Aktier/tendens: Bryggeri og biotek kan få opmærksomhed i grønt marked

Udgivet den 01-03-2021  |  kl. 08:06  |  

Mandagens aktiemarked kan meget vel stå i bryggeriernes tegn. Både Royal Unibrew og Carlsberg tager nemlig en løftet anbefaling med sig ind i dagens handel fra Handelsbanken.

Men også biotekselskabet Orphazyme kan indtage en hovedrolle mandag, efter at selskabet har udnævnt en ny administrerende direktør.

Det sker på en dag, hvor det generelle marked tegner til at åbne i positivt territorium.

Den tyske DAX-future - en god indikator for det danske aktiemarked - stiger 0,7 pct. mandag morgen.

Futures for de tre ledende indeks i USA stiger samtidig med 0,7-1,2 pct. forud for den amerikanske aktieåbning.

Det danske C25-indeks kan derfor meget vel lægge godt fra land i denne uge, efter at eliteindekset tabte 4 pct. i sidste uge og faldt 1,3 pct. fredag.

- Joe Bidens hjælpepakke er vedtaget i Repræsentanternes Hus og afventer nu afstemning i Senatet, USA har anerkendt covid-19-vaccine fra Johnson & Johnson, og endelig var der opmuntrende PMI tal fra Japan her til morgen, mens PMI-tal fra Kina skuffede, skriver Nordea i sit morgenbrev.

Alt i alt tegner mandag til blive en dag, hvor aktierne igen finder fodfæste efter sidste uges turbulens, mener banken. Turbulens, der især udsprang fra stigende amerikanske renter.

LØFTET ANBEFALING TIL CARLSBERG OG UNIBREW

Forud for mandagens aktieåbning har Handelsbanken kigget nærmere på både Royal Unibrew og Carlsberg.

Konklusionen er: Begge selskaber har fået løftet deres anbefaling.

Handelsbanken hæver sin befaling til "hold" fra "sælg" og hæver i samme ombæring sit kursmål til 675 kr. fra 650 kr. for Unibrew-aktien.

Derudover hæver den svenske bank sin anbefaling til "køb" fra "hold" og sætter et nyt kursmål på 1100 kr. for Carlsberg-aktien.

I fredagens marked faldt Royal Unibrew 1 pct. til 634,60 kr., mens Carlsberg faldt 2,5 pct. til 970 kr.

Den løftede anbefaling kommer forud for Unibrews årsregnskab onsdag. Et regnskab, som Handelsbanken egentlig regner med bliver en mindre skuffelse, der kan lægge pres på aktien på den korte bane.

- Vi venter således, at selskabets guidance for driftsindtjeningen (EBIT) i 2021 vil lande omkring 1525-1625 mio. kr., der vil være en anelse lavere end konsensusforventningerne, skriver Handelsbanken.

Men generelt er det Handelsbankens vurdering, at det tegner godt for bryggeriaktierne, der kan se frem til, at restriktionerne på et tidspunkt bliver lempet.

NY DIREKTØR I ORPHAZYME

Orphazyme har udnævnt Christophe Bourdon til administrerende direktør med virkning fra den 1. april. Det fremgår af end meddelelse fra biotekselskabet mandag morgen.

Den kommende topchef har ifølge Orphazyme stor erfaring med med salg af lægemidler til både sjældne og almindelige sygdomme.

Han kommer fra en stilling som direktør for medicinalselskabet Amgens amerikanske kræftdivision.

Udnævnelsen af Bourdan kommer, efter at selskabets tidligere direktør, Kim Stratton, opsagde sin stilling i december.

I fredagens marked faldt Orphazyme-aktien med 1,7 pct. til 73,20 kr. Selskabet kommer med regnskab for sit fjerde kvartal tirsdag.

LØFT TIL NORDEN

Rederiaktien Norden tager også et par gode nyheder med sig ind i dagens marked.

Nordea har løftet sit kursmål til 145 kr. fra 130 kr. Anbefalingen er uændret "køb", viser data fra Bloomberg News.

Investeringsbanken ABG har hævet sit kursmål til 120 kr. fra 113 kr. for selskabet.

I fredagens marked steg Norden-aktien med 0,3 pct. til 128,80 kr. Torsdag fremlægger selskabet årsregnskab.

I mandagens marked er det også værd at holde øje med selskaber som Grønlandsbanken, Migatronic, Torm og United International Enterprises (UIE), der alle aflægger regnskab for fjerde kvartal.

/ritzau/FINANS

Jeppe Boysen Karlsson

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder