Aktier/middag: Novo går til bunds efter regnskab i småsurt marked

Udgivet den 30-10-2020  |  kl. 11:40  |  
Maersk

Novo Nordisk falder fredag til bunds efter sit kvartalsregnskab i et småsurt marked, der følger de samme grå tendenser som efterårsvejret udenfor. Lidt af morgenens fald er taget tilbage, men det danske C25-indeks hænger fortsat i bremsen med et fald på 0,1 pct. til 1492,67 ved middagstid.

Torsdag aften bød på regnskaber fra nogle amerikanske teknologigiganter som Apple og Amazon, der skuffede markedet. Det har været til at trække de amerikanske futures ned og dermed også præge de europæiske markeder.

Det vurderer Jim Søborg Hansen, børsmægler hos ABG Sundal Collier.

- Det er et surt marked, men ikke surt som i morges. Det ser knap så negativt ud nu. Fokus i morges var på de amerikanske regnskaber, hvor Apple dykkede 4 pct. Salget var faldet 29 pct. i Kina, og de kommer ikke med forventninger. Vi fik et fantastik resultat fra Amazon, men den falder også tilbage, og det skyldes nok, at deres forventninger var alt for konservative, siger Jim Søborg Hansen.

Der er dog enkelte solstrejf i eliteindekset, hvor blandt andet Ørsted går til tops efter et hævet anbefaling. Også DSV ligger pænt til i toppen, og Vestas-aktien ridder fortsat med på kursbølgen, efter at vindmøllekæmpen torsdag annoncerede overtagelsen af det tidligere joint venture-selskab MHI Vestas Offshore Wind.

B-aktien i Mærsk ligger også godt til i toppen med en stigning på 1,1 pct. til 10.085 kr. Det sker, efter at fredagens opgørelse af fragtraterne har vist rekordniveau, vurderer Jim Søborg Hansen.

NOVO-REGNSKAB DYKKER EFTER REGNSKAB UDEN OVERRASKELSER

Novo Nordisks regnskab for tredje kvartal indeholder som ventet ikke de store overraskelser, da selskabet allerede i starten af oktober opjusterede forventningerne og i den forbindelse præsenterede enkelte væksttal.

Medicinalgiganten omsatte for 30,9 mia. kr. mod ventet 31,0 mia. kr. blandt analytikerne ifølge estimater, som Novo har indsamlet forud for regnskabet.

Driftsresultatet (EBIT) landede på 12,8 mia. kr. mod ventet 13,1 mia. kr. blandt analytikerne og 12,9 mia. kr. i tredje kvartal af 2019.

Det er lige over tre uger siden, at Novo Nordisk opjusterede forventningerne i lokal valuta, og prognosen fastholdes i regnskabet for tredje kvartal. Til gengæld opdaterer Novo sine forventninger i kroner med de seneste valutakurser, og løfter forventningerne til de frie pengestrømme.

Diabetesforretningen overrasker positivt, hvor GLP-1'erne Victoza og Ozempic overrasker positivt, mens salget af den orale udgave af semaglutid, Rybelsus, sælger svagere end ventet.

- Resultatet fra Novo var i det store hele okay. Det, som jeg bemærker, er, at Victoza og Ozempic leverer varen. Normalt plejer aktien at falde efter regnskabet, men jeg venter at den retter sig i løbet af dagen, siger Jim Søborg Hansen.

Novo Nordisk-aktien taber i middagshandlen 1,8 pct. til 417,60 kr.

ØRSTED FÅR NY KØBSANBEFALING AF JEFFERIES

I den anden ende af indekset ligger Ørsted, der går til tops på en købsanbefaling fra investeringsbanken Jefferies.

Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Kursmålet er sideløbende blevet sat til 1150 kr.

Ørsted-aktien stiger 2,1 pct. til 993,20 kr.

VESTAS FÅR KURSMÅLSLØFT EFTER OVERTAGELSE

Vestas-aktien sniger sig også med i det grønne felt, da aktien stiger med 0,5 pct. til 1100,50 kr. Det sker, efter at den torsdag bragede frem med en stigning på 7,6 pct. efter meddelelsen om, at selskabet overtager MHI's ejerandel i det nu tidligere joint venture-selskab MHI Vestas Offshore Wind og dermed bliver eneejer.

I kølvandet af den nyhed har Danske Bank hævet sit kursmål for vindmølleaktien til 1225 kr. fra 1030 kr. med en gentaget købsanbefaling.

Kursmålet for aktien i Vestas er torsdag også blevet løftet 14 pct. til 1200 kr. fra førhen 1050 kr. af finanshuset SEB Equities, der gentager anbefalingen "køb".

Der er også analytikernyt til Carlsberg, der trods en opjustering tidligere på ugen stadig ikke i kridthuset hos den svenske storbank Handelsbanken, der skærer sit kursmålet for aktien til 800 kr. fra 850 kr.

Anbefalingen er uændret "sælg".

Carlsberg-aktien falder 1,1 pct. 811 kr.

NNIT FÅR KØBSANBEFALING AF DANSKE BANK

Danske Markets løfter anbefalingen af aktien i it-selskabet NNIT til "køb" fra tidligere "hold".

Kursmålet er uændret 131 kr., fremgår det af Bloomberg News.

Ændringen kommer efter et kursfald i aktien torsdag på 8,5 pct., efter at NNIT i sit regnskab for tredje kvartal nedjusterede forventningerne.

Fredag stiger NNIT-aktien 0,8 pct. til 108,70 kr.

H+H OPJUSTERER TRODS TILBAGEGANG

En af fredagens højdespringere blandt sidepapirerne er porebetonkoncernen H+H, der torsdag har opjusteret sine forventninger til 2020, da koncernen ser en højere efterspørgsel på markedet i Storbritannien i resten af året end tidligere antaget. Derfor ventes nu et mindre fald i omsætningen end førhen, og driftsoverskuddet ses højere.

Samtidig har H+H lagt foreløbige tal for tredje kvartal frem, og de vidner om, at det er gået tilbage i år, da coronapandemien har ramt koncernens byggemarkeder.

H+H-aktien stryger fredag morgen til vejrs med en stigning på 7,4 pct. til 122,4 kr.

/ritzau/FINANS

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder