Aktier/middag: Pandora fører an i grønt C25

Udgivet den 12-10-2018  |  kl. 11:46  |  
Arkiv: Foto

Pandora er blandt frontløberne i det danske eliteindeks, der fredag middag er præget af, at investorerne har fået appetitten tilbage.

De seneste otte handelsdage i træk har ellers budt på fald og et samlet tab på knap 10 pct. til C25, men fredag bliver indekset løftet med 1,1 pct. til 1024,83.

- Markedet er stadig meget volatilt, men i dag er det med positive fortegn. Endnu i hvert fald, for meget kan ske, inden dagen er omme. Lige nu ser det ud til at blive et rebound for de danske aktier, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver ved Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Han peger på, at udviklingen i Europa sker trods fald i USA torsdag, men efter mere grønne markeder i Asien. Her var der gode tal for den kinesiske handelsbalance.

- Men lige nu handler udviklingen mere om psykologi, og det kan stadig pludselig vende. Det bliver rart at se, hvordan USA lukker i aften, for at se om der kommer ro på, lyder det fra Martin Munk.

Fredag eftermiddag vil regnskaber fra de tre amerikanske storbanker JPMorgan, Citigroup og Wells Fargo desuden kunne være med til at sætte stemningen på børserne.

PANDORA-STIGNING FOR ANDEN DAG

To nyheder er årsagen til, at Pandora er at finde øverst blandt C25-aktierne igen fredag, efter at smykkeselskabets aktie torsdag stak afsted med en stigning på 7 pct. - den største i C25-indekset. Fredag stiger Pandora-aktien med 5,3 pct. til 410,50 kr.

Hoppet skyldtes blandt andet rygter om, at selskabet har hyret en rådgiver til at hjælpe med at vurdere selskabets reelle værdi, hvis der skulle komme købstilbud udefra. Pandora selv afviste dog at kommentere oplysningerne.

Samtidig har Pandora i en forhandlerundersøgelse fra Carnegie fået den bedste feedback i USA i tre år, skriver Bloomberg News.

- Det er et sammensurium af de to historier, der spiller Pandora et puds på den positive side, siger Martin Munk.

Investeringsbanken Carnegie tager jævnligt temperaturen på salget i Pandora-butikkerne ved at ringe rundt til en stribe forhandlere, og undersøgelserne giver ofte store udsving i Pandora-aktien.

Blandt de mest stigende aktier er også Bavarian Nordic, uden at der ligger nyt bag. Aktien har dog været presset de seneste dage, og et comeback til biotekaktien er samtidig udtryk for, at investorerne igen har appetit på risiko, vurderer Martin Munk.

Bavarian-aktien stiger 5,2 pct. til 156,90 kr.

ISS har fået indledt dækning af det fransk-tyske finanshus Oddo BHF med anbefalingen "køb" og et kursmål på 285 kr., viser data fra Bloomberg News.

Med kursmålet ser finanshuset et stigningspotentiale de næste 12 måneder for ISS-aktien på 33 pct. baseret på torsdagens lukkekurs på 213,60 kr., og det giver fredag anledning til en stigning på 2,0 pct. til 217,80 kr. for ISS-aktien.

Novo Nordisk har vist gode resultater med den ultrahurtigtvirkende måltidsinsulin Fiasp, der er baseret på virkemidlet Insulin Aspart, der også er kendt fra Novolog og kombinationsprodukterne Ryzodeg og Novomix. Novo-aktien stiger 2,3 pct. til 273,50 kr.

MÆRSK LIGGER I NEDRE HALVDEL

A.P. Møller-Mærsk er til gengæld ramt af lavere kursmål fra to finanshuse og kan ikke følge med i toppen. Drewry sænker sit kursmål til 8500 kr., mens Goldman Sachs skruer en anelse ned til 10.200 kr., viser data fra Bloomberg News.

Fredag viser SCFI-indekset ellers pæn fremgang, men B-aktien i Mærsk stiger kun 0,2 pct. til 8256 kr.

Carlsberg holder sig også i den nedre ende af eliteindekset. Bryggeriets indiske afdeling undersøges ifølge Reuters af myndighederne for en mulig ulovlig prisaftale med konkurrenterne. Ølaktien stiger 0,4 pct. til 726,80 kr.

Helt nederst finder man Tryg, men det er der en god forklaring på. Torsdag viste Trygs kvartalsregnskab pæn toplinjevækst, men svindende indtjening, og fredag handles Tryg-aktien uden retten til et udbytte på 1,65 kr. per aktie.

Alligevel falder den med blot 1 kr. til 154,60 kr. og er dermed blandt de få i C25, der ikke viser fremgang.

Nilfisk var ude med en nedjustering torsdag, der gav en kraftig negativ reaktion i aktien. 9,2 pct. endte den med at falde oven på Nilfisks meldinger om svækket salgsmomentum, frasalg, restruktureringer og nedlukning af flere fabrikker.

Fredag har børshuset ABG sænket kursmålet for Nilfisk til 295 kr. fra 310 kr., og på børsen falder Nilfisk-aktien 6,8 pct. til 248,50 kr.

Chr. Hansen er desuden aktuel med sit årsregnskab mandag, så fredag vil være investorernes sidste chance for at positionere sig op til den begivenhed. Der er fokus på Chr. Hansens forventning til regnskabsåret 2018/19, som gerne skal byde på nye høje vækstrater.

Aktien falder 0,3 pct. til 594,40 kr.

/ritzau/FINANS

Rikke Marie Dahl

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,34%
 
16/05/19

 
6,11%
 
16/05/19

 
5,48%
 
16/05/19

 
4,19%
 
16/05/19

 
1,00%
 
16/05/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder