Aktier/tendens: Carlsberg tager fokus på stille mandag uden USA-handel

Udgivet den 02-09-2019  |  kl. 08:31  |  

Der er udsigt til en stille mandag på det danske aktiemarked, der kan forventes at være præget af små udsving, hvor fokus kan ligge på Genmab og Carlsberg, som har fået løftet kursmålet af udenlandske banker.

Futures indikerer en lille fremgang i Europa mandag morgen, men indikationerne omkring markedet er generelt blandede.

I Japan giver en stærk yen anledning til yderligere pres på aktiemarkedet. Det toneangivende japanske aktieindeks, Nikkei 225, falder 0,4 pct., og det brede Topix-indeks viger 0,3 pct., mens det i Kina går den modsatte vej med en stigning på 1,3 pct. i Shanghai-indekset efter bedre end ventede erhvervstillidstal for fremstillingsindustrien.

Markedet må dog må undvære input fra det amerikanske marked, der holder lukket grundet Labor Day. De ledende amerikanske futures peger ned med 0,3-0,7 pct. mandag morgen.

Blandt enkeltaktierne herhjemme er det igen værd at holde øje med Ambu, der fredag fik et løft på 7,1 pct. til 116 kr. oven på nyheden om, at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, anbefaler et skifte mod nye designs - eksempelvis duodenoskoper, som Ambu producerer - som kan eliminere risikoen for smittefare.

Samtidig kunne finansdirektøren i Ambu, Michael Højgaard Abrahamsen, fredag udnytte 125.020 aktieoptioner til en kurs på 39,26 kr., hvilket betyder, at aktierne er købt for godt 4,9 mio. kr.

Efterfølgende er aktierne blevet solgt til en gennemsnitlig pris på 116,22 kr. - eller en samlet kursværdi på lidt mere end 14,5 mio. kr. Det har givet ham en gevinst før skat på omtrent 9,6 mio. kr.

Flere udenlandske finanshuse har blikket rettet mod Danmark, hvor Goldman Sachs har løftet kursmålet for Carlsberg-aktien til 920 kr. fra 800 kr., mens anbefalingen "sælg" gentages.

Carlsberg sluttede fredag 0,5 pct. højere i 1001,50 kr.

Samtidig har Deutsche Bank løftet kursmålet for aktien i Genmab til 1480 kr. fra 1275 kr. Den positive anbefaling "køb" gentages, viser data fra Bloomberg News.

Genmab-aktien steg 1,8 pct. til 1384,50 kr. fredag.

Handelsbanken har omvendt skåret en ordentlig luns på 20 pct. af kursmålet for Rockwool-aktien, så det nu lyder på 1600 kr. mod tidligere 2000 kr.

Rockwools B-aktie gik på weekend med en stigning på 1,8 pct. til 1323 kr.

Amerikanske Melvin Capital Management har øget sin spekulation i kursfald i Pandora-aktien. Den amerikanske kapitalforvalter har nu en short-position på 1,00 pct. af aktiekapitalen mod en tidligere short-position på 0,81 pct. af aktierne, viser en indberetning til Finanstilsynet.

Pandora faldt fredag 3,3 pct. - eller 9,70 kr. - til 289 kr. På sidste uges sidste handelsdag fragik retten til et udbytte på 9 kr. per aktie.

/ritzau/FINANS

Mads Sejer Nielsen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder