Aktier/middag: Positive toner fortsætter i volumentyndt marked

Udgivet den 12-12-2019  |  kl. 11:30  |  
Arkiv: Foto

Investorerne står og tripper lidt på sidelinjen torsdag, mens de venter på nyt fra Den Europæiske Centralbanks nye chef, Christine Lagarde, i forhold til dagens rentemøde, nyt fra den amerikanske præsident, Donald Trump, om nye afgifter på kinesiske varer, der er planlagt til at træde i kraft på søndag, samt udfaldet af det britiske valg.

Det danske eliteindeks, C25, ligger i et plus på 0,5 pct. i 1234,30 torsdag middag. Og det samme grønne billede gør sig gældende i Europa. hvor de ledende børser ligger med plusser på 0,2-0,4 pct.

- Det er lidt stilhed før storm, hvor investorerne venter på makroøkonomisk nyt. Og det giver sig udsalg i et ret tyndt marked, hvis vi ser på omsætningen, siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør i Sydbank.

- Det danske marked følger det løft, som det amerikanske fik i går efter rentemødet i Federal Reserve, siger afdelingsdirektøren.

Helt i toppen af C25 ligger Vestas med et plus på 1,6 pct. til 672,40 kr.

- Der er ikke kommet nyt fra Vestas i dag, men det ventes, at selskabet lander nogle flere ordrer her sidste på året som sædvanligt. De ligger ret godt allerede, siger Ole Kjær Jensen.

INGEN MARKANTE SELSKABSSPECIFIKKE BEGIVENHEDER

Der er ikke planlagt store begivenheder for de børsnoterede danske virksomheder torsdag.

Genmab har været lidt i modvind, siden biotekselskabet forleden præsenterede nyt fra sin pipeline i forbindelse med den amerikanske ASH-konference. Det har medført en sænket anbefaling hos den tyske storbank Deutsche Bank, der nu vurderer aktien til "hold" mod hidtil "køb". Kursmålet er dog samtidig løftet til 1570 kr. fra 1540 kr.

Genmab var onsdagens store taber på fondsbørsen med et dyk på 2,1 pct. til 1545 kr.

Torsdag middag ligger aktien til et fald på 0,1 pct. til 1543 kr.

It-koncernen Netcompany har fået løftet kursmålet af amerikanske Morgan Stanley til 370 kr. fra 300 kr. Anbefalingen er fortsat i positivt terræn med "overvægt". Netcompany har haft et fint 2019 på børsen indtil nu, hvor aktien er steget med hele 36,7 pct.

Netcompany-aktien stiger 1,6 pct. til 305,60 kr. ved middagstid.

Bryggeriet Harboes afleverer torsdag regnskab for første halvår af det forskudte regnskabsår 2019/20. For helåret venter bryggeriet et driftsresultat på EBITDA-niveau i størrelsesordenen 70-80 mio. kr. Resultat før skat ventes at blive på minus 20 til minus 30 mio. kr.

Harboes-aktien ligger uændret torsdag middag i 61 kr.

MATAS BOOSTES AF KURSMÅL

Matas har fået indledt dækning hos svenske SEB, der giver materialistkæden den positive anbefaling "køb" og et kursmål på 75 kr. Det svarer til et positivt kurspotentiale på 45 pct. i forhold til lukkekursen onsdag, hvor Matas lukkede i 51,70 kr. efter et fald på 1,2 pct.

Matas stiger med 6 pct. til 54,60 kr.

Enzymkoncernen Novozymes har fået løftet kursmålet hos franske BNP Paribas til 355 kr. fra 335 kr. Anbefalingen lyder fortsat på "outperform".

Novozymes stiger 1,2 pct. til 327,80 kr.

Demant har overtaget den resterende del af den franske høreapparatforhandler Audilab, som det danske selskab i forvejen har haft interesse i. Dermed har Demant konsolideret sig yderligere på det franske detailmarked, hvor selskabet i forvejen ejer Audika.

Demant ligger til et plus på 1,2 pct. til 211 kr.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder