Aktier/tendens: Genmab kan tage fokus i ventet negativt marked

Udgivet den 29-05-2020  |  kl. 07:58  |  

Biotekselskabet Genmabs nyhed fra torsdag aften kan vække investorernes interesse på den gode måde fra morgenstunden i et ellers pessimistisk marked. Det peger nemlig på en rød åbning fredag morgen, efter den amerikanske præsident, Donald Trump, sent torsdag annoncerede et pressemøde fredag, hvor han vil komme ind på relationen til Kina og Hongkong.

Det fik de amerikanske toneangivende indeks til at vende et markant plus til et fald i den sidste halve time af handlen torsdag. Og den udvikling kan meget vel smitte af på investorernes humør både herhjemme og i Europa. Fredag morgen falder den tyske DAX-futures 1,1 pct., og futures på de amerikanske indeks falder op til 0,3 pct.

Torsdag bød ellers på fremgang for langt de fleste aktier i C25-indekset, der sluttede dagen med en samlet fremgang på 2,9 pct. til 1324,42 efter onsdagens markante fald på 3 pct. I sidste uge gik C25-indekset på forlænget Kristi himmelfartsweekend onsdag i 1301,59.

GENMAB MED POSITIVT NYT

Genmab kunne torsdag aften fortælle, at selskabet i et fase 3-forsøg har opnået positive toplinjeresultater i behandling af nyligt diagnosticerede patienter med AL-amyloidose, en sygdom, som fører til organskader, med Darzalex og tre andre cancermidler.

Resultaterne er meget stærke, vurderer Søren Løntoft Hansen, analytiker i Sydbank. Han peger på, at studiets resultater vil være med til at synliggøre værdien af Genmabs potentielle forretning ud over hovednummeret, der lige nu er behandlingen af knoglemarvskræft med Darzalex.

- Det virker til at være nogle meget, meget stærke toplinjedata, Genmab leverer, siger Søren Løntoft Hansen og påpeger, at det kan være med til at øge topsalgspotentialet for Darzalex.

Sydbanks analytiker fremhæver dog, at AL-amyloidose er en mere sjælden sygdom, med 3000-4000 nye diagnosticerede tilfælde om året i USA, ifølge Genmabs egne oplysninger, men til gengæld har disse patienter ikke mange behandlingsmuligheder. Søren Løntoft Hansen har et topsalgspotentiale i indikationen på 500 mio. dollar om året.

Søren Løntoft regner med, at Genmabs aktie vil reagere positivt på nyheden fredag - relativt set.

- I en alt andet lige betragtning bør investorerne kvittere med en kursstigning, men aktien er allerede kørt godt op den senere tid, siger analytikeren.

Genmab steg 4,5 pct. torsdag til 2073 kr.

KONKURRENTNYT TIL AMBU

Medicoselskabet Ambu får fra morgenstunden nyt fra sin japanske konkurrent på markedet for engangsendoskoper, Olympus, der kommer med regnskab for fjerde kvartal i det forskudte regnskabsår 2019/20.

Japanerne ser markedspotentialet for engangsendoskoper og har tidligere meldt om ambitioner om væsentlig oprustning.

Yasuo Takeuchi, der er topchef i Olympus, har ifølge Børsen tidligere fortalt, at selv om Olympus' "højborg" er genanvendelige endoskoper, vil der blive skruet op for engangsendoskoper.

Torsdag endte Ambu i toppen af C25-indekset med et kurshop på 5,6 pct. til 213,80 kr. Onsdag bakkede aktien omvendt 5,6 pct.

Siden nytår er aktien derimod tordnet frem med omkring 91 pct., men der er dog fortsat et stykke på til lukkerekorden på 274,20 kr., som aktien nåede i august 2018.

A.P. Møller-Mærsk får fra morgenstunden nyt angående spotprisen på containerfragt fra Asien til Europa fra Shanghai Shipping Exchange fredag.

I sidste uge steg raterne på den tunge rute, hvor Mærsk sammen med schweiziske MSC er markedsleder gennem 2M-alliancen, steg med 11,7 pct., mens det samlede SCFI-indeks faldt knap 1 pct.

ANALYTIKERNYT TIL ØRSTED OG MATAS

Og så har HSBC skruet op for sit kursmål for Ørsted-aktien, så det nu er på 865 kr. Før var det på 775 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

Kursmålet er det højeste blandt de finanshuse, der indrapporterer til nyhedsbureauet.

Anbefalingen af aktien, der torsdag steg 1,3 pct. til 761,20 kr., er i øvrigt fortsat "køb".

Og blandt sidepapirerne har Matas fået løftet kursmålet med 20 pct. til 90 kr. fra førhen 75 kr. af finanshuset SEB Equities, fremgår det af data fra Bloomberg News. Anbefalingen af aktien fastholdes på "køb" af analytiker Magnus Thorstholm Jensen.

Materialistkæden har oven i købt sig ind i den danske makeup-virksomhed Miild med en ejerandel på 40 pct. Det oplyser Matas i en meddelelse. Hvor meget det har kostet Matas oplyser selskabet ikke, men det skriver, at det "investerer millioner i Miild". Miild producerer makeup-produkter som både er økologisk, bæredygtigt og ikke mindst allergivenligt.

Matas steg 11,6 pct. til 58 kr. torsdag.

Orphazyme har påbegyndt ansøgningsprocessen om at få godkendt Arimoclomol til behandling af den livstruende hjernesygdom Niemann-Pick type 3 i USA. Biotekselskabet oplyser fredag, at arbejdet med at indsende en såkaldt "New Drug Application" (NDA) til de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) er påbegyndt.

Udmeldingen er helt som ventet, da Orphazyme flere gange har fortalt, at processen ventedes indledt i første halvdel af 2020.

Orphazyme steg 1,4 pct. til 101,60 kr. torsdag.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder