Aktier/tendens: Mærsk, Novo og Össur i fokus i ventet grøn åbning

Udgivet den 27-10-2020  |  kl. 07:32  |  

Et løftet anbefaling til Mærsk og et regnskab fra Össur før børsåbningen kan give fokus på de to selskaber fra handelsstart på det danske aktiemarked tirsdag. Senere på dagen kan Novo Nordisk desuden få opmærksomhed som følge af et regnskab fra rivalen Eli Lilly.

Stemningen på markedet er blevet mærkbart forbedret siden mandag, hvor der var store fald på de internationale markeder, og C25-indekset herhjemme faldt 1,8 pct. til 1501,83 efter tilbagegang i samtlige aktier i indekset.

FUTURES PEGER OP

Den tyske DAX-future ligger tirsdag morgen 0,5 pct. højere, efter at der også er kommet noget stabilisering i de amerikanske aktier. Futures på de tre ledende amerikanske indeks ligger tirsdag morgen omkring 0,3 pct. højere, efter at det brede amerikanske S&P 500-indeks mandag faldt 1,9 pct.

Det er udsigt til en travl regnskabsdag i Europa, men på den danske børs er det dog kun Össur, som kommer med tal, mens det først onsdag for alvor går løs med danske regnskabsoffentliggørelser.

Regnskabet fra Össur kommer normalt kl. 8, og her vil der primært være fokus på selskabets forventningsmeldinger. I september genintroducerede selskabet forventninger til andet halvår 2020, efter at de oprindelige 2020-forventninger var blevet suspenderet under covid-19.

Forventningerne til andet halvår lyder på et organisk fald i omsætningen på 0-8 pct., men den nu igen stigende smittespredning med covid-19 kan få betydning for prognosen for resten af året. Aktien i Össur faldt mandag 1,2 pct. og den er i år faldet næsten 18 pct.

ANBEFALING AF MÆRSK HÆVET

Blandt eliteaktierne i C25 rettes fokus på A.P. Møller-Mærsk, hvis B-aktie mandag faldt 2,6 pct. i det negative marked, der var præget af stigende coronasmitte i Europa og USA, usikkerhed op til det amerikanske præsidentvalg og et fortsat manglende gennembrud i forhandlingerne i USA om en ny hjælpepakke.

Tirsdag kan Mærsk hente støtte i den generelt forbedrede markedsstemning, men også i en løftet anbefaling hos finanshuset ABG Sundal Collier til "køb" fra "hold". Kursmålet for aktien løftes desuden af analytiker Casper Blom med knap 24 pct. til 14.200 kr. fra førhen 11.500 kr., fremgår det af Bloomberg News. Det nye kursmål indikerer da også et potentiale på 42 pct. i forhold til lukkekursen mandag på 10.015 kr.

Inden den amerikanske børsåbning i eftermiddag kommer der regnskab fra Caterpillar, hvilket også inkluderer salg af store maskiner til mineindustrien, som også af en vigtig sektor for danske FLSmidth og kan give et fingerpeg om udviklingen på det marked. FLS-aktien faldt mandag 2,7 pct. til 170,10 kr. og har i 2020 smidt 35,9 pct. på aktiekursen.

Regnskaber fra Eli Lilly og Merck kan også give fokus på danske medicinalselskaber - først og fremmes på Novo Nordisk, som inden for diabetesbehandling er stor konkurrent til førstnævnte. Mandag faldt Novo Nordisk 1,4 pct. til 438,95 kr.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder