Aktier/tendens: DSV i fokus med lukket opkøb inden grøn åbning

Udgivet den 19-08-2019  |  kl. 08:40  |  

Endnu en forholdsvis tung regnskabsuge på det danske aktiemarked skydes mandag nogenlunde roligt i gang, og umiddelbart ser stemningen omkring markedet fortsat ud til at være til den gode side.

Dermed kan der være lagt op til mere fremgang for C25-indekset, som fredag sluttede 1,9 pct. højere i 1120,29. Mandag samler fokus sig om blandt andet DSV, der har afsluttet sit milliardopkøb af schweiziske Panalpina.

Fredag var det blandt andet udsigt til mulig finanspolitisk stimuli i Tyskland, der var med til at skabe god stemning, og samtidig er den store panik omkring mulig recession i USA, der midt på sidste uge prægede markederne tungt, igen ved at aftage.

Det sker, efter at rentekurven i USA igen er stejlet, idet den tiårige rente fredag steg, mens den toårige rente faldt en spids. Endelig er der også igen mere positiv stemning omkring handelsforhandlingerne mellem USA og Kina, som ifølge førstnævntes præsident, Donald Trump, forløber godt.

- Trump har blandt andet tweetet, at forhandlingerne med Kina forløber godt. Det har været med til at løfte stemningen. Derudover kommer stigningerne efter nogle dage i sidste uge med ganske markante aktiekursfald, skriver Mathias Dollerup Sproegel, der er makroanalytiker hos Sydbank, i en kommentar.

DSV VENTER MILLIARDSYNERGIER FRA OVERTAGELSE

DSV oplyser mandag morgen, at transport- og logistikselskabet har gennemført overtagelsen af schweiziske Panalpina.

Og det danske selskab venter på sigt at kunne skabe 2200 mio. kr. i årlige omkostningssynergier gennem opkøbet. Synergierne ventes at få fuld effekt i 2022 og vil hovedsageligt komme fra konsolidering af drift, logistikfaciliteter, administration og it-infrastruktur, fremgår det af en meddelelse.

De samlede transaktions- og integrationsomkostninger ventes at svare til et års omkostningssynergier.

- Disse omkostninger vil løbende i integrationsperioden blive indregnet i resultatopgørelsen under særlige poster, skriver DSV i en meddelelse.

Transaktionen forventes at bidrage til en stigning i resultat per aktie (udvandet og justeret) senest i 2021, og den sammenlagte virksomheds overskudsgrad ventes i 2022 at være "løftet hen imod DSV-koncernens nuværende niveau."

Som konsekvens af integrationen flytter DSV sit regnskab for tredje kvartal til den 1. november, og næste år venter selskabet at søsætte nye langsigtede mål for den samlede koncern.

Inklusive effekten af IFRS 16-regnskabsreglerne har Panalpina en samlet værdi på 37 mia. kr., fremgår det.

DSV-aktien steg 2,8 pct. til 634,20 kr. fredag.

PANDORA OG JYSKE LADER OP TIL REGNSKABER

For investorerne med hang til aktier i smykkeselskabet Pandora og Jyske Bank er mandag sidste chance for at positionere sig, inden de to tirsdag sætter tal på andet kvartal og første halvår.

Jyske Bank steg fredag med 3,1 pct. til 194,60 kr., mens Pandora nøjedes med en fremgang på 0,7 pct. til 226,40 kr.

Blandt elitepapirerne kan også Novozymes få opmærksomhed, da amerikanske JPMorgan har løftet sin anbefaling af den aktie til "neutral" fra "undervægt".

Novozymes steg 2 pct. til 278,10 kr. fredag.

Vestas har omvendt fået sænket sit kursmål hos svenske Handelsbanken til 475 kr. fra 510 kr., mens den negative anbefaling "sælg" er fastholdt.

Vindmølleaktien steg fredag marginalt med 0,1 pct. til 505,40 kr. efter fem handelsdage på stribe med tilbagegang.

SMÅ BANKER KOMMER MED REGNSKABER

Fra regnskabsfronten er de eneste højdepunkter mandag tal fra Jutlander Bank og Lån & Spar Bank, der begge sætter tal på andet kvartal og første halvår.

Jutlander Bank faldt fredag med 1,1 pct. til 176 kr., og Lån & Spar Bank bakkede 0,4 pct. til 448 kr. i fredagens ellers generelt positive marked.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,71%
 
13/09/19

 
9,77%
 
13/09/19

 
7,36%
 
13/09/19

 
4,49%
 
13/09/19

 
4,15%
 
13/09/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder