Aktier/tendens: Bankerne og Ambu får opmærksomhed i grøn start

Udgivet den 16-12-2019  |  kl. 08:13  |  

Nordea og de andre banker samt rederiet DFDS kan løbe med nogle af overskrifterne på det danske aktiemarked mandag morgen, hvor der generelt er udsigt til en positiv start.

I sidste uge nåede markederne at blive begejstrede for en fase 1-aftale på handelsområdet mellem USA og Kina, mens den klare valgsejr til de konservative i Storbritannien synes at skabe mere klarhed over brexit.

Men alligevel tog investorerne meldingerne med et gran salt, da der stadig er stor usikkerhed om begge dele. Handelsaftalen, fordi der umiddelbart fortsat er lange udsigter for næste fase af samtalerne, og brexit, fordi premierminister Boris Johnson efter udtrædelsen, der forventeligt bliver ultimo januar, skal arbejde hurtigt med at forhandle aftalen for rammerne fremover på plads.

Men mandag synes optimismen igen at have fundet vej til aktiemarkedet. Futures for de tre ledende amerikanske indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, stiger med 0,1-0,4 pct., og samtidig stiger futures for det tyske DAX-indeks med 0,6 pct.

BANKAKTIERNE I FOKUS

Fredag steg bankaktierne pænt under positiv afsmitning fra britiske bankaktierne, der steg markant oven på de konservatives valgsejr torsdag.

Danske Bank steg 3,8 pct. til 104 kr., og Jyske Bank gik 1,5 pct. frem til 227,90 kr., og de to vil helt naturligt igen få opmærksomhed mandag.

Det samme gælder Nordea, der fredag steg 1,8 pct. til 51,32 kr. Siden har Deutsche Bank desuden løftet sin anbefaling af den aktie til "køb" og sat et kursmål, der svarer til godt 57 kr.

Rederiet DFDS har fået løftet sin anbefaling hos Nordea til "køb" fra "hold", og det betyder også, at banken igen sætter et kursmål. Det fastsættes til 375 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

DFDS steg fredag 0,1 pct. til 318,20 kr.

AMBU FÅR KONKURRENTNYT FRA USA

Også Ambu kan få opmærksomhed, efter at den amerikanske konkurrent Boston Scientific fredag har fået grønt lys af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, til at markedsføre et nyt engangsduodenoskop.

Engangsduodenoskopet er godkendt til endoskopiske undersøgelser af galde- og bugspytkirtelsystemerne.

Ambu, der har en ansøgning om et lignende produkt liggende til behandling hos FDA, faldt fredag 0,1 pct. til 108,65 kr.

Blandt de mindre aktier kan investeringsselskabet Luxor og Brd. Klee, der gør sig i et hav af mindre produkter til industrien, få en smule rampelys mandag, hvor begge afleverer regnskaber.

Begge selskaber sætter regnskabsmæssigt punktum for hele 2018/19.

Brd. Klee-aktien steg fredag 0,8 pct. til 2620 kr., og Luxor steg 1 pct. til 420 kr. Der blev dog kun omsat henholdsvis 11 og 153 aktier i de to selskaber, der hører til blandt de mindst handlede på børsen i København.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder