Aktier/middag: Pandora og Simcorp er formiddagens samtaleemner

Udgivet den 05-01-2015  |  kl. 11:27  |  
Coloplast - Produktion

De danske eliteaktier har rystet en let negativ åbning af sig og ligger sent mandag formiddag akkurat i positivt territorium. Coloplast, GN Store Nord og Tryg er blandt vinderne, mens Novozymes og Nordea udgør bundtruppen. Pandora, der har annonceret en trecifret millioninvestering i nye butikslejemål i Tyskland, stiger en anelse, mens Simcorp løftes efter en overraskende opjustering af 2014-forventningerne.

C20 Cap-indekset ligger ved 11.15-tiden til en marginal stigning på 0,02 pct. til niveau 814,10.

- Der er et par begivenheder, der har fået opmærksomhed fra morgenstunden. Det gælder for det første Pandoras nye strategi i Tyskland samt Simcorps opjustering, der kommer bare to uger efter en nedjustering. Det er noget af det, vi bruger mest tid til at snakke med kunderne om her fra morgenstunden, siger chefhandler i Danske Bank Mads Zink til Ritzau Finans.

Pandora ligger med en gevinst på 0,5 pct. i 512 kr. Smykkeselskabet er i fuld gang med at transformere sin forretning på det store tyske marked, og som led i den plan har selskabet indgået aftale om at overtage op til 78 velplacerede butikslejemål i landet.

De samlede omkostninger for Pandora ventes at blive 50 mio. euro - eller omkring 370 mio. kr. - og påvirkningen på selskabets omsætning om driftsresultat (EBITDA) i 2015 ventes at blive "begrænset." Ifølge selskabet er overtagelsen af butikslejemålene et uhyre vigtigt skridt i retning af at opnå den optimale eksponering på det tyske marked. Også analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen ser positivt på investeringen.

- Det er et spændende initiativ, der giver rigtig god mening og ligger godt i forlængelse af den oprydning, som Pandora har været i gang med på det tyske marked gennem de seneste tre til fire år, siger han.

I toppen af C20 Cap ligger Coloplast, GN Store Nord og Tryg med stigninger på 2 pct., 1,5 pct. og 1,1 pct. til kurserne 535, 137,5 og 714. For Coloplast er der tale om rekord.

- Nu er vi startet et nyt år, og der ser man ofte, at investorerne er lidt mere risikovillige, end de er i afslutningen af et år. Der går nye pensionspenge ind, og vi ser den sædvanlige agenda for januar måned, hvor folk er ude at pleje deres porteføljer, siger Danske Banks Mads Zink.

Novo Nordisk får lidt medvind fra løftede kursmål hos to store internationale finanshuse. JPMorgan har hævet sit kursmål for aktien til 315 kr. fra tidligere 280 kr., mens den positive anbefaling "overvægt" fastholdes. Også Sanford C. Bernstein lægger en smule til sit kursmål for det danske medicinalselskab. Det nye kursmål hedder her 285 kr. mod tidligere 275 kr., mens anbefalingen fastholdes på "market perform". Novo Nordisk-aktien stiger 0,7 pct. til 265,1 kr.

Onxeo og Zealand Pharma, der begge optræder på Økonomisk Ugebrev Formues liste over årets mulige vindere i medicinal- og bioteksektoren, stiger henholdsvis 7,8 pct. og 3 pct. til 45,6 kr. og 86,5 kr.

Derimod falder Lundbeck med 0,6 pct. til 125,3 kr. Økonomisk Ugebrev Formue spår, at Lundbeck-aktien kan blive blandt årets tabere i medicinalsektoren i 2015. Af JPMorgan har Lundbeck desuden fået et mindre hak i kursmålet, så det nu lyder på 134 kr. mod tidligere 138 kr.

I bunden af C20 Cap-indekset har Novozymes og Nordea fået en lidt sløj start på det nye investeringsår med fald på henholdsvis 1,9 pct. og 1,3 pct. til 254,8 kr. og 70,65 kr. Heller ikke her er der noget håndgribeligt, der kan forklare nedturen.

Bevægelsen i Simcorp er til gengæld nem at sætte ord på. Softwarehuset har mandag morgen opjusteret forventningerne til driften og omsætningsvæksten for 2014, efter at selskabet i løbet af en måneds tid i november og december annoncerede to nedjusteringer.

Simcorp venter nu en omsætningsvækst på 6 pct. mod tidligere 4 pct. Samtidig opjusteres forventningerne til EBIT-margin således, at Simcorp nu venter, at EBIT-margin i rapporteret valuta lander "over" 23 pct. Tidligere ventede Simcorp at hive en EBIT-margin hjem på "omkring" 23 pct.

Meldingen har sendt Simcorp 5,2 pct. højere til 172 kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danmark❯  Aktier❯  Middag❯ 

Relaterede nyheder