Aktier/tendens: Mærsk kan få hovedrolle i grøn genstart

Udgivet den 02-06-2020  |  kl. 08:25  |  

A.P. Møller-Mærsk står til at få en fremtrædende rolle blandt de danske aktier tirsdag morgen, hvor meget tyder på en let positiv genstart efter pinseferien.

Dermed fortsætter den overordnet positive tendens, der har præget markedet over de seneste uger, efter at de amerikanske aktier også gik frem fredag og mandag.

C25-indekset herhjemme steg fredag med 0,2 pct. til 1327,01. Eliteindekset er steget 13 ud af de seneste 17 handelsdage.

Det sker på trods af, at der er også er kommet ny usikkerhed ind i markedet i form af uroligheder i USA oven på George Floyds død i politiets varetægt, mens der på den internationale scene stadig er nervøsitet over, hvorvidt handelskrigen mellem USA og Kina vil blive optrappet yderligere.

Tirsdag morgen har positiviteten umiddelbart fortsat overtaget, og futures for det tyske DAX-indeks, der også var lukket mandag, stiger med 0,5 pct. godt en time før starten tirsdag.

MÆRSK TRÆKKES AF LØFTET ANBEFALING

Mærsk indleder tirsdagen i det nyhedsmæssige rampelys, efter at amerikanske JPMorgan har løftet anbefalingen af selskabets aktie og også skruet pænt op for kursmålet.

Ifølge data fra Bloomberg News er anbefalingen løftet til "overvægt" fra "neutral", og kursmålet er samtidig løftet til 7965 kr. fra 5778 kr.

Mærsks B-aktie sluttede fredag 0,5 pct. lavere i 6550 kr.

For luftfartsselskabet SAS er det gået den modsatte vej, idet den britiske storbank HSBC har sænket sin anbefaling til "reducer" fra "hold".

Kursmålet er ifølge Bloomberg News sænket til 3,58 kr. fra 6,19 kr. SAS-aktien faldt fredag 5,5 pct. til 6,52 kr.

Netcompany, der fredag steg 4 pct. til 407,60 kr., har siden fået løftet sit kursmål hos Morgan Stanley til 405 kr. fra 370 kr.

Anbefalingen er ifølge Bloomberg News stadig "overvægt", selv om slutkursen fredag er over det nye kursmål.

MHI VESTAS STÅR TIL STOR ORDRE I STORBRITANNIEN

Vindmølleproducenten Vestas kan glæde sig over, at joint venture-selskabet MHI Vestas Offshore, der er en sammenslutning af det danske selskab og Mitsubishi Heavy Industries, har indgået en betinget aftale om levering af vindmøller med en samlet kapacitet på 1140 megawatt (MW).

- Hvis eller når projektet udmønter sig i en fast ordre, vil Vestas offentliggøre en selskabsmeddelelse herom, skriver selskabet i en meddelelse fra mandag.

Projektet, der går under navnet Seagreen, er betinget af en endelig investeringsbeslutning fra udvikleren.

Vestas-aktien steg fredag 2,4 pct. til 683,80 kr.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder