Aktier/tendens: Tryg indtager hovedrolle i negativt marked

Udgivet den 26-01-2021  |  kl. 08:11  |  
Vestas

Forsikringsselskabet Tryg står til at indtage en hovedrolle i tirsdagens marked, efter at selskabet har fremlagt sit regnskab for fjerde kvartal og dermed hele regnskabsåret 2020.

Et regnskab, hvor især investeringsresultatet lander markant bedre end ventet. Derudover venter Tryg i 2021 et forsikringsteknisk resultat på 3,3-3,7 mia. kr.

Analytikerne estimerede forud for regnskabet et forsikringsteknisk resultat i 2021 på 3497 mio. kr.

Det samlede C25-indeks ventes at åbne i negativt territorium. Den tyske DAX-future, som udgør en god rettesnor for udviklingen i Danmark, falder med 0,3 pct. før markedets åbning. I USA peger futures for de tre ledende indeks ned med 0,5-0,6 pct.

C25-indekset lukkede mandag 0,2 pct. højere i 1688,71, hvor Tryg-aktien faldt med 1 pct. til 202,40 kr.

Udover Tryg kan der også komme fokus på Chr. Hansen i tirsdagens marked. Chr. Hansen var den helt store højdespringer i mandagens marked og steg med 6,1 pct. til 561,60 kr.

Siden markedet lukkede mandag, er der tikket et nyt kursmål ind for Chr. Hansen-aktien fra finanshuset SEB. Nu hedder kursmålet 705 kr. mod tidligere 750 kr. Anbefalingen er uændret "køb". Det fremgår af Bloomberg News.

Derudover er en række konkurrenter til de danske C25-selskaber også på banen med regnskaber tirsdag. For FLSmidth gælder det svenske Epiroc, mens det for Vestas drejer sig om amerikanske General Electric (GE) og Nextera.

Også Genmab-konkurrenterne Johnson & Johnson og Novartis præsenterer regnskab tirsdag. I den forbindelse offentliggøres salgstal for produkterne Darzalex og Kesimpta.

I sidepapirerne er der også nyt til Boozt. En stor portion aktier i onlinehandelsselskabet er nemlig blevet sat til salg gennem Carnegie og Danske Bank.

De sælgende aktionærer er Sampension KP Livsforsikring og ISP Pension og omfatter op til 6,16 mio. aktier i Boozt.

Det skrev Bloomberg News mandag aften. Efter salget, som ventes gennemført tirsdag, vil Sampension og ISP Pension ikke længere have have aktier i Boozt.

Mandag faldt Boozt-aktien 2,5 pct. til 123 kr.

DFDS KØBER OP

Også rederikoncernen DFDS kan komme i fokus tirsdag, efter at koncernen tirsdag morgen har annonceret købet af HSF Logistics Group, der udbyder kølelogistik i Nordeuropa, til en gældsfri købspris på 2,2 mia. kr. HSF Logistics Group omsætter for cirka 2,8 mia. kr.

Afslutningen af handlen ventes at finde sted om omkring tre måneder, skriver DFDS.

Efter overtagelsen vil omsætningen for DFDS' Logistics Division stige til cirka 8 mia. kr., hvoraf cirka halvdelen genereres af kølelogistik.

DFDS-aktien faldt mandag med 1,4 pct. til 262,20 kr.

/ritzau/FINANS

Jeppe Boysen Karlsson

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder