Aktier/middag: Plus i Novo hindrer ikke negativ udvikling i C25

Udgivet den 10-12-2019  |  kl. 11:45  |  
Arkiv: Foto

Positive konkurrentnyheder for Novo Nordisk giver tirsdag middag en stigning til medicinalgiganten. Men et plus til den indekstunge aktie redder ikke det samlede C25-indeks fra et fald til 1229,43 eller med 0,4 pct. i et marked, der generelt er belastet af usikkerhed i forhold til udviklingen i handelsforhandlingerne mellem USA og Kina.

- Alt fokus er rettet imod, hvad det kommer af kommentarer indtil på søndag, hvor der er deadline for at finde en løsning, hvis man skal undgå yderligere tariffer i handelskrigen mellem USA og Kina. Og så er der desuden en del fokus på parlamentsvalget i Storbritannien. De to begivenheder er altdominerende i markedet i øjeblikket, siger chefaktiehandler i Danske Bank, Mads Zink.

Og der skal være tale om konkrete kommentarer, og fraværet af den slags er ifølge Mads Zink anledningen til den sure stemning i aktiemarkederne.

- Men der er ikke noget form for panik, og bare en positiv kommentar fra USA så er det hele i plus. Mere skal der ikke til for at få det til vende, siger chefaktiehandleren.

EN KONKURRENT MINDRE TIL NOVO

Novo Nordisk stiger 0,6 pct. til 387,10 kr., efter at det sent mandag blev oplyst, at franske Sanofi, der konkurrerer med Novo på markedet for diabetesbehandling, har fravalgt udvikling af nye diabetesmidler i sin opdaterede strategi.

Sanofi vil i fremtiden fokusere på blandt andet kræftbehandling og blødersygdomme, mens diabetes ikke længere er en del af medicinalgigantens fokusområde. Diabetesmidlet Efpeglenatid, der var en potentiel konkurrent til Novo Nordisks Ozempic, da midlet ligeledes er til dosering én gang ugentligt, var ellers på vej ind i afgørende fase 3-studier, men de droppes nu af det franske selskab.

Men overraskelsen er ikke så stor hos Mads Zink.

- At Sanofi vælger at fjerne fokus fra diabetes kommer måske ikke bag på så mange. De har underinvesteret i området i mange år. Men at de nu vælger at trække sig helt ud er selvfølgelig positivt for Novo, fordi der er en konkurrent mindre, bemærker Mads Zink.

Han finder det rimeligt at se Novos relativt moderate kursstigning i forlængelse af nyheden i relation til et fald på 0,1 pct. for de europæiske medicinalaktier på sektorbasis.

- Der bør være en positiv reaktion for Novo, konstaterer Mads Zink.

MÆRSK I BUND PÅ FORHANDLINGS-USIKKERHED

I toppen af C25 stiger Pandora 0,9 pct. til 267,55 kr. uden selskabsspecifik baggrund. Og på samme måde ligger de to Mærsk-aktier tungt i bunden med et minus til B-aktien på 2,0 pct. til 9896 kr. uden nyheder som begrundelse.

- De har ligget meget stærkt i langt tid, og jeg tror, at det er positionstilpasning, i forhold til hvad der kan ske mellem USA og Kina, konstaterer Mads Zink.

Genmab har natten til tirsdag præsenteret tidlige kliniske data med duobody-lægemiddelkandidaten CD3xCD20, som er i fase 1/2. Og umiddelbart lover de første data godt for midlets effekt, selv om der endnu er begrænsede informationer tilgængelige i forhold til eksempelvis alternative doseringer. Det vurderer finanshuset Jefferies.

Morningstar har desuden løftet sin anbefaling af Genmab-aktien til "hold" fra "sælg". Kursmålet på 1480 kr. fastholdes.

Tirsdag middag handles aktien til 1584 kr. - 0,1 pct. højere end mandag.

Uden for C25 har Zealand Pharma-partneren Beta Bionics fået tildelt såkaldt Breakthrough Device Designation til udviklingen af det kunstige bugspytkirtelsystem iLet, som selskabet blandt andet udvikler med henblik på brug sammen med Zealands Dasiglucagon til behandling af type 1-diabetes.

Det skal give mulighed for bedre dialog med sundhedsmyndighederne og kortere behandlingstid i forbindelse med en registreringsansøgning.

Zealand Pharma stiger 4,1 pct. til 217,40 kr.

SAS-aktiens trængsler fortsætter tirsdag. Aktien har haft det hårdt, siden årsregnskabet for 2018/19 i sidste uge bragte varsel om en svær start på det nye regnskabsår. Torsdag - på regnskabsdagen - faldt aktien med 15,3 pct., og fredag fortsatte nedturen med et dyk på 4,1 pct. Mandag faldt SAS igen - med 4 pct. til 11,13 kr. Tirsdag falder aktien 4,8 pct. til 10,61 kr.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder