Aktier/tendens: Mærsk, DSV, Carlsberg, Pandora og Novo i fokus

Udgivet den 14-09-2021  |  kl. 08:29  |  
Arkiv: Foto

Det er flere af de helt store navne som A.P. Møller-Mærsk, DSV, Carlsberg, Pandora og Novo Nordisk, der kan trække fokus tirsdag efter ændrede kursmål.

Der også tikket ændrede anbefalinger ind fra analytikerkorpset, hvor shippingkoncernen Mærsk er blevet hævet af Deutsche Bank, mens Carlsberg omvendt er blevet sænket af Berenberg.

Ser man bredere ud i verden, indikerer aktiefutures i både Europa og USA fremgang, når børserne åbner senere på dagen.

I Europa ligger futures for det tyske DAX-indeks og det brede europæiske Stoxx 600-indeks henholdsvis 0,6 pct. og 0,5 pct. højere.

Herhjemme var Vestas og Ørsted mandag i toppen af eliteindekset og blev hevet med af den grønne trend, der også var gældende i både Europa og USA mandag.

I bunden af C25 endte Bavarian Nordic, der ellers har været inde i en rigtig god stime - men aktien faldt både mandag og fredag.

Mandag steg C25 steg med 0,4 pct. til indeks 1968,48.

MÆRSK FÅR HÆVET ANBEFALING

A.P. Møller-Mærsk har fået sin anbefaling hævet til "køb" fra "hold" af analytikerne i den tyske storbank Deutsche Bank, der samtidig har løftet kursmålet for rederiaktien til 23.500 kr. fra tidligere 16.110 kr.

Det fremgår af Bloomberg News.

Ifølge det amerikanske nyhedsbureau har Deutsche Bank nu det næsthøjeste kursmål for Mærsks aktie, kun overgået af HSBC med et kursmål på 24.000 kr.

Mærsk-aktien faldt mandag med 0,8 pct. til 19.205 kr.

Også DSV-aktien har været under lup, hvor storbanken Deutsche Bank hæver til 1800 kr. fra 1650 kr. Anbefalingen er uændret "køb".

Aktien faldt mandag 0,3 pct. til 1626 kr.

SÆNKET ANBEFALING AF CARLSBERG

Analytikere hos det tyske finanshus Berenberg springer mellemstationer over og rykker anbefalingen af aktien i Carlsberg direkte ned til "sælg" fra tidligere "køb".

Samtidig er kursmålet blevet beskåret kraftigt til 883 kr. fra tidligere 1295 kr., fremgår det af Bloomberg News.

Det markant ændrede syn på aktien kan meget vel hænge sammen med de markant stigende råvarepriser på blandt andet malt, aluminium og glas.

Mandag faldt Carlsberg-aktien 0,2 pct. til 1056,50 kr.

NOVO FÅR HÆVET KURSMÅL, MEN ANBEFALING BIBEHOLDES

Novo Nordisk har fået løftet sit kursmål til 465 kr. fra 415 kr. hos Jefferies efter en "imponerende" lancering af det danske medicinalselskabs nye fedmemiddel Wegovy. Det fremgår af en analyse fra Jefferies, der fortsat har den negative anbefaling "underperform".

Aktien i Novo endte 0,4 pct. til 629,70 kr. mandag.

KAPITALMARKEDSDAG HOS PANDORA

Pandora var mandag med i den bedre del af eliteindekset forud for smykkeselskabets kapitalmarkedsdag tirsdag.

Selskabet har taget hul på dagen ved fra morgenstunden at annoncere nye finansielle mål, heriblandt et mål om organisk vækst på 5-7 pct. i 2021-2023. Desuden har selskabet hævet sit aktietilbagekøbsprogram med 3 mia. kr. og vil investere 1 mia. kr. i at udvide produktionskapaciteten - primært i Vietnam.

Aktien endte mandag i et svagt plus på 0,1 pct. til 800,60 kr.

FLÜGGER KOMMER MED REGNSKAB

Flügger kommer tirsdag med regnskab for første kvartal af det forskudte regnskabsår 2021/22.

Flüggers forventer en omsætning på 2,5-2,7 mia. kr., et EBIT på 220-270 mio. kr. og et resultat efter skat og minoriteteinteresser på mellem 155 og 190 mio. kr.

Aktien i Flügger steg 1,1 pct. til 772 kr.

GN OG DEMANT TIL INTERNATIONAL MESSE

Søgelyset vil i løbet af tirsdagen så småt rette sig mod de to høreapparatproducenter. Det sker i forbindelse med den 65. internationale messe i den europæiske høreapparatforening, EUHA, der løber af stabelen i tyske Hannover i perioden fra den 15. til 17. september.

Mandag præsenterede den italienske forhandler af høreapparater Amplifon nye langsigtede forventninger i forbindelse med sin kapitalmarkedsdag.

Amplifon venter for de kommende to år en høj encifret toplinjevækst. Det kunne ifølge Bloomberg News ikke helt matche analytikernes konsensusestimater på 11,8 pct. og 8,8 pct. Amplifons aktie faldt mandag 4,2 pct. på børsen i Milano.

GN og Demant faldt med henholdsvis 2,1 pct. til 470,10 kr. og 1,5 pct. til 352,80 kr.

.\\˙ MarketWire

Selver Elezovic

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder