Aktier/middag: Rød regnskabstsunami lægger pres på C25

Udgivet den 12-08-2020  |  kl. 12:01  |  
Arkiv: Foto

En regnskabstsunami er onsdag skyllet ind over det danske aktiemarked, og det er over en bred kam ikke blevet modtaget godt af investorerne, der sender alle de regnskabsaktuelle selskaber ned.

Det danske C25-indeks ligger med et fald på 0,8 pct. til 1459,73, hvilket er svagere end i resten af Europa, hvor Stoxx 600-indekset løftes med 0,2 pct.

- Vi har en travl dag med mange danske regnskaber, hvor alle de C25-selskaber, der har aflagt regnskab, ligger i rødt. Det betyder også, at C25-indekset underpræsterer i forhold til Europa, siger afdelingsdirektør Ole Kjær Jensen fra Sydbank til Ritzau Finans.

- Generelt er stemningen positiv efter fremgang i Asien. Der er stadig gang i sektorrotation væk fra it-aktier og over i value-aktier, hvilket blandt andet vil sige banker, der har ligget trykket i længere tid, fortsætter Ole Kjær Jensen.

ISS ER C25-BUNDPROP EFTER SKUFFENDE REGNSKAB

ISS-aktien er bundskaber i C25-regi med et fald på 8,7 pct. til 100,15 kr efter et regnskab, hvor salget var lidt bedre end ventet, men hvor driftsindtjeningen skuffer.

Der tegner sig et uklart billede af ISS' underliggende forretning, efter at servicekoncernen onsdag fremlagde nye forventninger til 2020, hvor ISS nu venter en negativ organisk vækst for 2020.

Sådan lyder vurderingen fra Per Fogh, aktieanalytiker i Sydbank.

- Vi ser en forventning til den organiske vækst i 2020, der i bedste tilfælde lander på minus 6 til minus 8 pct. Det er værre end frygtet. Især på indtjeningen lander ISS væsentligt lavere, end markedet havde ventet. Selv før engangseffekter er de nye forventninger væsentligt lavere, lyder det fra Per Fogh.

NOVOZYMES TYVSTARTEDE TSUNAMI OG SKUFFER

Novozymes bliver sendt ned med 5,7 pct. til 361,30 kr., efter at enzymkoncernen tyvstartede tirsdag aften ved at sende sit endelige halvårsregnskab ud, hvor der også blev leveret en ny prognose efter suspenderingen tidligere på året.

Novozymes' regnskabstal for andet kvartal lå snert op ad de foreløbige regnskabstal, der blev offentliggjort den 8. juli.

Den nye prognose lyder på lidt lavere vækst og indtjening end forudset i Novozymes' oprindelige prognose, som blev suspenderet den 7. april.

I kølvandet af regnskabet har Danske Bank sænket sin anbefaling af aktien til "sælg" fra "hold".

SIMCORP LIGGER TREDJESIDST I C25 EFTER REGNSKAB

Softwareselskabet Simcorp har i andet kvartal 2020 haft tilbagegang i både salg og indtjening, men posterne ligger umiddelbart over analytikernes forventninger.

- Simcorps fald kan måske forklares med ændrede regnskabsprincipper, og hvis man korrigerer for det, så er det ikke så stærkt, siger Ole Kjær Jensen.

Simcorp-aktien taber 3,8 pct. til 710 kr.

ØRSTED MED LAVERE INDTJENING SENDES NED

Energikoncernen Ørsted kom igennem andet kvartal af 2020 med en lavere indtjening, end analytikerne havde ventet, og investorerne kvitterer ved at sende aktien ned med 1,2 pct. til 885 kr.

Divisionen for havvindmølleparker, Offshore Wind, kom ud af andet kvartal af 2020 med en lavere driftsindtjening før af- og nedskrivninger (EBITDA) end forudset.

Vestas, der tirsdag efter regnskabet steg til rekord, kan ikke holde kadencen og falder 1,3 pct. til 915 kr. fra torsdagens rekordniveau. Flere finanshuse har taget fat i regnearkene efter regnskabet tirsdag, og det har resulteret i stigende kursmål og løftede anbefalinger.

Blandt andet har ABG, Sundal Collier, Deutsche Bank, Commerzbank, Credit Suisse, Citigroup og JPMorgan alle løftet deres kursmål for vindmølleaktien oven på regnskabet, viser data fra Bloomberg News. Flere til et kursmål på 1000 kr. og derover. SEB har også løftet sin anbefaling af Vestas til "køb".

Genmab-aktien er også med i gruppen af C25-selskaber, der aflægger regnskab onsdag. Investorerne sender biotekaktien ned med 2,1 pct. til 2270 kr. forud for regnskabet, der leveres lige efter lukketid.

Finansaktierne er godt kørende i Europa, hvor de blandt andet bliver løftet af sektorrotationen og stigende renter.

Den tendens ses også i Danmark, hvor Jyske Bank topper C25 med en stigning på 2,0 pct. til 217,10 kr., og forsikringsselskabet Tryg stiger 1,4 pct. til 192 kr.

ALK OVERRASKER RESULTATMÆSSIGT OG OPJUSTERER

ALK-Abelló kom ud af andet kvartal med resultater, der overraskede analytikerne positivt på både top- og bundlinje.

Samtidig har modstandsdygtighed over for covid-19 medført, at allergivaccineselskabet har opjusteret forventningerne til driftsindtjeningen (EBITDA).

- Færre forsknings- og udviklingsomkostninger i forhold til samme periode sidste år som følge af covid-19-relaterede forsinkelser af studier samt lavere salgs- og markedsføringsomkostninger som en konsekvens af det lavere aktivitetsniveau bidrager til det bedre end ventede resultat og opjusteringen af EBITDA, skriver Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen i en kommentar.

Til gengæld ser ALK nu en omsætningsvækst i lokal valuta i den lave ende af den oprindelige prognose, der forudser en fremgang på 8-12 pct.

ALK-Abelló-aktien løftes med 0,3 pct. til 2110 kr.

DFDS-AKTIEN HAR MASSIV MEDVIND EFTER BEDRE FREMTIDSUDSIGTER

DFDS-aktien har onsdag vinden i ryggen, og aktien bliver sendt op med 10,1 pct. til 240 kr. efter regnskab og en opjustering af forventningerne til driftsresultatet (EBITDA) før særlige poster.

Rederiet ser forbedringer i fremtiden, efter at det fra slutningen af maj frem til juli oplevede en større bedring i fragtvolumen end ventet.

Samtidig har genåbningen for passageroverfart og en hurtig bedring i efterspørgslen hos passagerer i særligt Danmark og Norge reduceret usikkerheden.

DFDS' topchef, Torben Carlsen, vurderer, at efterspørgslen på færgerejser giver grund til optimisme, og at fragtmængderne dertil er stigende.

SOLAR LEVERER BEDRE KVARTAL

Solar kom ud af andet kvartal med en omsætning på 2745 mio. kr. I samme periode sidste år var omsætningen 2868 mio. kr.

Driftsresultatet (EBITA) blev på 81 mio. kr. mod 60 mio. kr. i andet kvartal af 2019.

Solars nettoresultat blev i kvartalet 141 mio. kr. mod et overskud på 48 mio. kr. i andet kvartal sidste år.

Solar stiger 1,0 pct. til 293 kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder