Aktier/middag: Vestas fortsætter kursridt i positivt marked

Udgivet den 29-10-2020  |  kl. 11:37  |  
DSV

I løbet af formiddagen er der i den grad skyllet en positiv stemning ind over det danske aktiemarked, idet C25-indekset ved middagstid stiger 2,3 pct. til 1497,78.

- Investorerne sunder sig lidt efter gårsdagens nyheder om stigende smittetal og nedlukninger. I dag er intet nyt godt nyt. Derudover er det enkelte selskabsspecifikke nyheder, der er med til at trække op. Men markedet er lidt i vakuum lige nu og afventer blandt andet en afklaring på valget i USA, siger Christian Thatje, senioraktiehandler i Sydbank.

Stigende smittespredning med coronavirus fik onsdag Tyskland og Frankrig til at indføre betydelige restriktioner for at få kontrol med udviklingen, og det malede de europæiske aktiemarkeder mørkerøde. Virusfrygten fik også fat i det danske C25-indeks, der dykkede 2,5 pct.

VESTAS FORTSÆTTER KURSRIDT

Formiddagens helt store topscorer i C25-indekset er Vestas, der stiger med 6,8 pct. til 1087,50 kr., efter at vindmøllekæmpen torsdag morgen overraskede med en meddelelse om, at selskabet overtager MHI's ejerandele i det nu tidligere joint venture-selskab MHI Vestas Offshore Wind og dermed bliver eneejer. Transaktionen har en værdi af ca. 709 mio. euro.

Ifølge Sydbanks aktieanalysechef Jacob Pedersen er der et kæmpe potentiale i handlen, men det kommer ikke uden risici.

- Det er en forretning, der har et rigtigt godt langsigtet potentiale, og jeg tror, at Vestas alene har bedre til at udfolde det markedspotentiale end det joint venture, der indtil nu har ejet MHI Vestas Offshore. Men det bliver ikke på den helt korte bane, for det kommer til at sænke Vestas indtjeningsmarginaler, sagde Jacob Pedersen til Ritzau Finans torsdag morgen.

Det er nemlig et marked, hvor der er stor konkurrence, og hvor aktører som Siemens Gamesa og senest kæmpen General Electric kan klemme Vestas på prisen, vurderede Jacob Pedersen.

- Det her er et selskab, der har befundet sig i lidt af et tomrum, og det virker til, at MHI Vestas har været lidt handlingslammet. Man har i hvert fald ikke fået den gigantposition, som man havde mulighed for at tage. Siemens Gamesa er langt foran, og General Electric er også kommet ind på markedet, siger han.

TRANSPORTGIGANT MED REGNSKAB

DSV Panalpina sendte et regnskab for tredje kvartal på gaden, som var uden de store nyheder, da transportgiganten allerede havde præsenterede foreløbige tal for kvartalet den 9. oktober, hvor selskabet samtidig opjusterede forventningerne til 2020.

DSV-aktien lagde fra land med et fald på 2,7 pct., men det er hen over formiddagen blevet vendt til en stigning på 3,3 pct., så en DSV-aktie nu koster 1037 kr.

Uden for eliteindekset tog Spar Nord-aktien ved markedsåbningen et dyk på 7 pct., efter et regnskab for tredje kvartal, der bød på et nettoresultat på 252 mio. kr. mod 331 mio. kr. i samme periode sidste år.

Spar Nord fastholdt samtidig forventningerne til 2020 fastholdes om en basisindtjening før nedskrivninger i niveauet 1000-1200 mio. kr. samt et nettoresultat på 500-700 mio. kr.

Kursdykket er dog vendt til kursstigning, og Spar Nord-aktien stiger således 0,4 pct. til 51,80 kr.

NNIT UNDER PRES

Anderledes ser det ud for NNIT, der har nedjusteret forventningerne til 2020 på grund af covid-19. Selskabet ser nu en negativ omsætningsvækst målt i faste valutakurser på 8 pct. og en overskudsgrad på 6 pct.

Tidligere ventede NNIT et fald i omsætningen på 4-8 pct. målt i faste valutakurser og en overskudsgrad på 6-8 pct.

Investorerne sendte NNIT-aktien ned med 4,9 pct. i den indledende handel, men faldet er taget til hen over formiddagen og NNIT-aktien handles nu 7,6 pct. lavere i 108,80 kr.

/ritzau/FINANS

Nicoline Kjelland

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder