Aktier/tendens: Novo kan få opmærksomhed efter nyt fra FDA

Udgivet den 17-01-2020  |  kl. 07:59  |  

Novo Nordisk kan igen komme på investorernes radar, når det danske aktiemarked starter handlen fredag morgen, efter at medicinalselskabet torsdag aften dansk tid fik godt nyt fra de amerikanske sundhedsmyndigheder.

På ugens sidste handelsdag er der generelt udsigt til kursstigninger, efter at de tre ledende amerikanske aktieindeks tog et hop i torsdagens handel og endnu en gang lukkede i rekordniveauer.

Fredag morgen er der små stigninger på børserne i Asien, hvor Kina dog skiller sig ud med uændrede til marginalt faldende aktieindeks.

De amerikanske futures ligger også kun med små udsving fredag morgen, men den tyske DAX-future, som ofte bruges som rettesnor for udviklingen på det danske marked, stiger 0,6 pct.

Torsdag steg det danske eliteindeks, C25, en stor del af dagen, men fremgangen blev udvisket i løbet af eftermiddag, og indekset sluttede 0,1 pct. lavere i 1272,92.

NOVO FÅR GODT NYT FRA FDA

Novo Nordisk kan igen løbe med en stor del af opmærksomheden ved børsåbningen, efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, torsdag aften godkendte en udvidelse af indlægssedlen til GLP 1-midlet Ozempic.

Det betyder, at det nu også fremgår af indlægssedlen, at diabetesmidlet også har en positiv effekt over for hjerte-kar-sygdomme.

Det er positivt nyt for den danske medicinalgigant, men på aktiemarkedet vil det formentligt kun have en begrænset effekt, vurderer Søren Løntoft Hansen, der er analytiker i Sydbank.

- Det er en positiv nyhed, i et marked hvor man inden for diabetes fokuserer mere og mere på forskellige terapier. Det er noget, som er vigtigt for Ozempic i forhold til at differentiere sig fra konkurrenterne.

- Og så får man også en ordlyd på for Rybelsus, hvor der står nogle data omkring, at numerisk har man en fordel i forhold til placebo, men det er meget, som det var ventet i markedet, og det er også baggrunden for, at jeg forventer en meget moderat positiv kursreaktion, som afspejler, at det var ventet, forklarer Søren Løntoft Hansen.

Novo Nordisk fik torsdag ligeledes en tilføjelse til indlægssedlen for selskabets nye diabetespille, Rybelsus, som oplyser, at midlet er sikkert at bruge i forhold til hjerte-kar-sygdomme.

De amerikanske sundhedsmyndigheder har dog ikke givet grønt lys til at fortælle patienterne, at diabetespillen har en direkte positiv effekt over for hjerte-kar-sygdomme.

Torsdag sluttede Novo Nordisk-aktien 2 pct. lavere i 410,20 kr. efter en kursgevinst på 5 pct. onsdag.

PANDORA SLUTTEDE HELT I TOP

Smykkeselskabet Pandora fik et løft på 4,2 pct. til 370 kr. torsdag.

Fremgang tog til, parallelt med at en amerikansk Pandora-forhandler tordnede i vejret på børsen i USA.

Smykkekæden Signet, der sælger Pandora-smykker gennem kæden Jared, sluttede lige over 40 pct. højere på børsen i USA torsdag, efter at selskabet opjusterede forventningerne en spids efter julesalget.

Den sammenlignelige salgsvækst blev i juleperioden på 1,6 pct. for hele Signet-koncernen, men for kæden Jared var der dog tale om et fald i det sammenlignelige salg på 3,5 pct.

LØFTEDE KURSMÅL FOR VESTAS OG COLOPLAST

Vestas sluttede torsdagen med en stigning på 1,1 pct. til 654,80 kr.

Vindmølleproducenten har fået løftet kursmålet af Société Générale til 670 kr. fra 625 kr. Anbefalingen er uændret "hold", viser data fra Bloomberg News.

Coloplast har også fået løftet sit kursmål med 14 pct. til 685 kr. fra førhen 600 kr. af den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Anbefalingen er dog fortsat "neutral" for aktien, der torsdag sluttede uændret i 849 kr. torsdag.

ENDNU EN SÆNKET CHR. HANSEN-ANBEFALING

Jyske Bank er omvendt blevet sænket til "hold" fra tidligere "køb" af finanshuset SEB Equities, men kursmålet fastholdes på 254 kr. Bankaktien faldt 0,5 pct. til 256,30 kr. torsdag.

Chr. Hansen må igen se til, mens et finanshus sænker anbefalingen for selskabets aktie i kølvandet på regnskabet for første kvartal, der blandt andet skuffede med en nedjustering af den langsigtede vækstforventning.

Denne gang er det britiske Barclays, de har sænket anbefalingen til "undervægt" fra "ligevægt", og samtidig barberes kursmålet til 450 kr. fra 540 kr., viser data fra Bloomberg News.

Torsdag faldt aktien 0,2 pct. til 498 kr. efter onsdagens dyk på 6,1 pct.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder