Aktier/tendens: Lundbeck kan tage fokus i ventet negativt marked

Udgivet den 24-02-2020  |  kl. 08:03  |  

Der er ikke meget, som tyder på, at investorerne mandag vil løfte hånden fra salgsknappen, da antallet af coronavirussmittede i Italien fortsætter med at vokse i takt med bekymringerne for virussets fortsatte udbredelse.

Blandt enkeltaktierne mandag kan Lundbeck komme i fokus, efter at selskabet lørdag fik markedsføringstilladelse til lægemidlet Eptinezumab fra den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA.

Fredag bredte en negativ stemning sig på tværs af de globale aktiemarkeder, og det danske C25-indeks gik på weekend med et samlet tab på 0,9 pct. til 1361,53.

Mandag morgen ligger ledende aktiefutures med markante fald, og der er dermed intet, som peger på en umiddelbar bedring.

Den tyske DAX-future bakker med 1,8 pct., mens amerikanske futures ligger med fald mellem 1,3 og 1,8 pct.

GODT NYT TIL LUNDBECK

Lundbeck har fået markedsføringstilladelse af den amerikanske lægemiddelstyrelse til lægemidlet Eptinezumab til forebyggelse af migræne hos voksne. Midlet vil være tilgængeligt fra april 2020 og vil blive markedsført under navnet Vyepti.

Det meddelte Lundbeck natten til lørdag.

Godkendelsen er vigtig for Lundbeck, der overtog rettighederne til midlet med købet af amerikanske Alder Biophamaceuticals i september sidste år.

Det skete i handel til omtrent 2 mia. dollar, eller dengang omkring 13 mia. kr., hvor netop Eptinezumab blev fremhævet som det væsentligste aktiv.

Midlet vil dog ramme et konkurrencepræget marked og vil formentlig blive brugt i en niche af markedet, mener finanshuset Jefferies.

Jefferies hæfter sig ved, at Vyepti tages intravenøst, mens tre konkurrerende midler fra Amgen, Eli Lilly og Teva Pharmaceuticals, alle blot skal injiceres under huden.

Fredag faldt Lundbeck-aktien 0,5 pct. til 267,10 kr.

TRANSPORTGIGANT SKAL NEDLÆGGE ARBEJDSPLADSER I TUSINDVIS

Sammenlægningen mellem DSV og Panalpina skal kaste omkostningsbesparelser af sig, og for at nå målene vil selskabet nedlægge mellem 3000 og 4000 arbejdspladser.

Det fortæller DSV Panalpinas finansdirektør, Jens Lund, til Dow Jones. Han forventer, at integrationen og tilpasningen i det store hele vil være på plads allerede i år, hvilket vil betyde, at selskabet derefter basalt set kan fokusere på normal drift fra 2021 og fremadrettet.

DSV Panalpina har et mål om at sikre sig 2,3 mia. kr. i samlede besparelser i forbindelse med sammenlægningen af DSV og Panalpina, som faldt på plads sidste år.

Aktien i DSV Panalpina gik fredag på weekend med et fald på 1,3 pct. til 772,60 kr.

GENMAB FÅR NY BESTYRELSESFORMAND

Genmabs nuværende bestyrelsesformand, Mats Pettersson, har besluttet sig for at træde tilbage, og der skal derfor vælges en ny formand på selskabets kommende generalforsamling.

Biotekkoncernens bestyrelse planlægger på den baggrund at udpege 59-årige Deirdre P. Connelly, som allerede er bestyrelsesmedlem i Genmab, til at overtage posten efter generalforsamlingen. Deirdre P. Connelly er i forvejen næstformand i Genmabs bestyrelse.

Mats Petterson, som ifølge Genmabs hjemmeside er 74 år, kom ind i bestyrelsen i Genmab i 2013 og har været formand lige siden, men han genopstiller altså ikke til bestyrelsen på generalforsamlingen den 26. marts.

Genmab, der desuden har fået løftet kursmålet hos JP Morgan til 1850 kr. fra 1700 kr., lukkede fredag med en stigning på 0,4 pct. til 1705 kr.

JPMorgan gentager anbefalingen "overvægt" af aktien.

Danske Bank har fået sænket sin anbefaling til "neutral" fra "køb" af det amerikanske finanshus Citigroup.

Kursmålet bliver sat til 119 kr. Det skriver Bloomberg News.

Danske Bank-aktien lukkede fredag med et fald på 1,4 pct. i 120,55 kr.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder