Aktier/tendens: Udsigt til rød start med fokus på ISS og Topdanmark

Udgivet den 26-10-2020  |  kl. 08:16  |  

Det danske aktiemarked ser ud til at åbne med røde toner mandag morgen, hvor et stigende smittetal med coronavirus fortsat præger humøret på de finansielle markeder.

I USA endte fredagen med små plusser til de amerikanske aktier, og S&P 500-indekset og Nasdaq lukkede med stigninger på henholdsvis 0,3 og 0,4 pct., mens Dow Jones-indekset bakkede med 0,1 pct.

Mandag morgen er humøret vekslet til mere negative miner, da futures for de tre ledende aktieindeks går tilbage med mellem 0,6 og 0,8 pct., mens futuren for det tyske DAX-indeks ligger 1,5 pct. lavere. Samme takter synes at være gældende på de asiatiske aktiemarkeder, hvor der er tilbagegang på tværs af børserne i regionen.

Det tyder på en rød start ved den danske børsåbning, efter at handlerne kunne gå på weekend fredag med en stigning til C25-indekset på 0,2 pct. til 1529,64.

LAVERE KURSMÅL TIL ISS OG TOPDANMARK

Mandag byder ikke på de store nyheder om de største danske aktier forud for handelsstarten.

ISS har fået skåret sit kursmål til 75 kr. fra tidligere 80 kr. af Jefferies. Det sker, efter at børshuset har sænket sit estimat for indtjeningsgraden (EBITDA) i 2021 til 3 pct. mod et analytikerkonsensus på 3,2 pct. Jefferies gentager sin negative anbefaling "underperform".

ISS-aktien lukkede fredag med en stigning på 2,4 pct. til 90,06 kr.

Topdanmark skal forsøge at komme sig oven på fredagens kursklø, hvor forsikringskoncernens regnskab for tredje kvartal skuffede stort. Det var primært det forsikringstekniske resultat, som faldt i øjnene, da det i kvartalet endte på 248 mio. kr. mod ventet 400 mio. kr. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Topdanmark selv.

SEB har efterfølgende sænket sit kursmål for Topdanmark med 9 pct. til 299 kr. fra 329 kr. og anbefaler "hold", mens ABG har skåret sin anbefaling til "hold" fra "køb" og barberet kursmålet til 290 kr. fra 310 kr.

Aktien faldt fredag med 8,3 pct. til 274,60 kr.

DANSKE BANK HAR KRÆVET OVERPRISER FRA SÅRBARE KUNDER

Danske Bank har i årevis instrueret medarbejdere i at lade bankens egen ejendomsmæglerkæde, Home, kræve overpris fra bankens mest sårbare kunder.

Det fremgår af interne dokumenter, som TV2 og Berlingske er i besiddelse af. Banken afviser, at instruksen har haft konsekvenser for kunderne, men undskylder for den mulige praksis i et skriftlige svar til Berlingske.

Bankens aktie steg fredag med 2,2 pct. til 93,76 kr.

HÆVET ANBEFALING TIL ROYAL UNIBREW

Royal Unibrew har fået hævet anbefalingen af aktien til "hold" fra tidligere "sælg" af Handelsbanken. Samtidig løftes kursmålet til 650 kr. fra 600 kr., viser data fra Bloomberg News.

Bryggeri-aktien lukkede fredag med en stigning på 1,6 pct. til 644 kr.

MORGAN STANLEY LØFTER KURSMÅL FOR NORDEA

Nordea kan nyde godt af et løftet kursmålet med 5,3 pct. til 80 svenske kr. - eller 57,30 danske kr. - fra førhen 76 svenske kr. af investeringsbanken Morgan Stanley. Det fremgik af data fra Bloomberg News fredag aften. Anbefalingen af aktien fastholdes på "equalweight" af analytiker Antonio Reale.

Aktien lukkede fredag med en stigning på 3,7 pct. til 50,52 kr.

KONKURRENTNYT TIL MÆRSK

Mærsk kan mandag skæve til sin konkurrent Orient Overseas Container Line (OOCL), der i tredje kvartal opnåede en vækst i omsætningen på 16,3 pct. til 1914 mio. dollar fra 1646 mio. dollar i samme periode af 2019.

B-aktien steg fredag med 0,3 pct. til 10.285 kr.

/ritzau/FINANS

Frederik Kjærgaard Bonde

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder