Aktier/tendens: DSV i fokus efter ny drejning i opkøbsforsøg

Udgivet den 12-02-2019  |  kl. 08:32  |  

DSV, Carlsberg og Novo Nordisk kan få opmærksomhed fra åbningen tirsdag, hvor stemningen på aktiemarkedet tegner ganske god ved udsigten til en grænseaftale mellem Demokraterne og Republikanerne i USA.

Partierne indgik en principaftale natten til tirsdag, og nås en endelig aftale inden weekenden, undgås endnu en nedlukning af dele af det amerikanske statsapparat.

De amerikanske aktiefutures steg umiddelbart efter principaftalen, og den positive stemning har også spredt sig til vores side af Atlanten, hvor den tyske DAX-future indikerer et plus på 0,5 pct. fra åbningen.

Desuden er der stigninger i Asien, hvor investorerne håber på, at Kina og USA senere denne kan få bilagt nogle af de to landes handelsstridigheder.

- Der hersker lidt en tro på, at handelsforhandlingerne vil falde godt ud, og der er stigninger i Asien. Så vi venter en lettere positiv stemning tirsdag, siger aktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk til Ritzau Finans.

OPBAKNING TIL DSV

Herhjemme kan der komme fokus på DSV, efter at kapitalforvalteren Artisan Partners med 12 pct. af aktierne i Panalpina har opfordret det schweiziske transportselskabs bestyrelse til at genoverveje DSV's købstilbud.

I sidste uge meddelte Panalpinas største aktionær, Ernst Göhner-gruppen med omkring 46 pct. af aktierne, at det ikke kan støtte DSV's foreløbige bud, men anonyme kilder oplyste til Bloomberg, at det er villig til at se på et bedre bud.

DSV lukkede mandag 0,5 pct. lavere i 521 kr.

JUSTERINGER AF CARLSBERG OG NOVO

Eliteindekset, C25, endte 1,1 pct. højere i 1063,79 efter fremgang til blandt andet Vestas, der nød godt af en betinget ordre til MHI Vestas og et løftet kursmål fra børshuset Kepler Cheuvreux.

Analytikerfokus er der tirsdag til Carlsberg, der får løftet kursmålet til 770 kr. fra 730 kr. af canadiske RBC. Banken gentager sin neutrale anbefaling "sector perform". Bryggeriaktien steg mandag 1,2 pct. til 788,80 kr. og er inden for rækkevidde af lukkerekorden på 796,60 kr. fra august sidste år.

For Novo Nordisk har morgenen budt på en sænket anbefaling fra Morningstar til "hold" fra tidligere "køb". Novo-aktien steg mandag med 0,9 pct. til 322,15 kr. Det er det højeste lukkeniveau siden august sidste år.

GENMAB FÅR NY GODKENDELSE I USA

Genmab og partneren Janssen har fået godkendt en ny behandlingsmulighed med kræftmidlet Darzalex hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Den første dosis kan nu gives over to dage, hvilket gør behandlingen blidere for patienterne, da Darzalex gives intravenøst, hvilket kan være ganske bøvlet og tager lang tid. Tirsdag steg Genmab med 0,6 pct. til 967,40 kr.

Ringkjøbing Landbobank har fået sænket sin anbefaling hos svenske SEB til "sælg" fra "køb". Kursmålet er justeret til 348 kr. fra 374 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News. Bankaktien steg mandag med 0,4 pct. til 354,50 kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,05%
 
16/08/19

 
4,32%
 
16/08/19

 
3,97%
 
16/08/19

 
2,14%
 
16/08/19

 
0,70%
 
16/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder