Aktier/tendens: Udsigt til rød start ovenpå FED-møde

Udgivet den 19-09-2019  |  kl. 08:25  |  

Der er umiddelbart udsigt til små fald fra starten af den danske aktiehandel torsdag, hvor øjne og ører kan rette sig mod Ørsted, Simcorp og Sydbank. Dermed følger markedet onsdagens tendens efter tilbagegang efter rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed).

Japanske aktier ligger højere, futures på amerikanske aktier ligger op til 0,4 pct. lavere, mens DAX-futuren ligger 0,1 pct. lavere

Onsdag aften sænkede Fed sin ledende rente, som der var forventning om i markedet. Til gengæld bød kommentarerne fra bankens ledelse på en skuffelse for markedet, idet de lagde op til et stop for flere rentenedsættelser både i år og næste år.

Det fik de amerikanske markeder ned og vende i det røde onsdag, men de sluttede mere eller mindre i grønt. Det brede S&P 500 lukkede således marginalt højere, mens Dow Jones øgede 0,1 pct. Nasdaq faldt imidlertid med 0,1 pct.

Torsdag morgen er der dog igen udsigt til kursfald. Futures på de tre indeks ligger med minusser på 0,2-0,5 pct.

I dansk regi var onsdagens nok største nyhed i det danske eliteindeks Ørsteds salg af sin danske eldistributionsforretning Radius til SEAS-NVE for 21,3 mia. kr.

Samtidig fortalte køberen, at selskabet vil sælge ud af sin 10 pct. store aktiepost i Ørsted. Den skal omtrent halveres over det kommende år, og hos Sydbank stillede analysechef Jacob Pedersen spørgsmålstegn ved statens ejerskab efter frasalget.

Aktien blev fordømt til bunden af C25-indekset med et fald på 3,5 pct. til 627,60 kr., i et samlet indeks der onsdag faldt 0,1 pct. til 1143,80.

Også Sydbank kom i fokus onsdag oven på store dele af bestyrelsens afgang tirsdag aften. Flere aviser peger på, at det kan blive svært at finde kompetente afløsere til bestyrelsen på grund af en meget magtfuld topchef i banken.

Aktien steg dog onsdag eftermiddag med 0,4 pct. til 102,40 kr.

Biotekselskabet Onxeo meddelte onsdag aften om positive resultater med lægemiddelkandidaten Asidna i kombination med klassisk kemoterapi.

To ud af tre patienter, der stadig modtager behandlingen, har en stabiliseret sygdom uden tumorprogression, fortæller Onxeo. Samtidig oplyses der om en "tilfredsstillende" tolerance af behandlingen uden negative effekter. Der er tale om et fase 1B-studie.

Aktien faldt onsdag 4,0 pct. til 4,56 kr.

Simcorp kan også komme i fokus torsdag morgen efter at selskabet har fået sænket anbefalingen hos norske ABG Sundal Collier, der har skruet ned til "sælg" fra "hold". Kursmålet er samtidig skåret til 545 kr. fra 620 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

Aktien vandt onsdag 1,6 pct. og lukkede på 627 kr.

/ritzau/FINANS

Mads Sejer Nielsen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder