Aktier/tendens: Cykliske aktier stadig i fokus i let positivt marked

Udgivet den 11-09-2019  |  kl. 08:17  |  

Det er småt med nyhederne omkring det danske aktiemarked onsdag, hvor der umiddelbart er udsigt til en let positiv start, efter at de amerikanske aktier i tirsdagens sene handel vendte rundt og gik fra minusser til små plusser.

Onsdag er der samtidig plusser på flere af de asiatiske markeder, mens futures i både Europa og USA også peger opad.

Hovedfokus i markedet er fortsat rentemødet hos Den Europæiske Centralbank (ECB) torsdag, hvor der ventes en sænkning af den ledende rente og en pakke med kvantitative lempelser til markedet.

Det kan give mere brændstof til den i forvejen voksende risikovillighed i markedet, hvis ECB lever op til forventningerne. Omvendt kan det gå den anden vej igen, hvis meldingerne skuffer.

Tirsdag sluttede C25-indekset 1,5 pct. lavere i 1132,09, og eliteindekset faldt dermed for anden handelsdag på stribe.

SEKTORROTATION FORTSAT I FOKUS

Det hænger sammen med, at der blandt enkeltaktierne mandag og tirsdag har været tendens til en sektorrotation, hvor investorerne i højere grad har kastet sig over mere cykliske aktier og solgt ud af de defensive papirer.

I C25-indekset vejer de defensive aktier tungt, og derfor har ugens to første dage budt på tilbagegang.

Blandt vinderne i markedets fokusskifte har særligt bankaktierne været. Danske Bank er eksempelvis steget med knap 11 pct. mandag og tirsdag. Tirsdag var fremgangen på 1,6 pct. til 101,10 kr.

Jyske Bank og Nordea har fulgt samme tendens, og de to aktier steg tirsdag med henholdsvis 2,3 pct. til 210 kr. og 2,2 pct. til 48,27 kr.

De klare tabere har været særligt medicinalselskaberne Novo Nordisk og Lundbeck samt biotekselskabet Genmab, der ellers havde en god periode, inden rotationen satte ind.

Novo faldt tirsdag med 2,9 pct. til 332,35 kr. efter et dyk på 4,3 pct. mandag, og Genmab tabte tirsdag 4,6 pct. til 1328 kr. efter et dyk på 1,3 pct. mandag.

Lundbeck vendte tirsdag en svag start til en stigning på 0,4 pct. til 233,50 kr. efter et fald på 4,5 pct. på ugens første dag.

For Vestas har morgenen budt på en opjustering fra UBS til "køb" fra "neutral". Vindmølleaktien faldt tirsdag 1,5 pct. til 532 kr.

ROBLON AFLEVERER REGNSKAB FOR TREDJE KVARTAL

Blandt de mindre aktier er nordjyske Roblon tirsdag regnskabsaktuel med sine tal for tredje kvartal af 2018/19.

Selskabet har tidligere på regnskabsåret haft store problemer med vindmølleproducenten Senvion fra Tyskland, som er en større kunde.

Senvion har store finansielle vanskeligheder, og det fik i april Roblon til at nedjustere sine forventninger til hele året, fordi situationen skaber usikkerhed omkring omsætningen og indtjeningen i det danske selskab.

I starten af september indgik Roblon en såkaldt standstill-aftale med Senvion.

Selskabet venter inden onsdagens regnskab en omsætning i niveauet 270 mio. kr. i hele 2018/19, hvor resultatet før skat ses blive et underskud på 20 mio. kr.

Det er også fortsat værd at holde øje med Atlantic Petroleum, der mandag kom tilbage i handel på fondsbørsen efter flere måneders børspause, fordi der har været usikkerhed om, hvorvidt selskabet kan overholde børsens regler.

Mandag blev det færøske olieselskab budt velkommen tilbage med et massivt kursfald på 26 pct., men tirsdag blev en god del af det tabte hentet tilbage igen, da Atlantic Petroleum steg med 19,7 pct. til 7 kr.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder