Aktier/tendens: DSV og Vestas i rampelyset i ventet grøn start

Udgivet den 28-01-2020  |  kl. 08:20  |  

Der vil være fokus på transportkoncernen DSV Panalpina og vindmølleproducenten Vestas, når de danske handlere åbner bøgerne tirsdag.

Efter børslukketid mandag annoncerede de to selskaber nemlig i en pressemeddelelse, at DSV Panalpina fremadrettet skal stå for al transport for Vestas, og aftalen er i milliardklassen, fortæller de to selskaber endvidere til Børsen.

Det kan give let positiv opmærksomhed i et marked, der også ser ud til at tage hul på en ny dag med fornyet optimisme.

Ugen begyndte ellers med udtalt virusbekymring, og mandag fik usikkerheden om coronavirusset investorerne til at smide aktier fra sig og søge mod mere sikkerhed.

Samlet faldt det danske eliteindeks med 2,4 pct. til indeks 1268,8, og tilsvarende fald sås i resten af Europa, mens også de amerikanske markeder endte med markante fald.

Tirsdag morgen ser bekymringerne dog ud til at være aftaget. Amerikanske aktiefutures stiger med mellem 0,7-0,9 pct., og den tyske DAX-future går frem med 0,5 pct.

MILLIARDAFTALE MELLEM DANSKE GIGANTER

Vestas og DSV Panalpina har præsenteret en stor partneraftale, som omfatter al transport. Det vil sige alle Vestas' råvarer, delkomponenter og færdige møller, og totalløsningen, som DSV tilbyder, vil hjælpe Vestas i "langt højere grad", end tilfældet er i dag.

Det konkrete omfang af samarbejdet, målt i kroner og ører, vil de to topchefer ikke ud med, men det er en stor aftale, siger de til Børsen.

- Vi vil af gode grunde ikke gå i detaljer. Men det er et forhold, som løber ind til milliarder frem for millioner på årlig basis. Det er en stor milliardaftale, slår Henrik Andersen fra Vestas fast.

Og DSV's topchef bifalder betragtningen over for Børsen.

Vestas' aktie faldt mandag 1,7 pct. til 658,60 kr., mens aktien i DSV Panalina bakkede med 2,1 pct. til 742,40 kr.

DSV Panalpina har desuden fået løftet kursmålet hos HSBC til 810 kr. fra 695 kr. HSBC gentager anbefalingen "køb", fremgår det af data fra Bloomberg News.

FOKUS PÅ NOVOZYMES OG BAVARIAN

Novozymes kan tirsdag også komme i søgelyset, efter at Deutsche Bank har fundet anledning til at løfte kursmålet for aktien til 335 kr. fra 290 kr.

Den tyske bank gentager sin anbefaling "hold". Novozymes-aktien faldt mandag 1,5 pct. til 349,60 kr.

Biotekselskabet Bavarian Nordic har forud for handelsstart annonceret, at selskabet har udnævnt Laurence De Moerlooze til executive vice president og chief medical officer, CMO.

De Moerlooze kommer fra Takeda Vaccines, hvor hun har været ansat siden 2017 som vice president med globalt projektansvar for vacciner mod zikavirus og norovirus. Før da arbejdede hun for Glaxosmithkline i mere end 15 år i forskellige ledende stillinger inden for medical affairs og vaccineudvikling.

Hun tiltræder i april 2020. Mandag faldt Bavarian Nordic-aktien 1 pct. til 199,80 kr.

Det danske forsyningsselskab Ørsteds amerikanske datterselskab, Lincoln Clean Energy LLC, vil opføre en vindfarm på 300 megawatt (MW) i amterne Zapata og Jim Hogg i Texas og i den forbindelse investere samlet 361 mio. dollar eller knap 2,5 mia. kr.

Det skrev netværket af lokalmedier The Business Journals mandag aften dansk tid.

Aktien i Ørsted endte mandag med et fald på 1,7 pct. til 737 kr.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder