Aktier/middag: Mærsk og Vestas til bunds - Unibrew blandt få i grønt

Udgivet den 23-06-2022  |  kl. 11:32  |  
Novo Nordisk - Research

A.P. Møller-Mærsk aktierne har sammen med Vestas indtaget bunden af eliteindekset torsdag, hvor Royal Unibrew som en af få selskaber omvendt ligger i grønt.

Samlet falder C25-indekset 1,5 pct. til 1541,19 efter et fald på 1,1 pct. onsdag.

- Der var nervøsitet i markedet i går, og det er den samme nervøsitet, vi ser igen i dag. Det er stadig et marked, der er ekstremt følsomt i forhold til alt omkring inflation og renter, og det dominerer markedet, siger Mads Zink, chefhandler i Danske Bank.

Onsdag fik en tale fra den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, ellers de amerikanske aktier til at gå fra en negativ åbning til en næsten neutral afslutning. Han erkendte i talen, at de hurtige og mange renteforhøjelser kan tippe den amerikanske økonomi ud i recession men gentog, at pengepolitikken forsat vil strammes i et aggressivt tempo.

Det gav en kortvarig lettelse på aktiemarkedet, men torsdag er den urolige stemning tilbage.

- Der bliver handlet fra kommentar til kommentar og fra nøgletal til nøgletal. Nervøsiteten er tilbage, siger han.

MÆRSK OG VESTAS I BUND

Det går torsdag hårdt ud over A.P. Møller-Mærsk, hvor både A- og B-aktien falder 3,5 pct. Og siden månedens begyndelse har de smidt over 20 pct., bemærker Mads Zink.

- Det er voldsomt at se, og der er ikke noget, der kan forklare, hvorfor den skal så meget ned. Det er på få uger, siger han og uddyber, at det formentlig skyldes frygten for, at recession vil ramme sektoren.

Også Vestas er under pres, og det kan hænge sammen med, at udgangen af kvartalet nærmer sig, uden at selskabet er i nærheden af at have annonceret den mængde ordrer, som markedet venter.

- Derfor vil Vestas være i fokus den næste uge, siger Zink.

Aktien falder 3,3 pct. til 168,80 kr.

FLERE VÆLGER NEGATIVE RENTER FRA

Flere mindre banker har fulgt Saxo Bank og fjernet de negative indlånsrenter. Lægernes Bank, der er ejet af Lægernes Pension, og Lunar Bank vil nu heller ikke længere kræve negative renter af kundernes opsparinger, skriver Børsen.

I sidste uge sagde Danske Banks topchef, Carsten Egeriis, at det på nuværende tidspunkt ikke var muligt at sige, hvornår Danske Bank dropper negative indlånsrenter, og at banken læner sig op af Nationalbankens styringsrente og de ændringer, der måtte blive besluttet her. Samme melding kom fra Jyske Banks Anders Dam.

Danske Bank falder 1,3 pct. til 106,90 kr., Jyske Bank dropper 2,6 pct. til 375,20 kr., og Nordea falder 2,4 pct. til 65,49 kr.

B&O UNDER PRES

B&O er de senere år blevet ramt af den ene globale krise efter den anden. Interne opgørelser viser, at stigende fragtpriser, mangel på komponenter, krigen i Ukraine og de kinesiske nedlukninger har sendt audio- og videokoncernen en ekstra regning på 200 mio. kr. i 2021/22-regnskabet, som sluttede med udgangen af maj, skriver Finans.

B&O dykker med 2,2 pct. til 13,60 kr. torsdag morgen.

SAS-piloterne skulle efter sigende også bejle til Ryanair for at få en overenskomstaftale i hus, alt imens fagforeningen har varslet strejke over for SAS. Det fremgår af en sms, som Berlingske Business er i besiddelse af.

SAS-aktien taber 5 pct. til 0,46 kr. torsdag, men har tabt over 50 pct. siden årets start.

ANALYSENYT TIL DFDS

Der er analysenyt til DFDS, der har fået genoptaget dækningen hos Danske Bank, der nu holder anbefalingen "køb" og et kursmål på 300 kr. for aktien.

DFDS kan også konstatere, at rederiet sammen med P&O Ferries fortsat er under lup i Frankrig, efter at selskaberne har ændret deres samarbejdsaftale for at efterkomme krav fra de britiske konkurrencemyndigheder. Det skriver Shippingwatch.

Aktien stiger 1 pct. til 222,80 kr.

Schouw & Co. har fået sænket kursmålet hos SEB til 665 kr. fra 690 kr., men anbefalingen er fortsat "køb", fremgår det af Bloomberg News.

Aktien falder 2,8 pct. til 468 kr.

NNIT, der onsdag annoncerede salget af sin Hybrid Cloud Solutions-forretningsenhed, har torsdag fået hævet anbefalingen hos Danske Bank til "køb" fra "hold". Kursmålet er sat op til 120 kr. fra 87 kr.

Aktien falder 0,1 pct. til 74,80 kr.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯