Aktier/tendens: FLSmidth og Novo i fokus i optimistisk marked

Udgivet den 11-02-2020  |  kl. 08:20  |  

Aktionærernes fokus kan samle sig om FLSmidth, når selskabet tirsdag offentliggør regnskab for fjerde kvartal af 2019 og dermed sætter punktum for regnskabsåret 2019.

Også Novo Nordisk kan tiltrække sig opmærksomhed, efter at forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen har berettet, at et nyt insulin, som selskabet har under udvikling, potentielt kan blive en ny supersællert.

Mandag endte C25-indekset med et fald 0,5 pct. til 1333,47, men tirsdag ser stemningen ud til at vende.

Ledende amerikanske aktiefutures stiger tirsdag morgen med mellem 0,3 og 0,6 pct., og DAX-futuren stiger med 0,9 pct.

FLSMIDTH ÅBNER BØGERNE

FLSmidth, der forsyner og servicerer det globale minemarkeds råstofproducenter, melder sig tirsdag middag på banen med regnskab for 2019.

Her vil det være interessant at se, om udbruddet af coronavirus truer verdens storforbrugere af råvarer, og om det rammer FLSmidths prognose for 2020, lyder det fra aktieanalytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank.

Estimaterne fra Ritzau Finans viser, at analytikerne venter en omsætning i den samlede koncern på 5691 mio. kr. i fjerde kvartal fordelt med 3343 mio. kr. i Mining og 2344 mio. kr. i Cement.

Driftsoverskuddet på EBITDA-niveau ventes at falde til 460 mio. kr. fra 511 mio. kr. i samme kvartal året før. Her ventes Mining at bidrage med 308 mio. kr. og fra Cement ventes et driftsoverskud på 148 mio. kr.

FLSSmidth venter for 2019 samlet set en omsætning på 20-21 mia. kr. og en overskudsgrad på EBITA-niveau på 8 pct.

Mandag faldt aktien i FLSmidth med 1,7 pct. til 240 kr. Sent på handelsdagen skar Carnegie kursmålet for aktien til 260 kr. fra 325 kr.

OPTIMISTISK NOVO-DIREKTØR

Et nyt insulin, som Novo Nordisk har under udvikling, kan potentielt blive en ny supersællert for medicinalselskabet i Bagsværd med et tocifret milliardsalg hvert år.

Insulinet hedder Icodec og har i de overståede fase 2-forsøg vist sig mindst lige så godt som Sanofis Lantus, der er verdens mest sælgende insulin. Det skriver Finans.

Forskningsdirektør i Novo Nordisk Mads Krogsgaard Thomsen mener, at midlet kan blive en "flerdobbelt" blockbuster. En blockbuster er et middel, som sælger for mere end 1 mia. dollar om året.

Mandag endte aktien i Novo Nordisk næsten uændret med et lille plus på 0,02 pct. til 432,65 kr.

Fokus kan der også komme på Genmab, hvis amerikanske partner Janssen mandag søgte de amerikanske sundhedsmyndigheder, Food and Drug Administration, FDA, om udvidet brug af kræftmidlet Darzalex til behandling af patienter, der en til tre gange har oplevet tilbagefald i knoglemarvskræft, i kombination med midlerne Kyprolis og Dexamethasone.

Genmab-aktien faldt mandag 0,03 pct. til 1645 kr.

Den amerikanske investeringsbank Morgan Stanley har sænket sin anbefaling af Rockwool-aktien til "underperform" fra "equalweight". I samme ombæring er kursmålet blevet sænket med 50 kr. til 1480 kr.

Den amerikansk storbank ser altså et kursfald på knap 15 pct. for aktien, der mandag steg 0,8 pct. til 1738 kr.

Omvendt har JPMorgan skruet gevaldigt op for sit kursmål for Ørsted-aktien. Det er blevet løftet med tæt på 25 pct. til 800 kr. Anbefalingen er fortsat "overvægt" af aktien, der mandag steg 0,4 pct. til 729,20 kr.

DSV Panalpina har fået løftet kursmålet hos Jefferies til 825 kr. fra 760 kr. Anbefalingen "køb" gentages.

DSV Panalina-aktien sluttede mandag 2,2 pct. lavere til 767,60 kr.

Ændringerne fremgår af data fra Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder