Aktier/tendens: GN Store Nord opjusterer inden ventet grøn start

Udgivet den 14-04-2021  |  kl. 08:24  |  

GN Store Nord kommer i fokus fra åbningen på det danske aktiemarked onsdag, efter at selskabet onsdag morgen har opjusteret sine forventninger til 2021 efter en stærk udvikling i Audio-divisionen.

En storm af analytikernyt har i høj grad også præget den finansielle dagsorden onsdag morgen, hvor der er tikket nye anbefalinger og kursmål ind til en række store danske selskaber.

Det gælder blandt andet Lundbeck, der efter en hård tirsdag med et fald på hele 12 pct. formentlig er glad for en løftet anbefaling fra Danske Bank.

Men også Danske Bank selv er i søgelyset sammen med DSV Panalpina, der begge har fået hævet deres kursmål hos forskellige finanshuse.

Analysenyhederne kan onsdag komme til at præge det danske C25-indeks, der tirsdag blev løftet 0,9 pct. til 1719,58 med 19 ud af indeksets 25 aktier i plus.

Den tyske DAX-future indikerer en grøn start med en stigning på 0,4 pct., mens futures for de tre ledende amerikanske indeks alle indikerer en stigning på op til 0,1 pct.

FLSmidth får formentlig også en god portion opmærksomhed på dagen, efter at selskabet onsdag morgen kunne løfte sløret for en ordre på 200 mio. kr. til et fosfat-projekt i Mellemøsten.

GN STORE NORD OPJUSTERER FORVENTNINGER TIL 2021

GN Store Nord opjusterer forventningerne til 2021 efter en stærk udvikling i Audio-divisionen. Samtidig er selskabet kommet med foreløbige tal for første kvartal.

For GN Audio ventes nu en organisk vækst på mere end 25 pct. sammenlignet med en tidligere prognose på mere end 20 pct. For høreapparatforretningen GN Hearing fastholdes forventningerne.

Selskabets aktie steg tirsdag 3,1 pct. til 532 kr.

Lundbeck får ifølge PLX AI løftet sin anbefaling til "køb" fra "hold" af Danske Bank, der dog samtidig sænker kursmålet med 10 kr. til 230 kr.

Lundbeck-aktien dykkede tirsdag med 12 pct. til 197 kr., efter at selskabet tirsdag meddelte, at det har besluttet at fortsætte rekrutteringen af patienter til det kliniske fase 3-forsøg Brexpiprazol til behandling af agitation hos patienter med demens af Alzheimers-type.

Investorerne havde håbet, at de foreløbigt rekrutterede patienter var tilstrækkeligt til at komme videre i processen mod en godkendelse af midlet.

FLERE LØFTEDE KURSMÅL FOR DSV PANALPINA

DSV Panalpina får hævet sit kursmål af både Nordea og ABG Sundal Collier.

Nordea hæver det til 1400 kr. fra 1200 kr. med anbefalingen "køb", mens ABG hæver kursmålet til 1350 kr. fra 1180 kr. - også her hedder anbefalingen køb.

Tirsdag lukkede DSV-aktien 2,2 pct. højere i 1297 kr

Danske Bank får hævet sit kursmål til 140 kr. fra 130 kr. af Nordea, der gentager anbefalingen "køb".

Danske Bank lukkede tirsdag med et minus på 0,9 pct. i 122,05 kr.

MÆRSK SKAL TIL AT SE SIG OVER SKULDEREN

Schweiziske MSC, som Mærsk samarbejder med gennem 2M-Alliancen, er godt på vej til at overhale det danske rederi i kampen om at være verdens største inden for containerfragt.

Det skriver branchemediet Alphaliner, der har set nærmere på de to rederiers containerflåder.

Her har MSC i øjeblikket en flåde på 587 containerskibe med en samlet kapacitet på 3.892.732 teu, mens Mærsk har 711 skibe med en kapacitet på 4.126.740 teu.

Dog har Mærsk ikke nogen store skibsordrer på bedding i den nærmeste fremtid, mens MSC omvendt har ordrer på skibe med en kapacitet på knap 660.000 teu i bøgerne. Derudover ventes der flere ordrer, som endnu ikke er bekræftet.

Dermed ventes MSC at overhale Mærsk i løbet af 2022.

Mærsk B-aktien steg tirsdag 1,2 pct. til 15.080 kr.

VESTAS FÅR FÆRØSK ORDRE PÅ 25 MW

Vestas har sikret sig en ordre på 25 MW til Torshavn-landvindprojekt, der er lokaliseret lige uden for hovedstaden på Færøerne, fra kunden Vindrøkt Sp/f, der er et såkaldt special purpose vehicle ejet af Røkt og Effo., skriver selskabet i en meddelelse.

Til projektet skal Vestas levere seks V117-4,2 MW-vindmøller, der ventes leveret og idriftsat i slutningen af 2021.

Vestas sluttede tirsdag uændret i 1200 kr.

Den danske Greenmobility indtager nu Bruxelles, hvilket er en vigtig milepæl i el-delebilstjenestens vækststrategi, der har som mål at implementere bæredygtig mobilitet i 35 europæiske storbyer inden udgangen af 2025.

Selskabets aktie sluttede tirsdag 1,5 pct. højere i 168,50 kr.

/ritzau/FINANS

Jacob Nagstrup Brønd

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder