Aktier/tendens: Novozymes i fokus efter regnskab og opjustering

Udgivet den 21-10-2020  |  kl. 08:18  |  

Enzymkæmpen Novozymes vil være i fokus, efter koncernen i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal har opjusteret forventningerne til 2020.

Tirsdag faldt C25-indekset 0,2 pct. til indeks 1566,9. Men der er lagt op til en mere positiv stemning, når det danske marked åbner onsdag morgen, hvis man ser på de amerikanske aktiefutures.

De indikerer stigninger på 0,4-0,5 pct., når børserne i New York åbner senere på dagen, mens den tyske DAX-future stiger 0,2 pct.

- Håb om amerikansk hjælpepakke, amerikansk valg og coronavirussen er fortsat de tre vigtigste markedstemaer, skriver Niels Christensen, chefanalytiker i Nordea, i en kommentar onsdag morgen og peger på, at der er udsigt til en positiv dag for de europæiske aktier.

Et vedholdende håb om, at der snart nås enighed om en ny coronahjælpepakke i USA sendte tirsdag de amerikanske aktier op. Demokraternes Nancy Pelosi havde ellers sat tirsdag aften som en tidsfrist for at blive enige.

Men tirsdag forhøjede Det Hvide Hus sit bud på en hjælpepakke til 1880 mia. dollar fra 1800 mia. dollar. Det blev modtaget med optimistiske toner fra Nancy Pelosi, og meldingen er nu, at hun håber på, at der i denne uge kan nås en aftale, som er både større, bedre og retroaktiv.

REGNSKAB FRA NOVOZYMES

På det danske marked vil Novozymes løbe med opmærksomheden onsdag.

Enzymkoncernen har skruet forventningerne til EBIT-marginen for 2020 op til 26-27 pct. fra tidligere 26 pct. Forventningen til den organiske vækst fastholdes i niveauet minus 2 pct. til plus 2 pct.

Selve regnskabet for tredje kvartal viser en omsætning på 3,43 mia. kr. mod ventet 3,51 mia. kr., mens driftsresultatet (EBIT) lander på 894 mio. kr. mod ventet 886 mio. kr. ifølge gennemsnitsestimater indsamlet af Novozymes selv.

Driftsmarginen lander på 26,1 pct. mod ventet 25,2 pct., mens den organiske vækst i tredje kvartal lyder på minus 3 pct. Her var ventet minus 2,4 pct.

Novozymes' resultat efter skat lander på 711 mio. kr. og er dermed lidt bedre end forventningen, der lød på 689 mio. kr.

Tirsdag steg Novozymes-aktien 1,5 pct. til 414,80 kr.

NYE KURSMÅL TIL LUNDBECK OG CHR. HANSEN

Medicinalkoncernen Lundbeck har fået hævet anbefalingen til "køb" fra "hold" af finanshuset SEB, skriver Bloomberg News. Samtidig er der barberet 20 kr. af kursmålet, så det nu lyder på 230 kr.

Lundbeck-aktien steg med 0,1 pct. tirsdag til 195,15 kr.

Også ingredienskoncernen Chr. Hansen har fået hævet anbefalingen til aktien. Goldman Sachs har hævet til "neutral" mod tidligere "sælg" og har samtidig løftet kursmålet til 660 kr. fra 600 kr. per aktie, fremgår det af data fra Bloomberg News.

Kursmålet er dog fortsat under Chr. Hansens aktuelle aktiekurs på 665,80 kr., efter Chr. Hansen-aktien steg med 0,2 pct. tirsdag.

KONKURRENTNYT FRA UDLANDET

Derudover kan der komme fokus på Danske Bank, Nordea, DFDS og Vestas, da der kommer regnskaber fra en række udenlandske konkurrenter.

Den svenske storbank Handelsbanken har leveret indtægter, der var nogenlunde på niveau med forventningerne i tredje kvartal, mens indtjeningen var presset af store restruktureringsomkostninger.

Men med samlede hensættelser til dårlige lån på 49 mio. svenske kr. i juli, august og september, overraskede Handelsbanken positivt, da analytikerne havde regnet med 793 mio. svenske kr., ifølge estimater indsamlet af Infront Data.

Desuden kommer det finske rederi Viking Line, der er konkurrent til DFDS, med regnskab for tredje kvartal. Det samme gør den amerikanske elleverandør Nextera, der er konkurrent til Vestas. Nextera offentliggør regnskab før amerikansk børsåbning.

/ritzau/FINANS

Nicoline Kjelland

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder