Aktier/Sydbank: Godt vækstmomentum forlænger aktieopturs holdbarhed

Udgivet den 28-02-2017  |  kl. 15:29  |  

Aktierne har fået en flyvende start på 2017, hvor overraskende gode økonomiske nøgletal har været med til at skabe forventninger om højere økonomisk vækst. Aktierne har attraktive egenskaber i et miljø med let opadgående inflation, skriver Sydbank i en opdateret aktiestrategi, hvor der dog samtidig peges på en række risici, der kan afspore opturen.

- Risiciene er mange og fylder aktuelt ikke nævneværdigt i investorernes bevidsthed. Det kan ændre sig, men vi betragter ikke et miljø med positive økonomiske nøgletal og pæne regnskaber som et naturligt miljø for store negative kursreaktioner. Derfor ser vi heller ikke en stor negativ korrektion som nært forestående, skriver aktieanalysechef Jacob Pedersen i strategiopdateringen.

Banken fastholder dog - det til trods - sin bedømmelse på risikobarometeret, hvilket hænger sammen med den politiske risiko, som særligt Donald Trump stadig udgør efter bankens vurdering.

- Vi ser stadig risiko for, at et "tweet fra Trump" kan flytte investorernes humør og udløse turbulens. Den risiko kan aftage i de kommende måneder. Vi ser stadig det højeste afkastpotentiale i Europa, hvor den politiske risiko også er høj, lyder det fra Sydbank.

Det der taler for aktiekursstigninger, er ifølge banken opadgående vækstforventninger, lavt alternativafkast, højt indtjeningsniveau og høj udlodning. Af risici, der kan afspore aktiekursstigningerne, peger Sydbank blandt andet på en kommende renteforhøjelse af Federal Reserve - og dem kan der komme tre-fire stykker af i løbet af 2017, vurderes det.

Derudover nævnes mulige brexit-effekter, hvor konsekvenserne endnu er usynlige, Donald Trumps betydning for verdenshandlen og geopolitik, lavere økonomiske vækst i Kina og derudover parlamentsvalget i Holland og præsidentvalget i Frankrig i foråret.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  macro❯  Shares❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
7,33%
 
21/03/19

 
4,71%
 
21/03/19

 
4,35%
 
21/03/19

 
2,59%
 
21/03/19

 
2,56%
 
21/03/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder