Aktier/middag: Novozymes og Nordea topper den grønne bølge

Udgivet den 08-09-2015  |  kl. 11:42  |  
Arkiv: Foto

På en grøn bølge, der ruller ind over de europæiske aktiemarkeder fra Asien, rider Novozymes og Nordea tirsdag middag højest blandt de danske eliteaktier, mens luften er mere kølig omkring SAS efter kvartalsregnskabet, der blev præsenteret tirsdag morgen.

C20 Cap-indekset ligger tirsdag middag i 978,3 eller 1,5 pct. højere end slutniveauet mandag aften med alle C20-aktier i plus. Novozymes stiger 2,6 pct. til 292,90 kr., og Nordea løftes 2,1 pct. til 78,70 kr. efter positiv amerikansk omtale, mens SAS-aktien falder 0,8 pct. til 12,40 kr. efter morgenens regnskab.

- Det er jo de grønne takter, de positive takter i dag, men det er stadigvæk en meget volatil periode, vi er inde i. Men med positivt fortegn i dag, konstaterer senioraktierådgiver Martin Munk i Jyske Bank.

- Jeg tror, at vi skal kikke lidt mod Asien for at blive klogere på det her. For der vender det jo noget rundt frem mod lukningen, så nogle af de indeks, som er meget volatile, ender med at få en pæn dag. Jeg tænker på Shanghai, som lukker næsten 3 pct. højere. Det har haft en positiv afsmittende effekt. Og også Hang Seng lukker 3 pct. oppe, påpeger Martin Munk. Han ser udviklingen som udtryk for, at der fortsat lurer en masse usikkerhed i markedet.

Den opløftende kursudvikling i Asien suppeleredes torsdag morgen med tyske nøgletal for import og eksport. De viste en stigning i eksporten på 2,4 pct. i juni mod en ventet stigning på 1,0 pct. Importstigningen var på 2,2 pct. mod en ventet stigning på 0,7 pct.

- Det er klart, at det er med til at understøtte den positive stemning i dag, mener Martin Munk.

Mens Novozymes-topplaceringen i C20 ikke umiddelbart kan forklares med selskabsspecifikt nyt, kan Nordeas position på andenpladsen måske relateres til positiv omtale i et notat fra JP Morgen. Det amerikanske finanshus udpeger tirsdag Nordea og Danske Bank som to af de seks favoritaktier i den europæiske banksektor. Danske Bank-aktien stiger 1,7 pct. til 212,10 kr.

- JP Morgen er ude med en større analyse omkring den europæiske banksektor, og den er med til at understøtte de europæiske banker. Tyske Commerzbank er for eksempel oppe med 7 pct., og Deutsche Bank stiger 3 pct., påpeger Martin Munk.

Novo Nordisk stiger 1,9 pct. til 371,90 kr. Selskabet har fået løftet sit kursmål hos Nordea, der nu har målet 500 kr. mod tidligere 478 kr., mens anbefalingen ”køb” fastholdes. Dermed tangerer den nordiske storbank det højeste kursmål, der er registreret blandt de analytikere, der indrapporterer til Bloomberg News. Danske Bank var tidligere alene om et kursmål på 500 kr. for Novo Nordisk.

I bunden af C20-indekset ligger Mærsk-aktierne med en stigning til B-aktien på 0,5 pct. til 11.020 kr. Shipping- og oliekoncernens havneterminal-arm, APM Terminals, har oplyst, at den overtager selskabet Grup Maritim TCB og dets 11 havneterminaler. Prisen for transaktionen oplyses ikke, men handlen ventes afsluttet mod slutningen af 2015, oplyser APM Terminals.

Uden for eliteindekset fastholder regnskabsaktuelle SAS forventningerne til hele regnskabsåret 2014/15 om et klart positivt resultat før skat og engangsposter. Regnskabet viste en omsætning på 10.973 mio. svenske kr. og et nettoresultat på 800 mio. svenske kr. Det var en fremgang for samme kvartal sidste år, hvor omsætningen endte på 10.697 mio. svenske kr. og nettoresultatet på 496 mio. svenske kr.

Hos Sydbank havde analytiker Jacob Pedersen dog ventet bedre tal fra det skandinaviske luftfartsselskab.

- Tallene er lidt værre end ventet og ud fra det meget hurtige overblik, jeg har forsøgt at danne mig, ser det ud som om, at det skyldes brændstofomkostningerne, der ligger omkring 300 mio. svenske kr. højere, end jeg havde ventet, siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

Skako-aktien er tirsdag kommet godt fra start med en stigning på 2,1 pct. til 24,50 kr., efter at det tirsdag morgen kom frem, at selskabet henter en svensk ordre på 11,2 mio. kr.

- Ordren er et resultat af den nye strategi, hvor der arbejdes målrettet med Skako Concretes kernekompetencer på udvalgte markeder og er også vigtig i bestræbelserne på at udbygge Skako Concretes tilstedeværelse på det svenske marked, siger Søren Pedersen, der er administrerende direktør hos Skako Concrete, i en meddelelse til fondsbørsen.

/ritzau/FINANS

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danmark❯  Aktier❯  Middag❯ 

Relaterede nyheder