Aktier/Nordea: Fald i Asien kan gøre markedet morgentvært

Udgivet den 08-09-2015  |  kl. 07:31  |  

Skuffende nøgletal fra Kina har igen tirsdag fået de asiatiske aktiebørser til at give efter, og kursfaldene kan meget vel smitte af på de europæiske markeder, når der tages hul på handelen tirsdag morgen.

- De kinesiske nøgletal får ekstra stor opmærksomhed i denne tid, hvor finansmarkeder udviser en frygt for, at en hård landing i Kina vil trække resten af verden ned i recession. De svage tal her til morgen vil være med til forstærke den usikkerhed, men de skuffende importtal er langt fra et niveau, hvor man skal frygte en hård landing, vurderer seniorstrateg i Nordea Tine Choi Danielsen i en morgenkommentar .

Den kinesiske eksport faldt med 5,5 pct. på årsbasis i august mod et ventet fald på 6,6 pct. Faldet i importen var på 13,8 pct. mod ventet 7,9 pct. Dermed steg Kinas handelsoverskud til godt 60 mia. dollar, mens der var ventet et plus på 48 mia. dollar.

Det kinesiske aktiemarked har reageret med et fald i Shanghai Composite-indekset på 1,7 pct. Desuden ligger CSI 300-indekset 1,8 pct. lavere.

- Stemningen i Asien er i skrivende stund overvejende negativ, og det vil formentlig smitte af på aktiemarkedet i Europa i dag, da vi hverken får tal fra Europa eller USA, som kan bidrage med noget nyt. Vi forventer dog ikke nogen større rutsjetur, da de svage tal var forventet og trods alt kom ind bedre end forventningen, skriver Tine Choi Danielsen.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Kina❯  Aktier❯ 

Relaterede nyheder