Aktier/tendens: Konkurrentnyt kan give FLS-praj i ventet rødt marked

Udgivet den 18-10-2019  |  kl. 08:22  |  

Investorernes fokus kan fredag samle sig om FLSmidth, da konkurrenten Sandvik kommer med regnskab for tredje kvartal.

Sandvik har ligesom FLSmidth en stor del af sin forretning inden for leverancer til den globale mineindustri, og regnskabet kan derfor give et praj om udviklingen i industrien, inden at FLSmidth kommer med regnskab 29. oktober.

Derudover har FLSmidth også fået analysenyt fredag, da SEB har sænket kursmålet for aktien til 250 kr. fra 275 kr. Anbefalingen af aktien, der torsdag faldt 1 pct. til 231,20 kr., er fortsat "hold".

Overordnet set er der udsigt til rød start for det danske aktiemarked fredag, efter at C25-indekset torsdag lukkede 0,1 pct. højere i 1132,16. Den tyske DAX-future peger en times tid inden børsåbning ned med 0,5 pct.

CHR. HANSEN-STORKUNDE NEDJUSTERER

Chr. Hansen har fra morgenstunden fået nedslående nyt fra storkunden Danone, som har nedjusteret sine forventninger.

Det skyldes blandt andet et svagt amerikansk yoghurtmarked, som er et af de område, Chr. Hansen leverer ind til kunden i.

Det er dog ikke noget, som ifølge Michael Friis Jørgensen, chefaktieanalytiker hos Alm. Brand Markets, får den store indflydelse på dagens kursudvikling i Chr. Hansen-aktien, der torsdag faldt 0,3 pct. til 544,80 kr. og som kom med regnskab i sidste uge.

- Vi har allerede set et svagt kvartal fra Chr. Hansen og et sæt forsigtige forventninger, men det er med til at understrege, at problemerne er bredt funderet og ikke kun på udviklingsmarkederne, siger han.

Der kan fredag også komme fokus på GN og Demant, der begge er på den årlige messe hos den europæiske brancheforening for audiologer, Europäische Union der Hörakustiker (EUHA), der fredag har sidste dag.

Torsdag steg GN-aktien 0,4 pct. til 275,90 kr., mens aktien i Demant steg 0,9 pct. til 176,60 kr.

Også Mærsk kan få opmærksomhed, da der fredag kommer tal for spotpriserne på containerfragt fra Asien og ud i verden i form af rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI). Torsdag faldt B-aktien i Mærsk 0,8 pct. til 7960 kr.

STG LUKKER 12 PRODUKTIONSSTEDER

Blandt sidepapirerne kunne Scandinavian Tobacco Group (STG) torsdag aften fortælle, at 12 af selskabets produktionssteder skal lukke, hvilket vil koster omkring 120 mio. kr. i ekstra i særlige omkostninger.

Det gælder blandt produktionsfaciliteten i Tucker, USA. Nedlukningen vil dog løbende spare koncernen for mere end 20 mio. kr. om året, når den er gennemført. En aktie i STG koster fredag morgen 77,80 kr. efter en stigning på 0,3 pct. torsdag.

Onxeo sikrede sig torsdag cirka 0,5 mio. euro i ekstra likviditet, da selskabet har vundet et udviklingsprogram hos den franske stat. Torsdag faldt Onxeo-aktien 2,3 pct. til 4,40 kr.

Derudover er der også her kommet lidt analysenyt, investorerne kan forholde sig til. SEB har løftet kursmålet for Sydbank-aktien til 113 kr. fra 91 kr., mens ABG Sundal Collier har skåret 5 kr. af kursmålet for NNIT-aktien, så det nu er 81 kr.

Sydbank-aktien faldt torsdag 0,4 pct. til 128,10 kr., mens aktien i NNIT steg 0,8 pct. til 76,30 kr.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder