Aktier/middag: Novozymes falder mest i rødt C25 - Lundbeck stiger

Udgivet den 21-10-2020  |  kl. 11:53  |  
Arkiv: Foto

Risikoappetitten hos investorerne er aftagende på børserne i Europa onsdag, efter at politikerne i USA endnu ikke er lykkedes med at nå til enighed om en ny hjælpepakke til økonomien. Herhjemme falder regnskabsaktuelle Novozymes mest i C25-indekset, som ved 11.40-tiden ligger 0,9 pct. lavere i 1552,17.

- Vi ser noget risk-off i markedet, efter at det endnu ikke er lykkedes politikerne i USA at få en vedtaget en ny hjælpepakke. Demokraternes Nancy Pelosi havde sat en deadline tirsdag for en aftale, men den kom ikke. Der er dog stadig håb om, at der kan falde noget på plads de kommende dage, men troen på det er ved at forsvinde stille og roligt.

- Jeg tror også, at man skal kombinere det med, at Netflix tirsdag aften kom med et skuffende regnskab. Det er en af de klassiske vækstaktier, som har for vane at levere varen hver gang, men nu altså skuffer lidt, siger senioraktiehandler Christian Thatje fra Sydbank til Ritzau Finans.

JUSTERER PROGNOSE FOR OVERSKUDSGRAD

Investorerne reagerer negativt på regnskabet for tredje kvartal fra Novozymes, som ellers skruede en smule op for forventningerne til overskudsgraden i 2020 til 26-27 pct. fra tidligere "omkring" 26 pct., mens prognosen for den organiske salgsvækst blev fastholdt på mellem minus 2 og plus 2 pct. - altså med et midtpunkt på en nulvækst.

- Selve regnskabet var vel mere eller mindre godkendt. Så er der deres guidance, som de selv kalder en opjustering. Jeg vil nok mere kalde det en præcisering. De guider 26-27 pct., hvilket også var det, som markedet havde ventet på forhånd.

- På omsætningsvækst guider de nul, og der skuffer de faktisk lidt, idet markedet her lå lidt højere. Det er især landbrugsdelen, som trækker ned i regnskabet. Men i forhold til kursreaktionen skal man også huske, at aktien har kørt godt op til regnskabet, siger Christian Thatje.

Novozymes-aktien ligger ved middagstid 3,6 pct. lavere i 400 kr., efter at den i løbet af dagen har været handlet i intervallet fra 412,90 kr. og ned til 395. Tirsdag steg aktien 1,5 pct. i et lettere negativt marked.

LUNDBECK FÅR LØFTET ANBEFALINGEN

Lundbeck ligger som den eneste C25-aktie i plus, og det er med en stigning på 1,1 pct. til 197,30 kr. Medicinalkoncernen har fået hævet anbefalingen til "køb" fra "hold" af finanshuset SEB. Samtidig er der barberet 20 kr. af kursmålet, så det nu lyder på 230 kr.

Også ingredienskoncernen Chr. Hansen har fået hævet anbefalingen af Goldman Sachs til "neutral" fra tidligere "sælg". Kursmålet er samtidig løftet til 660 kr. fra 600 kr. per aktie, fremgår det af data fra Bloomberg News. Onsdag middag ligger Chr. Hansen-aktien 0,8 pct. lavere i 660,60 kr.

Blandt bankerne falder Danske Bank med 1,6 pct. til 93 kr. og Jyske Bank med 0,7 pct. til 202,40 kr. Der kom sektornyt fra morgenstunden med et regnskab fra den svenske storbank Handelsbanken. Indtægterne var på niveau med forventningerne, mens nedskrivningerne overaskede positivt.

Uden for C25 er der fokus på Solar, som har opjusteret sine forventninger til hele 2020's driftsresultat (EBITA), der nu ses ramme 435 mio. kr. Tidligere ventede selskabet et EBITA på 400 mio. kr., fremgår det af en meddelelse onsdag morgen. Prognosen for hele årets omsætning justeres samtidig til 11,3 mia. kr. fra tidligere ventet 11,4 mia. kr.

Solars aktie ligger 3,9 pct. højere i 322 kr.

PROTESESELSKAB PRESSET AF ANALYSE

Aktien i protesevirksomheden Össur falder derimod 1,3 pct. til 45,40 kr., efter at finanshuset SEB har sænket anbefalingen af aktien til "hold" fra "køb". Kursmålet er fastholdt på 49 kr.

Der er også analysenyt om Demant, idet Exane BNP Paribas har løftet kursmålet for aktien til 240 kr. fra 225 kr. Demant-aktien falder 0,7 pct. til 213 kr. efter en stigning på 5,2 pct. tirsdag, hvor der var fokus på nyheden om en forestående større nylancering fra høreapparatselskabet.

Biotekselskabet Bioporto har gennemført sin aktieemission, hvor der er solgt 66,6 mio. nye aktier til kurs 1,60 kr. og polstrer pengekassen med et nettobeløb på ca. 93,6 mio. kr. Aktien stiger 4,2 pct. til 3,70 kr.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder