Aktier/strateg: Udsigt til godt aktieår i 2017

Udgivet den 19-01-2017  |  kl. 16:20  |  

Der er udsigt til et godt aktieår i år. Men det er ikke alle sektorer, der vil klare sig godt.

Det vurderer chefstrateg i Sparinvest David Bakkegaard Karsbøl over for Ritzau Finans.

Vurderingen har baggrund i udsigten til et bredt funderet opsving i 2017. Og de stigende aktiekurser, der allerede er set og har været i gang specielt siden Donald Trump blev valgt til USA's næste præsident, vil fortsætte.

- "Trump-rallyet" er ægte, slår han fast og bygger primært vurderingen på, at skattenedsættelser vil understøtte aktiemarkedet, og det samme er tilfældet med stigende inflationsforventninger, der har baggrund i højere vækstforventninger og energipriser.

Oveni peger de ledende indikatorer fra OECD for de fire økonomiske regioner, Europa, Japan, Kina og USA, der står for omkring 90 pct. af verdens bruttonationalprodukt, BNP, alle op.

- Det er sjældent, at vi på den måde har forventninger om et synkront opsving i alle fire regioner, påpeger David Bakkegaard Karsbøl.

Anderledes ser det ud på obligationsmarkedet, hvor de øgede inflationsforventninger også vil slå igennem. Chefstrategen forudser endnu større stigninger i de lange renter i de første måneder af i år, end markedet har set siden Trump-sejren tilbage i november.

KLAR AKTIE-OVERVÆGT

Forventningerne til den økonomiske vækst og Trump-effekten får ham til klart at anbefale overvægt af aktier i år. David Bakkegaard Karsbøl giver ikke konkrete anbefalinger men vurderer, at de aktieklasser, der vil klare sig bedst er: value-, momentum- og Small Cap-aktier.

Value-aktier er aktier, der er billigst målt på for eksempel kursen i forhold til egenkapitalen, momentum-aktier er aktier, der har medvind på markedet allerede, mens Small Cap-aktier dækker over mindre aktier.

Såfremt Trump vil gennemføre handelsrestriktioner vil Small Cap-aktier generelt ikke blive så påvirket, som Large Cap-aktier, der har en større eksportandel og derfor påvirkes af handelshindringer.

- Derimod vil blandt andet High Yield-obligationer (erhvervsobligationer), lange obligationer, Large Cap-aktier og stabile aktier med lav volatilitet og defensive aktier klare sig dårligt, venter chefstrategen.

FORTSAT POTENTIALE I AKTIER

Hvad afkastet vil være på aktier i år spår chefstrategen ikke om, men han udtaler sig gerne på en længere horisont. Og selv om aktier generelt er dyre, er der fortsat potentiale set over en lang horisont:

- Hvis vi kigger på forventningerne til det årlige afkast på ti år, er min forventning, at afkastet på aktier i USA vil være på 6 pct. årligt, i Europa vil det være 7 pct., i Japan 11 pct., mens det på emerging markets vil ligge på 9 pct., forudser David Bakkegaard Karsbøl.

Bortset fra emerging markets afkast, der er givet i euro, er afkastet målt i lokal valuta. Det vil sige dollar, euro og yen.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
22/05/18

 
0,00%
 
05:12:01

 
0,02%
 
22/05/18

 
0,00%
 
05:12:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder