Aktier/middag: Mærsk topper indeks, der hænger slemt efter Europa

Udgivet den 02-06-2020  |  kl. 11:46  |  
Maersk - Container

A.P. Møller-Mærsk-aktierne og deres cykliske kolleger i det danske C25-indeks - ISS, bankerne med flere - har lagt sig i spidsen af tirsdagens risikovillige aktiemarked. Men deres fremgang formår ikke at balancere tabene hos de tunge defensive selskaber, som trækker det samlede indeks i minus.

Ved middagstid ligger C25 i 1322,45 eller 0,3 pct. lavere end ved lukketid fredag før pinse. Samtidig ses et plus på 1,3 pct. for det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks.

- Det er efterspørgslen efter cykliske varer, der gør forskellen. Vi er præget af defensive selskaber i indekset, og det er også derfor, at vi "underperformer" i dag. De cykliske aktier vejer ikke så tungt som de defensive - Novo, Coloplast, Ørsted. Det er sammensætningen af C25, som gør, at vi klarer os ringere end Europa, forklarer afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen.

- Men det er også den sammensætning, der gør, at vi har klaret os bedre gennem corona-krisen end de andre. I sammenligning med de større udenlandske aktieindeks er det kun Danmark og Nasdaq-indekset, som ligger i plus siden årsskiftet, konstaterer Ole Kjær Jensen.

MÆRSK LØFTES AF JPMORGAN

Mærsk B-aktien ligger tirsdag middag 6,6 pct. højre i 6984 kr., og ud over den generelle risikovillighed er aktien støttet af, at amerikanske JPMorgan har løftet anbefalingen aktien til "overvægt" fra "neutral" og skruet kursmålet op til 7965 kr. fra 5778 kr.

Med på den positive bølge er også Danske Bank og Jyske Bank med plusser på henholdsvis 4,8 pct. til 87 kr. og 3,0 pct. til 190,95 kr.

ISS løftes 5, pct. til 116,95 kr. og FLSmidth går 4,3 pct. frem til 190,40 kr. som andre eksempler på danske aktier, der nyder godt af den generelle stemning.

GENMAB OG NOVO I DEN TUNGE ENDE

I eliteindeksets tunge ende ligger Genmab med minus på 3,7 pct. til 1984,50 kr., Coloplast taber 3,1 pct. til 1090 kr., og de helt tunge Ørsted og Novo falder henholdsvis 2,1 pct. til 770,20 kr. og 1,5 pct. til 429,85 kr.

For Genmab inspirerer også en sænket anbefaling fra Danske Bank til tilbagegang. Genmab får nu anbefalingen "hold" mod tidligere "køb" hos storbanken, som trods alt løfter kursmålet til 2150 kr. fra 2000 kr.

STORORDRE TIL MHI VESTAS

Vestas har modtaget en af dagens få selskabsspecifikke nyheder med en betinget britisk ordre til havvindmølle-selskabet MHI Vestas, som Vestas ejer halvdelen af, på 1140 megawatt.

- Det er rigtig godt og tiltrængt nyt. Det er med til at bekræfte, at MHI Vestas er et selskab, man skal regne med i den her industri, siger Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank, og påpeger, at ordrerne ikke er væltet ind hos MHI Vestas den seneste tid,

- Hvis eller når projektet udmønter sig i en fast ordre, vil Vestas offentliggøre en selskabsmeddelelse herom, skriver selskabet i en meddelelse fra mandag.

Vestas-aktien stiger tirsdag 0,9 pct. til 690 kr.

I sidepapirerne er der plus til Netcompany på 1,2 pct. til 412,60 kr., der har fået løftet sit kursmål hos Morgan Stanley til 405 kr. fra 370 kr.

Anbefalingen er ifølge Bloomberg News stadig "overvægt", selv om den aktuelle kurs er over det nye kursmål.

Luftfartsselskabet SAS har modsat fået sænket sin anbefaling til "reducer" fra "hold" hos storbanken HSBC, og kursmålet er ifølge Bloomberg News sænket til 3,58 kr. fra 6,19 kr. Men SAS-aktien stiger alligevel 3,7 pct. til 6,76 kr. efter et dyk på 5,5 pct. fredag.

Inspirationen kan komme fra den tyske kollega Lufthansa, som stiger 5,2 pct. til 9,61 euro, efter at det tyske luftfartsselskabs bestyrelse har godkendt en redningspakke på 9 mia. euro fra den tyske regering.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder