Aktier/Nordea: Ser positivt på andet kvartal - overvægt

Udgivet den 03-04-2017  |  kl. 07:24  |  

Strømmen af stærke økonomiske nøgletal ser ud til at ville fortsætte i andet kvartal og medvirke til, at aktier fortsat er det rette sted at parkere sin midler, vurderer Nordea.

Banken foreslår således at overvægte aktier og undervægte obligationer.

- Reduceret politisk risiko og fortsat stærke økonomiske nøgletal giver efter vores vurdering en attraktiv kombination af forventet afkast og risiko i aktiemarkedet som helhed, skriver seniorstrateg i Nordea Morten Hessner i et notat.

Han peger på, at der med udsigten til Donald Trump i Det Hvide Hus var mange, der frygtede, at 2017 ville starte skidt på aktiemarkedet. Imidlertid gik det stik modsat. Aktiekurserne er steget verden rundt med omkring 5 pct. i det netop afsluttede første kvartal, og de daglige udsving på aktiemarkederne har været afdæmpede.

- Årsagen skal findes et helt andet sted end i det politiske, nemlig i de økonomiske nøgletal. Næsten lige meget, hvilken sektor eller hvilken afkrog af verden man kigger på, har der været fremgang at spore i første kvartal, og stærke økonomiske nøgletal kombineret med gode regnskaber fra virksomhederne er en god cocktail for aktiemarkedet, konstaterer Morten Hessner.

SPÆNDENDE UGE

Han ser frem til en spændende uge, hvor især mødet mellem den amerikanske præsident Donald Trump og den kinesiske præsident Xi torsdag og fredag vil få en del opmærksomhed. Desuden kommer der enkelte regnskaber fra USA som appetitvækker til den egentlige regnskabssæson.

I forhold til Trumps møde med Xi, så håber Nordea på et forsonende møde, om end Donald Trump selv har lagt op til, hvad han betegner svære diskussioner.

- Vi mener dog, at den slags udmeldinger i ligeså høj grad handler om, at tilfredsstille Trumps vælgere, og når diskussionerne går i gang bag lukkede døre kommer der formentlig andre boller på suppen, hedder det i notatet.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder