Aktier/tendens: Danske Bank i fokus med Danica-salg i grøn start

Udgivet den 11-12-2018  |  kl. 08:10  |  

De danske aktier kan meget vel gå en positiv start i møde tirsdag, efter at det amerikanske marked var ramt af store udsving mandag.

ISS og Lundbeck kan efter et par løftede anbefalinger være med til at trække den samlede retning op herhjemme, mens det generelle fokus i markedet fortsat er på den udsatte brexit-afstemning i Storbritannien samt handelskonflikten mellem USA og Kina.

Derudover er der fokus til Danske Bank, der efter massive rygter om det samme er lykkedes med at skille sig af med sine pensionsaktiviteter i Sverige.

De amerikanske aktier tog en markant vending mandag, hvor usikkerhed blev afløst af optimisme, og måler man på det brede S&P 500-indeks, gik det amerikanske marked op med 1,5 pct. efter dansk lukketid. Dermed betyder det mindre, at futures for det indeks tirsdag morgen peger ned med 0,3 pct.

Kigger man til Europa, er der da også stigninger i futures. For det tyske DAX-indeks er fremgangen 1,1 pct. omtrent en time før handelsstart.

DANSKE BANK SÆLGER DANICA I SVERIGE

Danske Bank har indgået en aftale om at sælge sine pensionsaktiviteter i Danica i Sverige for samlet 1,9 mia. kr.

Køberen er konsortium bestående af kapitalfonden Polaris og den tyske kapitalfond Acathia, og salget får ingen resultatpåvirkning i indeværende år, oplyser Danske Bank.

Handlen er nemlig fortsat betinget af en velsignelse fra konkurrencemyndighederne, og der ventes en endelig godkendelse i første halvår næste år.

Danske Bank-aktien sluttede 3,4 pct. lavere i 137,35 kr. mandag.

ISS OG LUNDBECK I ANALYSEFOKUS

ISS fik også kursstryg mandag, efter at selskabet løftede sløret for en ny strategi, der indebærer frasalg af aktiviteter og kunder i 13 forskellige lande for at fokusere på markeder med mulighed for vækst.

Siden da har Nordea løftet sin anbefaling af serviceaktien til "køb" fra "hold", mens kursmålet fastsættes til 215 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

ISS-aktien faldt mandag med 5,8 pct. til 185,55 kr.

Selvsamme Nordea har også løftet anbefalingen af medicinalselskabet Lundbeck til "hold" fra "sælg".

Lundbeck sluttede mandag 0,8 pct. højere i 266,80 kr. Aktien er samlet faldet med godt 15 pct. i år.

REGNSKAB FRA EGETÆPPER

Blandt sidepapirerne byder tirsdagen på det formentlig sidste regnskab fra Egetæpper som børsnoteret selskab, når der gøres status for første halvår 2018/19.

Inden regnskabet ventes der en omsætning på 1225 mio. kr. i hele regnskabsåret, hvor driftsmarginen (EBIT) samtidig ventes at ramme 7,5 pct.

Egetæpper endte mandag uændret i 220 kr. Det er præcis den pris, som selskabet er på vej til at blive solgt til. Køberen er Mads Eg Damgaards Familiefond, og tilbudsperioden løber frem til den 17. december.

Fodboldklubben AaB har i øvrigt givet Jacob Friis en permanent kontrakt som træner for klubben frem til udgangen af indeværende sæson.

Jacob Friis overtog roret midlertidigt, da AaB i slutningen af november valgte af fyre Morten Wieghorst.

AaB faldt mandag med 4,1 pct. til 116 kr.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,62%
 
19/04/19

 
8,93%
 
19/04/19

 
8,41%
 
19/04/19

 
3,66%
 
19/04/19

 
1,20%
 
19/04/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder