Aktier/middag: Vestas til tops i grønt marked med pres på ISS

Udgivet den 25-02-2021  |  kl. 11:38  |  
Arkiv: Foto

Vestas ligger torsdag i toppen af et grønt C25-indeks, efter seks dage med fald og en løftet anbefaling hos UBS.

Torsdagen har budt på en række regnskaber, hvor ISS fortsat er hårdt ramt af pandemien, mens Matas har fået styr på indtjeningen i den digitale forretning og SAS er hjulpet af valutamedvind.

- Vi har pæne plusser i Europa og vi stiger lidt mere herhjemme. Vi har fokus på en række regnskaber fra selskaber såsom ISS, Matas og Per Aarsleff, siger senioraktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank til Ritzau Finans.

Aktiemarkederne kører opad på fortsatte forhåbninger om en snarlig genopretning af økonomien, som også har fået renterne til at stige markant over den seneste måned.

- Fokus er på bankerne, der kørte fint i USA ovenpå de fortsatte rentestigninger og de fortsætter i Europa, hvor finans er den mest stigende sektor, siger Martin Munk.

Herhjemme ligger Danske Bank med en stigning på 2,4 pct. i 116,95 kr., og Nordea stiger 3,3 pct. til 58,08 kr.

C25-indekset ligger torsdag ved 11.30-tiden med en stigning på 1,3 pct. til 1630,22 og bryder dermed den seks dage lange stime af fald.

VESTAS TIL TOPS EFTER LØFTET ANBEFALING

Vestas ligger helt i toppen af eliteindekset med en stigning på 4,2 pct. i 1177,50 kr., og dermed kommer den lidt igen efter onsdagens fald på 4,9 pct.

Finanshuset UBS har løftet sin anbefaling for aktien til "køb" fra "hold" med et kursmål, der er hævet til 1560 kr. fra 1265 kr. Det skriver PLX AI.

- Vestas har været presset af ændringen af KAX Cap-indekset, der ser ud til at svinge over til Mærsk på bekostning af Vestas. I dag kommer den lidt igen sammen med de grønne aktier, siger Jyske Banks senioraktierådgiver.

Ørsted-aktien stiger med 1,8 pct. til 1006,50 kr. efter et fald på 37 pct. fra toppen den 7. januar til onsdagens lukkeniveau.

ISS AFSLUTTER RÆDSELSÅR

Servicekoncernen ISS har i coronaåret 2020 haft et sandt annus horribilis med et underskud på 5231 mio. kr., og det store underskud skyldes i høj grad store omkostninger til restrukturering af selskabet.

- Ser man på omsætningen og den organiske vækst, så lander det faktisk på niveau med forventningerne, men indtjeningen lander en spids under givet nogle større omkostninger til restruktureringer og engangseffekter, end jeg havde regnet med, siger Per Fogh, aktieanalytiker hos Sydbank, til Ritzau Finans.

Sydbanks aktieanalytiker vurderer dog, at forventningerne til den organiske vækst er lidt vage, og det kan være en af årsagerne til, at investorerne sender aktien ned med 1,5 pct. til 112,20 kr.

MATAS MED OPJUSTERING

De stribede fra Matas opjusterer forventningerne til det skæve regnskabsår 2020/202, idet den digitale forretning er blevet mere lønsom.

- Kunderne har haft brug for os. Både i oktober, hvor der var forbrugsfest med feriepenge, men også gennem november og december, hvor smittetallene er steget, sagde Gregers Wedell-Wedellsborg, administrerende direktør for Matas, til Ritzau Finans ved den lejlighed.

Matas startede dagen med et pænt plus på mere end 3 pct., men det er vekslet til et fald på 3,8 pct. til 79,10 kr.

AARSLEFF MED STABIL ORDREINDGANG

Entreprenørkoncernen Per Aarsleff havde vækst i toplinjen i første kvartal 2020/21, der dækker fjerde kvartal af kalenderåret sidste år.

Selskabet kunne samtidig notere sig en stabil ordreindgang, og derfor fastholder selskabet også forventningerne til hele året.

- Per Aarsleffs regnskab er lidt bedre end ventet med en stærk ordrebog. Det kan ligne en klassisk Per Aarsleff med en opjustering senere på året, siger Martin Munk.

Entreprenøraktien stiger med 3,9 pct. til 277 kr.

SAS FÅR VALUTAMEDVIND

Regnskabet fra SAS for første kvartal, der dækker november til og med januar, viser endnu et dundrende underskud, men det er dog stadig tæt på det Sydbanks analysechef, Jacob Pedersen, havde ventet.

- Når der er valutamedvind for 600 mio. kr. hjælper det på tallene. Generelt er det måske lidt bedre, end jeg havde regnet med, siger han til Ritzau Finans.

Han peger dog på, at de største afvigelser skyldes valutamedvind og lavere afskrivninger end i første kvartal sidste år.

- Og det er jo ikke noget vedvarende.

Regnskabet lægger sig ret tæt på det, jeg ventede korrigeret for de to forhold, vurderer han.

Aktien stiger med 1,7 pct. til 1,466 kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder