Aktier/tendens: Grønne dønninger ventes at ramme danske aktier

Udgivet den 25-09-2020  |  kl. 08:01  |  

Inspirationen fra den amerikanske aktiehandel torsdag og fra de fjernøstlige aktiemarkeder tidligt fredag morgen peger mod en positiv udvikling for de danske aktier på ugens sidste handelsdag.

Og det samme gør handlen med futures for såvel det amerikanske S&P 500-indeks som for det tyske DAX-indeks.

Torsdag lukkede aktiehandlen i New York med stigninger i de ledende indeks på 0,2-0,3 pct. - båret af især it-aktierne. Efterfølgende er også fjernøstlige markeder trukket i grønt bortset fra de kinesiske, og fredag morgen stiger futures for S&P-500-indekset og DAX-indekset begge med 0,5 pct.

Især DAX-futuren ses som en god strømpil for den ventede underliggende retning for aktiemarkedet i Europa, og dermed er er udsigt til en vending i de danske aktier, der torsdag faldt 1,2 pct. målt på C25-indekset, som sluttede i 1465,21.

MINUS TIL MEDICINAL

Dagens finanskalender er tom for selskabsspecifikke begivenheder bortset fra eftermiddagens generalforsamling i Tivoli. Så handlerne må tage bestik af de mere generelle strømninger.

Fra det det amerikanske marked kan det noteres, at medicinalaktierne var de eneste, der måtte notere fald på sektorbasis. Især for biotekaktierne.

Torsdag faldt de to store, danske medicinalaktier Novo Nordisk og Lundbeck begge 1,8 pct. til henholdsvis 437,30 kr. og 204,80 kr., og Genmab tabte 1,5 pct. til 2254 kr.

I nabosektoren medico faldt aktien i Ambu 0,2 pct. til 169,25 kr. Selskabet fik sent torsdag sænket kursmålet til 215 kr. fra 220 kr. hos svenske SEB, der dog fortsat anbefaler "køb" af aktien.

Derudover byder også denne fredag på ugens tal for udviklingen i raterne for fragt af containere over verdenshavene, målt på Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) fra Shanghai Shipping Exchange.

Det steg i sidste uge 4,0 pct. for det samlede indeks og med 2,7 pct. for ruterne mellem Asien og Europa, hvor danske Mærsk er dominerende.

Mærsks B-aktie tabte torsdag 2,3 pct. til 9512 kr.

OPMÆRKSOMHED TIL PANDORA OG PARKEN

Smykkeselskabet Pandora kan tiltrække sig opmærksomhed i forlængelse en justering af kursmålet hos Goldman Sachs til 359 kr. fra 230 kr.

Pandora omtales i øvrigt i fredagens udgave af dagbladet Børsen, hvor det konstateres, at "hverken coronakrise, butikslukninger eller faldende forbrug synes at stoppe smykkeselskabet Pandora, hvor koncernchef Alexander Lacik har genvundet investorernes tillid."

Prisen på aktien er steget små 60 pct. i 2020, og Pandora er det selskab, der i år har klaret sig bedst blandt de danske eliteaktier, skriver Børsen. Men torsdag faldt aktien 3,4 pct. til 456 kr.

Uden for C25 kan Parken nyde godt af, at FC København torsdag aften gik videre fra tredje runde i Europa League-kvalifikationen.

FCK vandt 3-0 hjemme over Piast Gliwice og er dermed klar til en afgørende kamp om at komme i gruppespillet i Europa League.

FCK skal på torsdag møde kroatiske HNK Rijeka i den afgørende playoff-runde om at komme i gruppespillet. Parken-aktien steg 0,6 pct. til 70 kr. torsdag.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder