Aktier/Nordea: Ser indeksfald på 4-5 pct. efter græsk nej

Udgivet den 06-07-2015  |  kl. 07:22  |  

De europæiske aktiemarkeder vil åbne dagen med store fald, forudser Nordea, oven på søndagens græske folkeafstemning.

Grækerne sagde overbevisende "nej" til de internationale institutioners reform- og sparekrav, og at hele 61 pct. stillede sig imod kreditorernes plan var en overraskende stor modstand.

- På de finansielle markeder vil aktierne blive sendt sydover anført af de europæiske aktier. Renterne i Europa vil gå hver sin retning med faldende danske og tyske statsrenter og stigende sydeuropæiske renter. Vi forventer, at Europa vil åbne med fald på 4-5 pct., skriver seniorstrateg Tine Choi Danielsen fra Nordea mandag morgen.

Aktiehandelen i Asien har budt på fald på 1 til 3 pct. for de store indeks, hvilket går værst ud over Hongkongs Hang Seng. I Kina er der dog stigninger takket være et indgreb fra regeringen over for den seneste tids børspanik. I USA handles futures til fald på knap 1,5 pct. i morgentimerne.

På den længere bane maner Nordea-strategen dog til ro trods den højspændte situation i øjeblikket. Nordea anbefaler fortsat "overvægt" af aktier i porteføljerne.

- Undgå panik og hold fast i din investeringsstrategi. Det er ikke noget nyt råd, men ikke desto mindre vigtigt at gentage i en tid, hvor man meget hurtigt kan komme til at fokusere på de negative avisoverskrifter og glemme de positive ting, der sker rundt omkring i verden for tiden, skriver Tine Choi Danielsen og fortsætter:

- De kommende uger vil afgjort være præget af den græske krise og byde på store udsving både i positiv og negativ retning på de finansielle markeder i takt med nyhederne fra forhandlingerne. I sådanne tilfælde skal man være ekstra varsom med at skifte strategi, da det oftest ender med, at man kommer til at stå på sidelinjen, når markederne vender.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Grækenland❯  Aktier❯ 

Relaterede nyheder