Aktier/tendens: Simcorp i hopla regnskabsdag med udsigt til plusser

Udgivet den 23-08-2019  |  kl. 08:27  |  

Simcorp kunne ikke vente med at fortælle, at der var en opjustering med i regnskabet for andet kvartal, da selskabet torsdag aften fremrykkede det regnskab, der var varslet til fredag morgen.

Og det var da også positivt nyt, administrerende direktør Klaus Holse havde med til investorerne. Selskabet opjusterer forventningerne til året baseret på det nuværende forretningsklima, resultaterne for første halvår, præstationerne opnået i tredje kvartal indtil videre og pipelinen for resten af året, hedder det i regnskabet.

- Det ser bare stærkt ud. Andet kvartal var et rigtig flot kvartal både set i forhold til nyt salg til nye kunder og nyt salg til eksisterende kunder. Indtil videre kan jeg ikke sætte en finger på noget, siger André Thormann, analytiker i ABG Sundal Collier.

- Det ser bare stærkt ud, og jeg skyder på, at aktien skal 5 pct. op i dag, vurderer han overfor Ritzau Finans.

Også Mærsk Drilling og Rockwool er kommet med regnskab inden børsens åbning.

Samlet er der udsigt til mindre stigninger ved åbningen af aktiemarkedet. På de amerikanske markeder peger de ledende aktieindeks op med plusser på 0,4-0,6 pct. Og det tyske DAX-indeks ligger til et plus på 0,7 pct.

Torsdag lukkede C25-indekset 0,3 pct. lavere i 1138,95.

Simcorp, der faldt med 1,6 pct. til 595,50 kr. torsdag, kunne torsdag aften fortælle, at det nu venter en omsætningsvækst for året mellem 12 og 17 pct. og en overskudsgrad (EBIT-margin) på 25,0-28,0 pct. Begge målt i lokal valuta. Tidligere ventede softwareselskabet en omsætningsvækst på mellem 10 og 15 pct. og en overskudsgrad på 24,5-27,5 pct.

Regnskabet for andet kvartal overgik på nøgletallene analytikernes forventninger og løftede dermed både omsætning, driftsresultatet og nettoresultat.

DRILLINGS OMSÆTNING FALDER

Maersk Drilling, der på børsen er kendt som The Drilling Company of 1972, kom ud af første halvår med en omsætning på 623 mio. dollar. Det var en tilbagegang fra en omsætning på 742 mio. dollar i første halvår 2018.

Driftsresultatet (EBITDA) før særlige poster faldt til 231 mio. dollar fra 309 mio. dollar i første halvår sidste år. Maersk Drilling har flere gange påpeget, at driftsresultatet i år vil blive lavere end sidste år - blandt andet som følge af flere planlagte værftsbesøg for selskabets rigge og skibe.

På de nedre regnskabslinjer fik Maersk Drilling et resultat før og efter skat på henholdsvis minus 5 mio. dollar og minus 18 mio. dollar mod overskud på henholdsvis 116 mio. dollar og 109 mio. dollar på de to poster i samme periode sidste år.

Drilling fastholder sine forventninger til hele 2019 om et driftsresultat (EBITDA) før særlige poster på cirka 400 mio. dollar. Det skal sammenlignes med et resultat på 611 mio. dollar i 2018. Resultatet for 2019 bliver lavere primært på grund af flere planlagte værftsbesøg for selskabets rigge, har Maersk Drilling flere gange tidligere annonceret.

En aktie i Drilling steg 0,7 pct. torsdag til 385,80 kr.

ROCKWOOL SLUTTER REGNSKABSTRIO

Rockwools regnskab for andet kvartal indeholder en nedjustering til hele året. Selskabet venter nu en omsætningsvækst i år i lokal valuta på 2-5 pct. mod tidligere 4-8 pct., mens overskudsgraden (EBIT-marginen) fortsat ventes at lande på sidste års niveau på omkring 12,8 pct.

En Rockwool B-aktie steg 2,0 pct. til 1637 kr. torsdag.

Og så kan eftervirkningerne af Ambus regnskab torsdag fortsat påvirke kursniveauet. Aktien faldt 15,5 pct. torsdag til 93,64 kr., efter selskabet endnu en gang måtte nedjustere. Efterfølgende har ABG sænket kursmålet til 99 kr. fra 111 kr.

B&O-FORMAND LYDHØR FOR SALG

Blandt sidepapirerne kan Bang og Olufsen tiltrække sig opmærksomhed, efter at Struer-selskabets bestyrelsesformand, Ole Andersen, har sagt til Dagbladet Børsen, at han er klar til at lytte, hvis der skulle komme en henvendelse om en overtagelse af audio- og videovirksomheden.

Aktien faldt 3,4 pct. til 41,56 kr. torsdag,

Columbus, der faldt 6,5 pct. torsdag til 10,88 kr. i forbindelse med regnskabet for halvåret, har fået sænket kursmålet til 16 kr. fra 18 kr. af finanshuset ABG Sundal Collier. Anbefalingen er uændret "køb".

Der er fredag også regnskab i vente fra Brdr. A&O Johansen (+2,2%, 320 kr.) og Blue Vision (uændret, 0,39 kr.)

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder