Aktier/tendens: B&O kommer i fokus efter regnskab i stille marked

Udgivet den 14-01-2020  |  kl. 08:30  |  

Et nyt regnskab fra Bang & Olufsen kommer til at løbe med en stor del af opmærksomheden på det danske aktiemarked tirsdag morgen, hvor der ikke er lagt op til de helt store udsving på indeksniveau ved handelsstart.

I USA sluttede de tre ledende indeks med stigninger mandag, men tirsdag er stemningen blandet på tværs af børserne i Asien.

Forud for den danske børsåbning tirsdag ligger de amerikanske aktiefutures stort set uændrede, mens den tyske DAX-future stiger 0,3 pct.

Mandag steg C25-indekset samlet set med 0,3 pct. til 1250,50.

B&O HAR OFFENTLIGGJORT REGNSKAB

Allerede forud for handelsstart har B&O offentliggjort sit regnskab for andet kvartal, men regnskabstallene var umiddelbart ikke den helt store overraskelse.

I december offentliggjorde selskabet nemlig foreløbige regnskabstal for september, oktober og november, som andet kvartal dækker over.

B&O måtte samtidig nedjustere forventningerne til hele det skæve regnskabsår 2019/20, og det skyldtes blandt andet, at salget i november var væsentligt lavere end ventet.

Selskabet fastholder tirsdag morgen dag også forventningerne. Der ventes altså fortsat et fald i omsætningen på 13 til 18 pct. sammenlignet med omsætningen i 2018/19.

Samtidig ventes driftsmarginen justeret for ekstraordinære poster (EBIT) at lande på minus 4 pct. til minus 9 pct., imens de frie pengestrømme ventes at lande i et negativt interval mellem 100 og 150 mio. kr.

Da regnskabsåret blev skudt i gang, ventede selskabet en encifret omsætningsvækst, en højere EBIT-margin i 2018/19 og positive pengestrømme.

B&O-aktien sluttede mandag 2,3 pct. højere i 34,98 kr., men siden samme tid sidste år er aktien faldet med lidt mere end 65 pct.

POSITIVE KINA-TAL KAN SMITTE AF

Mærsk kan få ekstra fokus efter opløftende handelstal fra Kina tirsdag morgen, der viser, at den kinesiske eksport i december steg med 9,0 pct. og importen med 16,3 pct.

Begge dele var langt bedre end ventet og vidner om, at der fortsat er godt gang i handlen med udlandet - og at der dermed er et stort behov for transport mellem verdensdelen.

Mærsks B-aktie steg 0,1 pct. til 9046 kr. mandag.

Danske Bank har fået løftet anbefalingen af svenske Handelsbanken til "hold" fra "sælg", og kursmålet er samtidig hævet til 115 kr. fra 87 kr. Det viser data fra Bloomberg News.

Aktien i Danske Bank faldt 1,6 pct. til 109,05 kr. mandag, hvor det kom frem, at banken har tilbudt 2000 ansatte en frivillig fratrædelse.

I forvejen havde Danske Bank indført et ansættelsesstop, men nu vil banken forsøge at reducere medarbejderstaben yderligere ved at tilbyde ansatte i hovedkvarteret og en række stabsfunktioner frivillig fratrædelse. I Danmark har banken cirka 11.000 ansatte.

FLSmidth har omvendt fået sænket anbefalingen til "hold" fra "køb" af ABG Sundal Collier, der fastholder et kursmål på 275 kr.

På den positive side kan ingeniørkoncernens aktie muligvis få medvind af de mere positive import og eksport tal fra Kina, der blev offentliggjort natten til tirsdag.

FLSmidths aktie steg 0,5 pct. til 265,30 kr. mandag.

LØFTEDE KURSMÅL FOR VESTAS OG NOVO

Vindmølleproducenten Vestas har fået løftet kursmålet til 563 kr. fra 516 kr. af amerikanske Morgan Stanley. Anbefalingen "ligevægt" gentages.

Vestas-aktien faldt 0,4 pct. til 634,80 kr. mandag.

Novo Nordisks kursmål har ligeledes et nøk op til 440 kr. fra 416 kr. hos storbanken Nordea, der fastholder anbefalingen "køb".

Aktien i Novo Nordisk faldt 0,1 pct. til 397,0 kr. mandag.

UDBYTTE FRAGÅR HOS CHEMOMETEC

Uden for C25-indekset kan aktien i Chemometec kommer under teknisk pres, da der tirsdag fragår et udbytte på 13 kr. per aktie.

Udlodningen blev godkendt på en ekstraordinær generalforsamling mandag, og det ekstraordinære udbytte stammer fra Chemometecs salg af egne aktier

Aktien i selskabet faldt 2,2 pct. til 222 kr. tirsdag.

Prime Office opjusterede desuden mandag aften forventningerne til årets resultat før skat som følge af bedre værdireguleringer end forudset.

Prime Office har besluttet at løfte vurderingen af selskabets ejendomme med 75 til 100 mio. kr. mere end tidligere meldt ud, og derfor ses årets resultat før skat nu lande i intervallet mellem 180 og 225 mio. kr.

Når både skat og værdireguleringer trækkes fra resultatet, fastholdes forventningerne.

Aktien faldt 0,5 pct. til 195 kr. mandag.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder