Aktier/tendens: Rød åbning ventes på feriestille fredag

Udgivet den 10-07-2020  |  kl. 08:20  |  
Novozymes - Research

Der er lagt op til kursfald på det danske aktiemarked fra start fredag, hvor omsætningen ventes at være stærkt reduceret på grund af sommerferieperioden, der holder mange investorer væk fra markedet.

Indikationerne fra udlandet peger i retning af et dybrødt marked, da kursfald på de amerikansk aktier torsdag er blevet efterfulgt af negative markeder i Asien fredag morgen.

Også de amerikanske indeksfutures peger i accelererende grad nedad, idet Dow Jones, S & P 500 og Nasdaq indikeres at åbne med fald på 0,6-0,8 pct., når det amerikanske marked åbner senere torsdag.

Den tyske DAX-future, der normalt ses som en god indikator for det danske aktiemarked, dropper 0,3 pct.

Det danske C25-indeks lukkede torsdag med en stigning på 0,4 pct. i 1405,20, og dermed klarede indekset sig bedre end det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, som ved dansk lukketid lå med et fald på 0,2 pct. og siden faldt yderligere til et slutniveau på minus 0,8 pct.

KUN FÅ SELSKABSSPECIFIKKE NYHEDER

Vindmøllekoncernen Vestas har fået sænket anbefalingen af analytikere hos Morningstar. Anbefalingen lyder nu på "sælg" mod tidligere "hold".

Vestas satte rekord torsdag med en stigning på 1,9 pct. til 749,40 kr.

Biotekselskabet Genmab har fået løftet kursmålet til 2400 kr. fra 2250 kr. af britiske Barclays, der fastholder anbefalingen "overvægt".

Også Genmab lukkede torsdag i rekord, da slutkursen var 2334 kr. efter en stigning på 1,5 pct.

Også Ørsted sluttede i rekord, hvilket i sig selv kan øge opmærksomheden på aktien.

Energikoncernen lukkede i 842 kr. efter en stigning på 0,1 pct.

Kabelgiganten NKT har fået opmærksomhed fra stormanken Goldman Sachs, der øger anbefalingen af aktien til "køb" fra "neutral". Analytikere i finanshuset anser 173 kr. som et passende kursniveau. Hidtil har målet lydt på 137 kr.

Torsdag faldt NKT 0,5 pct. til 150,30 kr.

Enzymkoncernen Novozymes, der onsdag overraskende leverede en salgsopdatering for årets første halvdel, fik torsdag reduceret både kursmål og anbefaling hos den svenske investeringsbank SEB.

Anbefalingen reduceredes til "sælg" fra "hold", og kursmålet sænkedes til 340 kr. fra 355 kr.

Novozymes lukkede torsdag i 382,30 kr. efter en stigning på 0,6 pct.

Forsikringskoncernen Tryg har fredag fået hævet kursmålet af britiske HSBC og amerikanske Morgan Stanley, efter at koncernen torsdag præsenterede regnskab for andet kvartal af 2020.

HSBC løfter kursmålet til 170 kr. fra 151 kr. og fastholder anbefalingen "reducer", mens Morgan Stanley mere beskedent løfter sit kursmål for aktien med en flad femmer til 150 kr., og ligeledes fastholder anbefalingen, der lyder på "undervægt".

Tryg faldt 4,6 pct. torsdag til 191 kr.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder