Aktier/tendens: Olieprisen kan påvirke Maersk Drilling i rolig start

Udgivet den 22-07-2019  |  kl. 08:28  |  

Der er ikke lagt op til de helt store bevægelser på det danske aktiemarked ved handelsstart mandag.

Ændrede kursmål kan på ugens første handelsdag få investorerne til at vende blikket mod aktierne i Danske Bank og Nordea, mens stigende oliepriser kan gøre aktien i Maersk Drilling mere attraktiv.

Det ledende amerikanske aktieindeks sluttede fredag med fald, og i Asien er udviklingen også negativ på de fleste store markeder mandag morgen. Aktiefutures i Europa og USA ligger stort set uændrede en time før dansk handelsstart.

C25-indekset sluttede 0,3 pct. lavere indeks 1128,41 fredag, hvor Ørsted og Ambu ellers forsøgte at hanke op i eliteindekset.

MAERSK DRILLING PÅVIRKET AF OLIEPRISEN

Maersk Drilling, der på fondsbørsen går under navnet Drilling Company of 1972, var sidste uges store taber i C25-indekset, efter at aktien tabte næsten 9 pct. i løbet af hele ugen.

Borerigselskabets aktie var hårdt presset af faldende oliepriserne, men fredag blev prisen på det sorte guld dog sendt den anden vej igen, da Iran beslaglagde et britisk tankskib i Hormuzsrtrædet.

Mandag ligger prisen stadig noget højere, og det kan påvirke aktien, der sluttede 1,2 pct. lavere i 460 kr. fredag.

Nordea løb også med en stor del af opmærksomheden i sidste uge, hvor storbanken offentliggjorde sit regnskab for andet kvartal. Det førte siden til flere sænkede kursmål, og norske ABG Sundal Collier er også på banen med en sænket anbefaling, der nu lyder på "hold" mod tidligere "køb".

Kursmålet er samtidig sænket til 48,94 kr. fra 51,07 kr., viser data fra Bloomberg News. Fredag faldt aktien 0,7 pct. til 46,03 kr.

Danske Bank offentliggjorde også sit regnskab i sidste uge, og nu har også JPMorgan reduceret kursmålet for bankaktien. Kursmålet er skåret til 130 kr. fra 140 kr., men den positive anbefaling "overvægt" gentages, skriver Bloomberg News.

Danske Banks aktie faldt 0,1 pct. til 102,50 kr. fredag.

PARTNERNYT TIL DEMANT

Høreapparatkoncernen Demant kan mandag skæve til Holland, hvor partneren Philips har offentliggjort regnskab for sit første halvår. Det bragte dog ikke rigtig nyt om de to selskabers samarbejde, hvor Philips sælger Demant-høreapparater under brandet Philips Hearlink.

Fredag faldt Demant-aktien 0,1 pct. til 196,45 kr.

Biotekselskabet Orphazyme har også været på banen med lidt nyheder. Selskabet har i weekenden annonceret i en fondsbørsmeddelelse, at det forbereder en ansøgning for lægemiddelkandidaten Arimoclomol til behandling af den arvelige hjernesygdom Niemann-Pick type C, NPC, til de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

Orphazyme-aktien gik 1,1 pct. frem til 56,20 kr. fredag.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,45%
 
23/08/19

 
9,21%
 
23/08/19

 
4,50%
 
23/08/19

 
1,69%
 
23/08/19

 
1,02%
 
23/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder