Aktier/middag: Netcompany og Mærsk topper grønt marked med Ørsted i bund

Udgivet den 26-05-2023  |  kl. 11:28  |  
Maersk

Det danske aktiemarked er præget af positiv stemning fredag, hvor Netcompany atter gør en positiv figur, mens Ørsted falder en smule oven på en milliardinvestering i USA.

På de internationale børser hersker en afventende stemning, mens markedet holder øje med diskussionerne i USA om en udvidelse af gældsloftet.

Heller ikke torsdag nåede Demokraterne og Republikanerne til enighed, men meldingerne fredag morgen går på, at de to parter nu er tættere på hinanden end tidligere.

Samlet stiger C25-indekset herhjemme 0,6 pct. til 1830,28 fredag oven på en stigning på 0,2 pct. torsdag.

- Markedet har det rimelig godt hele vejen rundt, og USA endte i plus i går, og der er en forhåbning om, at man snart får løst gældsloftproblemet, selvom der ikke er noget konkret endnu. Det smitter positivt af, siger Mads Zink, chefhandler i Danske Bank.

Ifølge Reuters lyder den aftale, som de forsøger at lukke, på at hæve gældsloftet i to år, mens man sætter et loft på størstedelen af det offentlige forbrug, bortset fra når det kommer til militæret og veteraner.

NETCOMPANY IGEN MED I TOPPEN

Blandt de øverste i C25-indekset er Netcompany, der stiger 3,2 pct. til 293,10 kr. oven i en gevinst på 5,7 pct. torsdag.

Ifølge Bloomberg News vurderede børshuset Morgan Stanley torsdag, at Netcompany vil annoncere positive vækst- og indtjeningsmål på sin kapitalmarkedsdag i næste uge.

GN Store Nord, der steg 10,8 pct. torsdag til 185 kr., efter et aktiesalg der kastede brutto 2,75 mia. kr. af sig, er vendt rundt i fredagens handel og falder 1,7 pct. til 181,95 kr., hvilket er nok til en af de laveste placeringer i dagens eliteindeks.

GN har efterfølgende fået sænket sit kursmål til 273 kr. fra 285 kr. hos JPMorgan. Anbefalingen er fortsat "overvægt", viser data fra Bloomberg.

Jyske Bank er derimod gået den modsatte vej med sit kursmål, der løftes til 210 kr. fra 190 kr., ligesom anbefalingen er hævet til "køb" fra "hold".

ØRSTED KØBER HAVBUND

Nederst i indekset falder Ørsted-aktien 2,3 pct. til 613,80 kr.

Ørsted har købt Eversources andel i et stykke havbund ud for den amerikanske østkyst for 625 mio. dollar, eller godt 4,3 mia. kr. Området kan rumme en kapacitet på op til 4 gigawatt.

Derudover oplyste Ørsted torsdag aften, at selskabet også vil byde alene i New York 3- og Rhode Island 2-auktionerne, som foregår nu.

RATETAL STIGER

For Danske Bank taber aktien 0,6 pct. til 141,90 kr. Finanshuset BNP Paribas Exane har ellers løftet sit kursmål for Danske Bank til 171 kr. fra 155 kr. Anbefalingen er fortsat "underperform". Men også Nordea og Jyske Bank falder med henholdsvis 1,3 og 1,5 pct.

A.P. Møller-Mærsk kan glæde sig over medvind til raterne og en kursstigning på 3,7 pct. til 11.675 kr. målt på B-aktien, hvilket giver en topplacering i C25.

Det såkaldte SCFI-indeks, der afspejler de ugentlige spotrater på fragt ud af Shanghai, er steget 1,1 pct. denne uge til 983,46.

NOVO LØFTES

UBS ser lidt mere positivt på niveauet for aktiekursen i Novo Nordisk. Finanshuset ligger dog fortsat markant under den aktuelle kurs på aktien.

Kursmålet sættes til 720 kr. mod før 680 kr., fremgår det af Bloomberg News. Det er 37 pct. under den aktuelle kurs. UBS anbefaler da også fortsat at "sælge".

Novos aktiekurs stiger 0,9 pct. til 1130,50 kr.

NORDEN MED FØRSTE OPKØB

Uden for eliteindekset er der nyt fra Norden, der har købt rederiet Thorco Projects, som er en del af Thor og Christian Stadils Thornico-koncern, for et ikke-oplyst beløb.

Det er det første opkøb i Nordens historie, meddelelser Norden fredag. Opkøbet giver Norden adgang til nye kundesegmenter inden for blandt andet stykgods, stål og vindenergi, skriver Norden.

Norden-aktien stiger 3,0 pct. til 359,40 kr.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯