Aktier/Sydbank: Udsigt til dansk afkast under historiske niveauer

Udgivet den 15-01-2019  |  kl. 09:29  |  

De danske aktier er i øjeblikket ramt af en skidt kombination af ret dyr prisfastsættelse og svage vækstudsigter i 2019.

Derfor er der udsigt til et afkast under historiske niveauer, vurderer Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen, i den seneste udgave af bankens aktiestrategi. Der ventes dog et afkast på linje med verdensmarkedsindekset, MSCI World.

- De danske aktier er stadig dyrere prisfastsat end mange andre markeder - også når vi tager højde for sektorsammensætningen. Samtidig er investorernes aktuelle forventninger til de danske selskaber en behersket indtjeningsfremgang på 5 pct. i 2019, skriver han og peger på, at vækstforventningen til det brede europæiske aktiemarked er på 8 pct.

- I vores optik giver et dyrt dansk aktiemarked med en svag vækstprofil i 2019 et dårligt udgangspunkt for bedre afkast end på det globale aktiemarked, lyder det fra aktieanalysechefen.

Sydbank forventer, at det danske eliteindeks, C25, om 12 måneder vil ligge i niveauet 1000-1100. Mandag lukkede det i 1021,22 efter et fald på 1,6 pct.

- Vi ser frem til en regnskabssæson, der vil blive præget af en fin afslutning på 2018, men formentlig af meget forsigtige 2019-prognoser. På positivsiden er mange af de danske selskaber solidt positionerede på deres markeder.

- Deres tilpasningsdygtige forretningsmodeller sikrer dem en høj fleksibilitet, og giver dem en fordel i konkurrencen. Heldigvis har vi stadig en bred vifte af selskaber med et fortsat attraktivt kurspotentiale, lyder det fra Jacob Pedersen.

BEDRE UDSIGTER I EUROPA END USA

Skal man tro Sydbank, er der mere at hente i de europæiske aktier, som banken er større fan af end de amerikanske. Det skyldes, at aktierne er attraktivt prisfastsat med en rabat på 17 pct. i forhold til det historiske niveau.

Derudover får selskaberne i Europa medvind fra sidste års dollarstigning, ligesom der er udsigt til lave renter langt ind i 2019 og kun beherskede lønstigninger.

- Det giver umiddelbart et indtjeningsmiljø, hvor investorernes aktuelle forventninger om en indtjeningsvækst på 8 pct. burde være inden for rækkevidde. Vi er dog tiltagende bekymrede over de svage vækstsignaler fra europæisk økonomi, vurderer Jacob Pedersen.

Væksttempoet fra de store lande i Europa er således ikke opmuntrende - og en hårdere vækstopbremsning end ventet kan få negative konsekvenser for indtjeningsvæksten, vurderer han.

- Den kommende regnskabssæson kan derfor blive præget af færre positive overraskelser, end vi normalt er vant til også i Europa. De politiske risici hænger stadig over Europa, hvor usikkerheden om særligt brexit-processen er høj, og hvor "de gule veste" i Frankrig gør deres for at bremse reformprocessen.

- Til gengæld er det italienske budget nu godkendt og bør ikke give anledning til nævneværdig uro herfra, lyder det fra aktieanalysechefen.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Danmark❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder