER TUNGT

At aktien i Chr. Hansen falder så tungt efter ingredienskoncernens regnskab for tredje kvartal kommer bag på flere markedsdeltagere, som MarketWire har talt med, herunder også for Mads Zink.

- Vi er lidt overraskede over, at den falder, som den gør. Der er nogle, der måske havde forventet en lille smule mere, og nogle er måske også en lille smule bekymrede omkring volumenvæksten.

- Men jeg havde nok ventet, at aktien skulle være relativt uforandret på det her, så vi er i hvert fald overrasket over at se den falde så meget, siger Mads Zink.

Regnskabet for tredje kvartal viser et driftsresultat før særlige poster på 84,8 mio. euro mod 82,4 mio. euro i samme periode året før - og analytikerkonsensus på 84 mio. euro.

Den organiske vækst var dog lidt lavere end ventet i divisionen "Cultures & Enzymes", mens "Health & Nutrition" havde mere fart på væksten end estimeret af analytikerne.

- Hvis du kigger på resultatet, så ser det faktisk ganske fint ud hele vejen igennem, men husk også, at aktien har været stærk her de sidste par dage, og konsensus lå også i top-enden af den nye prognose.

- Men at den skulle falde 6-8 pct. på det, synes jeg er lidt overdrevet, vurderer Mads Zink.

Mærsk-aktierne har til gengæld en særdeles positiv dag med stigninger i selskabets A og B-aktier på omkring 6 pct. til henholdsvis 17.120 kr. og 16.910 kr.

- Nogle af Mærsks asiatiske peers, OOCL og Cosco Shipping, har været ude med tal, som har været bedre end ventet, og som de stiger på. Det er måske en af årsagerne til, at Mærsk har det så godt i dag, vurderer Mads Zink.

ØRSTED FÅR DIFFERENCEKONTRAKT

Ørsted har fået tildelt en differencekontrakt - en elpriskontrakt - for Ørsteds havvindmøllepark Hornsea 3. Kontrakten blev tildelt til en inflationsindekseret afregningspris på 37,35 pund per megawatt-time i 2012-priser.

Parken får en kapacitet på 2852 MW, hvilket er nok til at dække 3,2 mio. husstandes behov.

Det oplyser Ørsted, der torsdag middag er steget 0,1 pct. til 800,10 kr.

HSBC KIGGER PÅ BANKAKTIER

Danske Bank har fået løftet sit kursmål hos amerikanske Goldman Sachs til 135 kr. fra 128 kr.

Anbefalingen er fortsat "neutral", viser data fra Bloomberg News.

Danske Bank stiger 2,1 pct. til 99,56 kr.

Kollegaen Nordea har samtidig fået løftet sit kursmål til 99,17 kr. fra 96,53 kr. af Goldman Sachs. Her er anbefalingen stadig "køb".

Nordea stiger 1,6 pct. til 63,48 kr.

NKT FÅR KONTRAKT

NKT har underskrevet en kontrakt om produktion og installation af kabelsystemer til højspændingseksport til det potentielle havvindmølleprojekt East Anglia THREE (EA3) med en kontraktværdi på cirka 250-300 mio. euro svarende til 190-225 mio. i standard metalpriser.

Det skriver NKT i en meddelelse torsdag morgen, efter at projektet i dag er blevet udvalgt til en Contract for Difference (CfD) i allokeringsrunden, hvilket er et vigtigt skridt mod en endelig ordre til NKT.

NKT stiger 3,7 pct. til 319,40 kr.

Uden for C25 kan strejkeramte SAS fortsat tiltrække sig opmærksomhed. Britiske HSBC har sænket kursmålet til 0,12 kr. fra 0,14 kr. og fastholder anbefalingen "reducer".

SAS-aktien falder torsdag med 8,6 pct. til 0,3228 kr.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯