Aktier/middag: Tung defensiv trio holder C25 nede trods Mærsk i udbrud

Udgivet den 03-06-2020  |  kl. 11:51  |  
Arkiv: Foto

Trods endnu en dag med fuld fart frem blandt de europæiske aktier generelt er det danske C25-indeks onsdag formiddag mere tilbageholdende.

Det skyldes primært bidraget fra en trio af tunge defensive aktier, der er i bakgear.

Gode PMI-data fra Kina fra morgenstunden har bekræftet, at genåbningen af økonomien har skabt en hurtig genrejsning, og det giver godt humør på børserne og sætter fokus på særligt cykliske aktier - i Danmark illustreret med endnu en dag med fremgang til eksempelvis Mærsk.

Her stikker C25-indekset ud som særligt tungt repræsenteret af mere defensive papirer, og det holder begejstringen nede. Eliteindekset stiger ud på formiddagen med 0,3 pct. til 1335,94 - mens fremgangen i de største europæiske indeks er på 1,3-2,5 pct.

Med til at trække op i Europa er det også, at Tysklands udenrigsminister, Heiko Maas, nu officielt siger, at Tyskland ophæver rejseforbuddet for EU-landene samt Storbritannien, Island, Norge, Liechtenstein og Schweiz fra 15. juni.

- Der er gang i noget sektorrotation. Der har vi i Danmark flere defensive aktier, som ikke rigtigt kan følge med, mens mere cykliske aktier og banker kører pænt frem, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

- Det er tro på, at vi er på vej ind i mere normale tilstande, der trækker bevægelserne. Aktiemarkedet kigger et stykke ind i fremtiden, og der er forventningen, at der er bedring på vej, fortsætter han.

MÆRSK TRUKKET AF MERE GODT GENÅBNINGSNYT

Tirsdag sendte en positiv anbefaling Mærsk til tops i C25-regi, og onsdag fortsætter de lyseblå aktier som frontløbere, efter at nøgletal fra Kina har bekræftet en klar forbedring i økonomien efter genåbningen oven på udbruddet af coronavirus.

Samtidig varsler Tysklands meldinger om ophævelse af rejseforbud også god fart på genåbningen i Europa, og det er alt sammen positivt nyt for cykliske papirer.

Mærsks B-aktie stiger med 5,2 pct. til 7354 kr.

Positivt fokus er der også til blandt andet FLSmidth, der også er faldet en del på de dårlige coronadage.

Ingeniøraktien stiger onsdag 4,4 pct. til 199,60 kr.

Med fremme er også Danske Bank og Jyske Bank, der stiger sammen med de øvrige finansaktier i Europa.

De to store danske banker løftes henholdsvis 3,2 pct. til 90,34 kr. og 3,5 pct. til 194,70 kr.

GENMAB IGEN TRYKKET AF ANALYSENYT

I den nedre del af C25-indekset er igen onsdag Genmab, som endnu en gang bliver holdt tilbage af analysenyt.

Finanshuset Bryan Garnier har således sænket sin anbefaling af aktien til "neutral" fra "køb", og det vejer tilsyneladende tungere, end at britiske Barclays har løftet sit kursmål til 2150 kr. fra 1700 kr.

Hos sidstnævnte er anbefalingen fortsat "overvægt" ifølge data fra Bloomberg News.

Genmab falder med 1,7 pct. til 1950 kr.

Med til at trække ned er også de tunge defensive kollegaer fra Novo Nordisk og Coloplast. De to aktier falder med henholdsvis 0,6 pct. til 431,15 kr. og 1,3 pct. til 1069 kr.

TRYG LØFTES AT NORDEA

Forsikringsselskabet Tryg er med i feltet af stigende aktier, efter at Nordea har løftet sin anbefaling af den aktie til "køb" fra "hold".

- Vi mener, at Trygs solvensposition er stærk, hvilket tillader selskabet at betale et højt, voksende udbytte år efter år - med potentiale for yderligere særlige dividender, skriver Nordea blandt andet i et analysenotat.

Tryg stiger med 1,8 pct. til 193 kr.

Knap så stor er begejstringen omkring energiselskabet Ørsted, der dog stiger med 0,6 pct. til 784,60 kr.

Kepler Cheuvreux har ellers løftet sin anbefaling af Ørsted til "hold" fra "reducer", og kursmålet er løftet til 800 kr. fra 500 kr., skriver nyhedsbureauet Reuters.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder