Aktier/middag: Mærsk sejler i front på positiv ugeafslutning i C25

Udgivet den 20-11-2020  |  kl. 11:21  |  
Arkiv: Foto

Prisstigninger på containerfragt løfter A.P. Møller-Mærsk fredag middag, hvor et andet tidligere Mærsk selskab, Maersk Drilling, ligeledes ligger til et pænt plus.

Samlet stiger C25 med 1,1 pct. til 1587,2 fredag middag, og holder stigningen dagen igennem, vil det være et lille plus samlet set for ugen. I sidste uge gik indekset på weekend i 1578,9.

- Der er kommet stabilitet ind i markedet, efter præsidentvalget er ude af bøgerne, og vi har vænnet os til, at der kommer en vaccine mod corona. Nu er det et spørgsmål om tid, før vaccinen kommer, siger Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank.

- Mærsk har gjort det godt gennem lang tid nu, og det er en trend, vi ser i sektoren generelt, siger han.

Mærsk har efter onsdagens regnskab og tirsdagens sene opjustering fået løftet kursmålet til 15.121 kr. fra 12.634 kr. af finanshuset JPMorgan, der gentager den positive anbefaling "overvægt", viser data fra Bloomberg News.

Derudover har markedet fået ratenyt fra Kina fra morgenstunden, hvor Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der måler spotprisen på containerfragt fra Shanghai til en række destinationer verden over, stiger med 4,4 pct. til 1938,32.

På de tunge ruter mellem Asien og Europa, hvor Mærsk er markedsleder sammen med schweiziske MSC gennem 2M-alliancen, steg prisen med 9,0 pct., eller 136 dollar, til 1644 dollar per tyvefodscontainer (teu).

A.P. Møller - Mærsks B-aktie stiger med 2,9 pct. til 11.715 kr. Holder plusset dagen ud, er aktien i denne uge steget med med over 3 pct.

MAERSK DRILLING GIVER BUNDEN AF PROGNOSEN ET LILLE LØFT

Maersk Drilling, der på børsen er kendt som The Drilling Company of 1972, har i morgenens handelsopdatering oppræciseret sine forventninger til hele 2020 til et driftsresultat (EBITDA) før særlige poster på 275-300 mio. dollar mod den tidligere forventning om 250-300 mio. dollar mod ventede 262,4 mio. dollar.

- Drilling er kørt ret stærkt op til tallene i dag efter at have været i modvind i lang tid. Den var nok kommet for langt ned, og dagens tal er udmærkede, siger Mads Zink.

Drilling-aktien ligger til et plus på 4,7 pct. til 183,70 kr. fredag middag.

Tilbage i C25 har Jyske Bank fået løftet sit kursmål hos JPMorgan, der har hævet det til 180 kr. fra 165 kr. Her hedder anbefalingen fortsat "neutral", fremgik det torsdag aften af data fra Bloomberg News.

Jyske Bank-aktien stiger 1,1 pct. til 237,60 kr.

UNIBREW SOM BUNDFALD

Royal Unibrew synker til bunds fredag middag, hvilket kan hænge sammen med, at svenske Handelsbanken efter tirsdagens regnskab har sænket sin anbefaling af bryggeriaktien til "sælg" fra "hold" med et fastholdt kursmål på 650 kr., viser data fra Bloomberg News.

- Aktien er sivet lidt i ugens løb, men det er klart, at der også kommer lidt opmærksomhed om aktien, når en broker er ude og sænke en anbefaling. Men jeg tror ikke, det er hele grunden til, at vi ser Unibrew falde i dag, siger Mads Zink.

Unibrew-aktien falder 1,5 pct. til 677,60 kr.

BOOZT HAR FØRSTE DAG PÅ BØRSEN I KØBENHAVN

Boozt har fredag gjort sin entre på fondsbørsen i København, og det sker med en afregningskurs på 105 kr., og aktien er krøbet op i 110,72 kr. fredag middag.

Det er det andet selskab, der træder ind på børsen i denne uge. I onsdags var det Huscompagniet, der lagde ud med en noteringskurs på 117 kr. Fredag middag stiger aktien med 0,2 pct. til 117,20 kr.

Også blandt sidepapirerne har Agat Ejendomme nedjusteret sine forventninger til koncernresultatet før værdireguleringer, resultat af restaktiviteter og skat, hvilket skete torsdag aften.

Fredag sender investorerne aktien ned med 4,9 pct. til 1,96 kr.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder