Aktier/tendens: Endnu en dag i rødt med fokus på Mærsk, Pandora og DSV

Udgivet den 27-02-2020  |  kl. 08:37  |  
Pandora

Investorerne har torsdag igen udsigt til fald på det danske aktiemarked, efter at antallet af smittede uden for Kina fortsætter med at stige, hvor den første smittede dansker også er fundet.

De amerikanske aktiefutures ligger torsdag morgen med fald på 0,7-0,8 pct., og futuren for det tyske Dax-indeks peger torsdag mod en negativ åbning på 2,1 pct. i Tyskland.

Fokus vil torsdag være på ISS efter onsdagens markante nedtur samt på Pandora, Mærsk og DSV, der har fået ændret anbefalinger.

Blandt sidepapirerne er opmærksomheden rettet mod regnskabsaktuelle Scandinavian Tobacco Group og Matas.

Samlet faldt C25 onsdag med 0,1 pct. til indeks 1285,3 efter et fald tidligere på dagen på 4,5 pct. Eliteindekset faldt henholdsvis 1,8 og 3,8 pct. ugens første to dage.

A.P. Møller - Mærsk har fået løftet sin anbefaling til "hold" fra "sælg" af Nordea. En aktie i Mærsk tabte 1,1 pct. på kursværdien til 7350 kr. onsdag.

Pandora har fået hævet sin langsigtede aktieanbefaling af Handelsbanken til "køb" fra "sælg" med et kursmål på 360 kr. Det skriver Bloomberg News. Pandora-aktien sluttede onsdag med et plus på 1,7 pct.

ISS VIL FORTSAT VÆRE I FOKUS EFTER ONSDAGENS NEDTUR

ISS vil fortsat være i søgelyset efter onsdagens skuffende regnskab og nedtur på 15,4 pct. til 127,30 kr. Servicekoncernen skød sin prognose for driftsmarginalen i 2020 ned til over 4,5 pct. fra den foreløbige prognose, der blev givet i november, på cirka 5 pct. Her ventede markedet en driftsmarginal på 4,9 pct.

I regnskabets forventninger var der ikke oplysninger om effekten af coronavirusset og heller ikke om omkostningerne ved det malware-angreb, koncernen meldte sig udsat for for en uges tid siden.

Efterfølgende har finanshuset SEB skåret 15 kr. af kursmålet for ISS-aktien til 140 kr. Samtidig er anbefalingen "hold" blevet gentaget.

KONKURRENTMELDINGER TIL DSV PANALPINA OG CARLSBERG

DSV Panalpina har også fået hævet sin anbefaling til "køb" fra "hold" af finanshuset Mainfirst, der ved samme lejlighed har løftet kursmål til 780 kr. fra 710 kr.

DSV Panalpina-investorerne har også fået regnskabsnyt fra konkurrenten Kuehne + Nagel, der skuffer med omsætningen og driftsindtjeningen i 2019. Selskabet sænker også udbyttebetalingen for at øge likviditeten som følge af afbrydelser relateret til coronavirusudbruddet samt potentialet for større opkøb i Asien i de næste 12 til 18 måneder.

Carlsberg kan få opmærksomhed fra regnskaber fra verdens største bryggeri, AB-Inbev, og tyrkiske Efes, der er Carlsbergs største og hårdeste konkurrent i Rusland.

AB Inbev har meddelt, at driftsresultatet (EBITDA) i første kvartal vil falde omkring 10 pct. på grund af virusudbruddet.

Carlsberg-aktien endte onsdag med et minus på 0,1 pct. i 940,80 kr.

NKT vendte onsdag et minus til et plus på 5,8 pct. til 163 kr. efter morgenens regnskab.

I kølvandet af regnskabet har Nordea løftet sit kursmål på NKT-aktien til 210 kr. fra 200 kr. med en gentaget anbefaling "køb". ABG Sundal Collier har også løftet sit kursmål til 160 kr. fra 120 kr. Her bliver anbefalingen "hold" gentaget.

SCANDINAVIAN TOBACCO LEVERER LIDT SVAGERE SALG END VENTET

Scandinavian Tobacco Group (STG) leverede et salg på 6,87 mia. kr. i 2019, hvor analytikerne adspurgt af Bloomberg News ventede 6,92 mio. kr. EBITDA-indtjeningen på 1,51 mia. kr. er lidt over analytikerprognosen på 1,49 mia. kr.

For 2020 venter STG en organisk vækst i EBITDA-indtjeningen på 3 pct. og frie pengestrømme før opkøb på 850 mio. kr. Det er eksklusive opkøbet af Royal Agio Cigars.

MATAS LØFTER VÆKSTFORVENTNINGERNE TIL 2019/20

Matas opjusterer forventningerne i sit regnskab for tredje kvartal af det skæve regnskabsår 2019/2020 til den samlede omsætningsvækst for hele året.

Matas' EBITDA-indtjening og resultat efter skat er dog til den svage side i forhold til analytikernes forventninger.

Matas forventer nu en samlet omsætningsvækst på over 5 pct. mod før 5 pct., og den underliggende omsætningsvækst, "like-for-like", ventes ligeledes at lande over 1,5 pct. mod tidligere omkring 1,5 pct.

Sydbanks anbefaling er sænket til "sælg" fra "hold" af Danske Bank, der skærer kursmålet på aktien til 135 kr. fra 150 kr. Sydbank-aktien smed onsdag 5,4 pct. til 145 kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder